يکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴
اقتصادی

ابطحی: کسانی که موج خالص سازی را ایجاد کردند باید تغییر روش دهند

ابطحی: کسانی که موج خالص سازی را ایجاد کردند باید تغییر روش دهند
عصر کرد - ایسنا / یک فعال سیاسی اصلاح طلب، تاکید کرد: واقعیت این است که حفظ هم بستگی اجتماعی تنها به سخن احتیاج ندارد بلکه به عملکرد نیاز دارد؛ نباید اجازه داد زمان این ...
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ایسنا / یک فعال سیاسی اصلاح طلب، تاکید کرد: واقعیت این است که حفظ هم بستگی اجتماعی تنها به سخن احتیاج ندارد بلکه به عملکرد نیاز دارد؛ نباید اجازه داد زمان این عملکرد بگذرد.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد جواد ابطحی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به موانع و چالش های موجود برای حفظ و تقویت انسجام ملی، بیان کرد: از نگاه بنده انسجام ملی یک مقوله دستوری نیست، بلکه باید با پذیرش جامعه همراه باشد. در جنگ دوازده روزه شاهد بودیم که عنصر «ایرانی» به میان آمد و توانست همه را به سمت این انسجام ملی ببرد. شکل گیری این انسجام ملی طبیعی بود و خیلی غیرقابل پیش بینی نبود. اما نگهداری از این انسجام ملی کار سختی است.
کسانی که موج خالص سازی را ایجاد کردند باید تغییر روش دهند
بازار
وی در ادامه اظهار کرد: برای نگهداری و حفظ این انسجام ملی در وهله اول کسانی که موج خالص سازی را در کشور ایجاد کرده و پیوند مردم با حاکمیت را قطع کردند، باید تغییر روش دهند. واقعیت این است که تغییر روش برای این افراد سخت است. آنان قدرت را به دست آوردند و دیگران را از قدرت حذف کردند. برای عده ای از دست دادن قدرت و حرکت به سمت جامعه کار دشواری است. مثلا در همین شرایط شاید نشود برخی از افراد، مقامات و معاونین دستگاه ها را جابه جا کرد.
حس بازیافت اعتماد در مردم شکل نگرفته است
این فعال سیاسی تصریح کرد: اما بعضا اینقدر از خود گذشتگی در مدعیان ولایت و جمهوری اسلامی دوستی وجود ندارد که خودشان انصراف یا استعفا دهند. فرض کنید یک دبیر 100 ساله در شورای نگهبان را نمی شود به راحتی تغییر داد اما اگر خود ایشان پیش قدم شده و این پست را کنار می گذاشت کمک به فضای اجتماعی بود. یا صدا و سیما که فکر می کند این عرصه رسانه ای به منزله ملک پدری است. اگر کس دیگری در این رسانه صحبت کرد، منت می گذارد. برای حفظ این انسجام ملی باید حس بازیافت اعتماد در مردم ایجاد شود.
نباید به سادگی از کنار فرصت ها عبور کرد
وی در ادامه تاکید کرد: مردم هنوز باور ندارند که تغییری در راه است. امروز یک شورایی علی رغم نظر رئیس جمهور مخالف رفع فیلترینگ است. شورای دیگر مخالف با حضور برخی از افراد در رسانه ها است. سیسم امنیتی هنوز که هنوز به جای تمرکز بر روی شناسایی نفوذی ها، بیشتر به داخلی ها تذکر می دهد. زندانی های سیاسی که در بحران هدف قرار دادن زندان اوین، هیچ کدام فرار نکردند بلکه به سربازان و کادر پزشکی کمک کردند باید مورد توجه قرار بگیرند.
وی افزود: ساده عبور کردن از کنار این مسائل از دست دادن فرصت ها است. این هم بستگی اجتماعی تنها به سخن احتیاج ندارد بلکه به عملکرد نیاز دارد. نباید اجازه داد زمان این عملکرد بگذرد. هرچه دیرتر بشود، میزان اعتماد جامعه به عملکردها کم تر خواهد شد.
روحانیت از جایگاه واقعی خود در جامعه فاصله گرفته است
ابطحی در پاسخ به این پرسش که شما نقش روحانیت را در ایجاد امید و استقامت در جامعه چگونه ارزیابی می کنید، بیان کرد: تاثیر گذاری روحانیت به شکل کلی در جامعه کم شده است. در این ماجرای جنگ اخیر نیز حضور روحانیت کم شد. از نگاه بنده هم تاثیر عمومی و هم تاثیر در ارتباط با این جنگ کم بود. جایگاه واقعی روحانیت این است که باید پیشتاز بوده و جامعه را از نظر اخلاقی ارتقا دهد. بخشی از جامعه روحانیت درگیر آفت هایی شده است یا حرف های تکراری که زده می شود یا نوع ادبیاتی که به کار می گیرند دیگر در جامعه مخاطبی ندارد. همه این ها سبب شده تا جایگاه روحانیت تضعیف شود. با ادامه این روند نمی تواند نقش موثری ایفا کند.


نظرات شما