عصر کرد - آتش زدن کاه و کلش باقی مانده در مزارع، محیط زیست را در معرض تخریب قرار میدهد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان ، آتش زدن کاه و کلش باقی مانده در مزارع کشاورزی پس از برداشت محصول هم محیط زیست را در معرض تخریب قرار میدهد و هم با از بین رفتن میکروارگانیسمها و کاهش مواد مغذی خاک منجر به نابودی مزارع میشود.
برداشت محصولات کشاورزی بهویژه گندم این روزها در حالی در مزارع استان کردستان آغاز شده است که برخی از کشاورزان بعد از برداشت اقدام به آتش زدن کاه و کلش باقی مانده در مزارع میکنند.
این در حالی است که این اقدام نه از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی و نه کارشناسان منابع طبیعی تایید نشده است و اداره کل حفاظت محیط زیست هم همه ساله نسبت به پیامدهای این اقدام هشدار داده و بر اساس قانون دستگاههای ذیربط با متخلفان برخورد میکنند.
کارشناسان، ضعیف شدن مواد آلی خاک، از بین رفتن حشرات مفید و شکارگر، فشردگی خاک در اثر کاهش درصد مواد آلی و رطوبت خاک را از دیگر زیانهای آتش زدن بقایای بر جا مانده زمینهای کشاورزی عنوان می کنند.
به اعتقاد کارشناسان خرد کردن بقایا، توزیع بقایا در سطح مزرعه، رعایت تناوب در کشت، کمپوست کردن بقایا میتواند راهکار اولیه، آسان و کوتاه مدتی برای جلوگیری از سوزاندن بقایای گیاهی باشد.
کد ویدیو دانلود فیلم اصلی