عصر کرد

آخرين مطالب

سهم کردستان از بودجه وزارت علوم کمتر از یک درصد است گفتگو

سهم کردستان از بودجه وزارت علوم کمتر از یک درصد است
  بزرگنمايي:

عصر کرد - سنندج- رییس دانشگاه کردستان گفت: بودجه وزارت علوم تحقیقات و فناوری در سال 1401 بیش از 38 هزار میلیارد تومان است که سهم استان کمتر از یک درصد این بودجه است.

رحمت صادقی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: 36 مرکز دانشگاهی در کردستان فعالیت دارند که یک هزار و 167 عضو هیات علمی داشته و 45 هزار و 700 دانشجو نیز در حال تحصیل هستند.
وی با اشاره به اینکه کردستان 2 درصد جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است، افزود: 1.3 درصد از دانشجویان کشور در دانشگاه‌های استان مشغول به تحصیل هستند و اگر بخواهیم به میانگین کشوری برسیم باید هفت دهم درصد دانشجویان خود را افزایش دهیم.
رییس دانشگاه کردستان به تعداد اعضای هیات علمی اشاره کرد و افزود: کمتر از یک درصد از اعضای هیات علمی کشور در کردستان هستند که به نسبت جمعیت استان، کمتر از نصف میانگین کشوری است.
صادقی با اشاره به اینکه مراکز آموزش عالی استان تنها دو ردیف بودجه‌ای دارند، به مقایسه بودجه آموزش عالی استان کردستان با سایر استان‌ها پرداخت و افزود: در استان کردستان به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، 2 هزار و 800 دانشجو داریم که میانگین کشوری حدود چهار هزار و 300 نفر است که استان در این زمینه استان آخر کشور است.
رییس دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه 90 درصد بودجه همه دانشگاه‌ها مستقیما با تعداد دانشجو در ارتباط است، یادآور شد: در دانشگاه کردستان به ازای هر دانشجوی کارشناسی 8.8 میلیون تومان بودجه اختصاص داده شده است و این در حالی است که میانگین کشوری 12 میلیون تومان است و این نشان دهنده ناعادلانه بودن توزیع بودجه است.
صادقی در ادامه به جایگاه دانشگاه کردستان در رتبه‌بندی‌های داخلی و خارجی اشاره کرد و افزود: یکی از نقاط قوت دانشگاه کردستان دیپلماسی علمی بین‌المللی است که توانسته است 800 دانشجوی خارجی از ملیت‌های مختلف جذب کند و علاوه بر این با دانشگاه‌های مختلف تبادل استاد و دانشجو داشته است.
وی در ادامه به مشکلات دانشگاه اشاره کرد و گفت: صدور و تمدید اقامت برای دانشجویان افغانستانی، بودجه پایین در مقایسه با میانگین کشوری، کمبود تجهیزات آموزشی و پژوهشی، کمبود فضای خوابگاهی، کمبود تعداد رشته‌های دکتری و بالا بودن آمار نیروهای شرکتی از جمله این مشکلات است.
دانشگاه کردستان در سال 1353 کار خود را با عنوان دانش‌سرای عالی سنندج وابسته به دانشگاه تربیت معلم تهران آغاز کرد و در ادامه به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه رازی کرمانشاه درآمد و در سال 1370 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران، این مرکز آموزش عالی را با عنوان «دانشگاه کردستان» به رسمیت شناخت.
این دانشگاه هم اکنون هشت دانشکده شامل زبان و ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی، منابع طبیعی، مهندسی، هنر و معماری، علوم‌ پایه و فنی - مهندسی بیجار دارد و در حال حاضر 11 هزار و 200 دانشجو در 56 رشته کارشناسی، 114 رشته کارشناسی ارشد و 30 رشته دکترا در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
برچسب‌ها
وزارت علوم تحقیقات و فناوری کردستان دانشگاه کردستان

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/277668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غرق شدن دو نوجوان در سد وحدت سنندج

بارش های رگباری و سیلابی شدن مسیلها

اداره مالیات، سنگر راهبردی در مسیر جذب سرمایه‌گذاران است

سرپرست مدیریت حسابرسی مالیاتی منطقه آزاد کیش منصوب شد.

