يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اجتماعی

فرماندار سنندج؛

شورای زکات نباید صرفاً اداری باشد

شورای زکات نباید صرفاً اداری باشد
عصر کرد - فرماندار سنندج در جلسه شورای زکات شهرستان سنندج گفت: شورای زکات نباید صرفاً اداری باشد.
  بزرگنمايي:

عصر کرد - فرماندار سنندج در جلسه شورای زکات شهرستان سنندج گفت: شورای زکات نباید صرفاً اداری باشد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان ، فرماندار سنندج در جلسه شورای زکات شهرستان سنندج، بر ضرورت تقویت نقش نظارتی، فرهنگی و اطلاع‌رسانی در حوزه زکات تأکید کرد و گفت: شورای زکات نباید صرفاً جنبه اداری داشته باشد، بلکه باید دغدغه روحانیون، مردم و جامعه هدف نیز در آن لحاظ شود.
غریب سجادی با اشاره به اهمیت اشتغال پایدار برای اقشار آسیب‌پذیر، افزود: جامعه هدف کمیته امداد و بهزیستی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و با بهره‌گیری از منابع زکات، زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار برای آنان فراهم شود.
سجادی با بیان اینکه فرهنگ‌سازی در این حوزه یک وظیفه دینی و اعتقادی است، اظهار داشت: بخش عمده این مسئولیت بر دوش ماموستایان و روحانیون است که باید با اقناع‌سازی عمومی، مردم را به مشارکت بیشتر در پرداخت زکات ترغیب کنند.
فرماندار سنندج همچنین با تأکید بر لزوم شفاف‌سازی عملکرد شورای زکات گفت: اطلاع‌رسانی دقیق در مورد مبالغ جمع‌آوری‌شده و محل هزینه‌کرد آنها، باعث افزایش اعتماد عمومی خواهد شد. او افزود: اعتمادسازی و فرهنگ‌سازی باید هم‌زمان پیش برود و کانال‌های ارتباطی شورای زکات برای این منظور فعال‌تر عمل کنند.
به گفته سجادی، وجود 23 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد و 14 هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی در شهرستان نشان‌دهنده نیاز جدی به تقویت اطلاع‌رسانی و جذب کمک‌های مردمی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایثارگری جوانان در دفاع از طبیعت، گفت: جوانان ما از جان خود برای حفظ طبیعت می‌گذرند، اما برخی ثروتمندان در امور خیریه مشارکت ندارند که این جای تأمل دارد.
فرماندار سنندج در پایان خواستار تقویت ابعاد نظارتی و عملکردی شورای زکات شد و گفت: زمانی می‌توان خوشحال بود که تعداد نیازمندان و جامعه هدف رو به کاهش برود، نه افزایش.
ماموستا رستمی، امام‌جمعه سنندج: زکات راهکار قرآنی برای کاهش فقر و آسیب اجتماعی است.
ماموستا رستمی، امام جمعه سنندج نیز در این جلسه با تأکید بر نقش بنیادین زکات در آموزه‌های دینی، گفت: قرآن کریم بار‌ها بر توجه به مستمندان تأکید کرده و در جامعه اسلامی با ادای درست زکات، فقیری باقی نمی‌ماند.
او افزود: زکات ابزاری مؤثر برای رفع فقر و کاهش آسیب‌های اجتماعی است. بسیاری از معضلاتی، چون فروپاشی خانواده، طلاق و انحرافات جوانان ریشه در فقر دارد؛ بنابراین اگر زکات به‌درستی پرداخت و توزیع شود، بخش مهمی از این آسیب‌ها کاهش می‌یابد.
امام جمعه سنندج با بیان اینکه جوانان سرمایه‌های آینده جامعه‌اند، تصریح کرد: مسئولان باید مسائل و دغدغه‌های جوانان را جدی بگیرند، چرا که فقر اگر فراگیر شود، ممکن است این قشر را به سمت بزه‌های اجتماعی سوق دهد.
ماموستا رستمی در پایان از عملکرد نهادهایی، چون کمیته امداد و بهزیستی تقدیر کرد و آنها را پناهگاه واقعی فقرا، معلولان و نیازمندان دانست.


نظرات شما