چهارشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۵
اقتصادی

سه جشنواره هنری کیش وارد مرحله اجرایی شدند؛ تئاتر ساحل در مسیر گسترش بین‌المللی

سه جشنواره هنری کیش وارد مرحله اجرایی شدند؛ تئاتر ساحل در مسیر گسترش بین‌المللی
عصر کرد - مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش از ورود سه جشنواره در حوزه موسیقی، تئاتر و عکس و تصویر به مرحله اجرایی خبر داد و گفت: این رویدادها به‌ترتیب در ماه های آبان، آذر و اسفند برگزار خواهند شد و برنامه‌ریزی برای برگزاری مرحله پایانی جشنواره فیلم کوتاه موج نیز در سال جاری در حال انجام است.
  بزرگنمايي:

عصر کرد - مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش از ورود سه جشنواره در حوزه موسیقی، تئاتر و عکس و تصویر به مرحله اجرایی خبر داد و گفت: این رویدادها به‌ترتیب در ماه های آبان، آذر و اسفند برگزار خواهند شد و برنامه‌ریزی برای برگزاری مرحله پایانی جشنواره فیلم کوتاه موج نیز در سال جاری در حال انجام است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، محمدعلی حائری شیرازی در نشست خبری معرفی جشنواره‌های هنری ۱۴۰۵ با محورهای تئاتر، فیلم، عکس و موسیقی که در سالن خوارزمی مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد، با اشاره به اهمیت استمرار فعالیت‌های فرهنگی و هنری در جزیره اظهار کرد: برگزاری جشنواره‌های هنری، به‌ویژه پس از شرایط و رخدادهای ماه‌های گذشته، می‌تواند به تقویت پویایی و نشاط اجتماعی کمک کند.
وی افزود: برای منطقه‌ای گردشگرپذیر مانند کیش، رونق فعالیت‌های فرهنگی و هنری علاوه بر تقویت نشاط اجتماعی، به افزایش رفت‌وآمدهای فرهنگی، معرفی ظرفیت‌های جزیره و ایجاد انگیزه بیشتر برای سفر کمک می‌کند.
سه جشنواره در مسیر اجرا
حائری شیرازی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره موسیقی بانوان نواحی ایران و حرکات آیینی اقوام ایران گفت: این جشنواره ۲۰ آبان‌ماه، همزمان با هفته کیش و با دبیری حمید هادی برگزار خواهد شد و توجه به ظرفیت بانوان هنرمند و ایجاد شور و نشاط اجتماعی از اهداف اصلی آن است.
وی افزود: این رویداد در چارچوب قوانین و ضوابط فرهنگی کشور برگزار می‌شود و دوره گذشته آن در برخی کشورهای منطقه و جوامع فارسی‌زبان، از جمله تاجیکستان و سلیمانیه عراق نیز مورد توجه قرار گرفت.
مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش درباره بخش حرکات آیینی اظهار کرد: این آیین‌ها ریشه در فرهنگ و سنت اقوام ایرانی دارند و بخشی از آنها با موضوعاتی همچون شکرگزاری، بارندگی، حاصلخیزی و دیگر رسوم بومی پیوند خورده‌اند. از این رو، حضور این بخش می‌تواند به معرفی بخشی از تنوع فرهنگی و میراث آیینی ایران کمک کند.
حائری شیرازی در ادامه، جشنواره تئاتر ساحل کیش را دومین رویداد در دست اجرا عنوان کرد و گفت: این جشنواره ۲۰ آذرماه با دبیری عباس نجاری برگزار می‌شود و بهره‌گیری از ظرفیت دریا و ساحل، ویژگی متمایز این رویداد نمایشی است.
وی با تأکید بر برنامه‌ریزی برای تقویت جنبه بین‌المللی جشنواره افزود: در تعامل با نمایندگی سازمان همکاری اقتصادی اکو در ایران، فراخوان جشنواره برای کشورهای عضو این سازمان ارسال شده است و تلاش می‌شود حضور کشورهای عضو اکو نسبت به دوره گذشته افزایش یابد.
حائری شیرازی ادامه داد: همچنین تلاش می‌شود از داوران بین‌المللی در این دوره استفاده شود تا زمینه تبادل فرهنگی میان ایران و کشورهای منطقه و معرفی بیشتر ظرفیت‌های هنری و گردشگری کیش در خارج از مرزهای کشور فراهم شود.
مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش از نخستین جشنواره عکس و تصویر «قیس» به‌عنوان سومین رویداد واردشده به مرحله اجرایی یاد کرد و گفت: این جشنواره ۲۰ اسفندماه با دبیری سید حسین تهوری برگزار خواهد شد و هدف آن، افزایش غنای تصویری جزیره و ثبت نگاه‌های تازه به ظرفیت‌های کیش است.
وی افزود: کیش به‌عنوان یک مقصد گردشگری، پیوند مستقیمی با عکس و تصویر دارد و ظرفیت‌هایی همچون دریا، ساحل، فضای زیر آب، حیات وحش، معماری مدرن و شهرسازی می‌توانند دستمایه تولید آثار حرفه‌ای برای معرفی جزیره در سطح ملی و بین‌المللی قرار گیرند.
حائری شیرازی تأکید کرد: حضور عکاسان و هنرمندان شاخص می‌تواند به تولید مجموعه‌ای متنوع از تصاویر کیش با نگاه‌های تازه کمک کند و ذخیره تصویری مناسبی برای معرفی ظرفیت‌های جزیره فراهم آورد.
جشنواره فیلم کوتاه موج در مراحل پایانی
مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه‌های حوزه سینما گفت: فراخوان جشنواره فیلم کوتاه موج در سال گذشته منتشر شد، اما به دلیل رخدادهای پیش‌آمده، فرآیند برگزاری آن به مرحله اختتامیه نرسید.
وی افزود: فرآیند بررسی آثار و داوری در مراحل پایانی قرار دارد و تلاش می‌شود آیین اختتامیه و اهدای جوایز این جشنواره در سال جاری برگزار شود.
حائری شیرازی همچنین از بررسی ایده‌های جدید در حوزه سینما خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره فیلم‌های عمودی و دیگر قالب‌هایی که امکان اجرا در جزیره دارند، در دست بررسی است و برنامه‌های مرتبط با جشنواره فیلم فجر نیز در بهمن‌ماه دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به فعالیت گروه‌های نمایشی جزیره گفت: یکی از آثار هنرمندان تئاتر کیش با گروهی حدود ۲۰ نفره به یک جشنواره معتبر تئاتری در تهران راه یافته است و چنین حضورهایی می‌تواند به ارتقای تجربه حرفه‌ای هنرمندان جزیره کمک کند.
مدیر هنری سازمان منطقه آزاد کیش همچنین از اجرای یک اثر نمایشی ا ز هنرمندان هرمزگان در روزهای ۱۳، ۱۴ و ۱۵ مهرماه در تماشاخانه استاد نصیریان فرهنگسرای سعدی کیش خبر داد و بر تداوم تعامل و تبادل هنری میان هنرمندان جزیره و دیگر نقاط کشور تأکید کرد.
در پایان این نشست، احکام دبیران جشنواره‌های هنری به حمید هادی به عنوان دبیر دومین جشنواره موسیقی بانوان نواحی ایران و حرکات آیینی اقوام ایران؛ عباس نجاری به عنوان دبیر جشنواره تئاتر ساحل کیش؛ و سید حسین تهوری به عنوان دبیر نخستین جشنواره عکس و تصویر (قیس) اعطا و از پوسترهای این سه جشنواره رونمایی شد.


نظرات شما