پیوند موفق مغز استخوان بر روی بیمار مبتلا به سرطان خون

طرح های مهارتی از برنامه های مراکز فنی وحرفه ای

موفقیت بانوی مخترع کردستانی در حوزه هوش مصنوعی

دیدار چهره‌به‌چهره مدیرکل بنیاد شهید منطقه دو استان قم با خانواده شهدا و ایثارگران

استاندار یزد زنده نگه داشتن خاطره شهدای اقتدار را خواستار شد.

تشییع باشکوه پیکر شهید حملات ددمنشانه رژیم صهیونیستی به خاک مقدس ایران اسلامی در زاهدان

دانشگاه خوب می‌تواند ملت خود را به سعادتی واقعی برساند/ دانشگاه شاهد باید در مسیر توسعه علومی گام بردارد که برای جامعه منفعت داشته باشد

خرد و کلان گزارش می دهد/ رشد 72 درصدی حق بیمه تولیدی بیمه دی در بهار

دنیای پرداخت گزارش می دهد/ اپلیکیشن دی‌دار راهی نوین برای ارائه خدمات بیمه‌ای

رئیس بنیاد شهید: خانواده‌های شهدای حمله اخیر رژیم صهیونیستی تحت پوشش بیمه دی قرار می‌گیرند

برگزاری دومین نوبت آزمون سراسری 1404 همزمان با سراسر کشور در کیش

شور تابستانی کودکان و نوجوانان در فرهنگسراهای کیش

برنامه کامل 36 دیدار هفته سوم لیگ ملت‌های والیبال

لشگری: دورسون بیماری داشت ولی الان در اردو است

وینگر مس راهی ملوان شد

لشگری: به زودی جذب دو بازیکن خارجی نهایی می‌شود

توضیحات سخنگوی پرسپولیس به چگونگی اقاله شدن قرارداد کارتال

لشگری: رفتن و ماندن گندوز با نظر کادرفنی است

صحبت‌های سخنگوی باشگاه پرسپولیس در خصوص پرونده بیرانوند

لشگری: بادامکی علاقه داشت که مربیگری کند و با پیشنهادی که داشت از پرسپولیس جدا شد

اولین گل آنتونیو کاسانو در سری آ؛ به بهانه 43 سالگی پسر طلایی ایتالیا

خشم فرانسه از رفتار انریکه؛ منزجرکننده!

موافقت طارمی با جدایی از اینتر

قیمت نان در کرمانشاه اعلام شد

عارف: با کسی به دنبال جنگ نیستیم و با گفت‌وگو مشکلات قابل حل است

ادعای جدید ترامپ درباره حمله متجاوزانه به تاسیسات اتمی ایران

بازدید رئیس جمهور از وضعیت خانواده‌های جنگ زده

دستیار رئیس مجلس: مذاکره ذاتا قابل انجام است اما زمان، موضوع و چگونگی آن محل بحث است

منوچهری: استقلال به یک علی کریمی آماده نیاز دارد

حضور خسرو حیدری و وریا غفوری در کنار ساپینتو؟

با محرمی، تراکتور از پرسپولیس هم پرسپولیسی تر شد!

انتخاب مربی ایرانی برای پرسپولیس شجاعانه بود

دعوای توپ طلا بالا گرفت؛ یامال یا دمبله؟

ساپینتو، پیگیر سفر سیدحسین به ترکیه!

خداحافظی احساسی مدافع استقلالی

15 هزار لهستانی در انتظار تیم ملی والیبال ایران

سپاهان سرانجام از رضاوند رونمایی کرد

آخرین اخبار نقل و انتقالات فوتبال ایران

لیست پرستاره ژاپن برای هفته سوم لیگ ملت‌ها

استعفای شهردار کرمانشاه در مسیر بررسی شورای شهر قرار دارد

انتصاب مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران

نشست سخنگوی وزارت خارجه؛ از واکنش به تهدید استفاده از مکانیسم ماشه تا گمانه‌ها درخصوص تغییر واسطه مذاکرات

هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به دشمنان در بازدید از نیروی هوافضای سپاه

اظهارات آذری جهرمی درباره لورفتن موقعیت سرداران نظامی

قدردانی وزیر کشور از مواضع دولت عراق

فرمانده هوافضای سپاه: دست بر ماشه برای مقابله با هرگونه ماجراجویی احتمالی مجدد دشمن آماده هستیم