پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴
سیاسی

تحریم مراسم قرعه کشی جام جهانی؛ هیچکس از ایران به آمریکا نمی‌رود

تحریم مراسم قرعه کشی جام جهانی؛ هیچکس از ایران به آمریکا نمی‌رود
عصر کرد - ورزش ۳ /جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال با این جمع بندی به پایان رسید که هیچ فردی از ایران در مراسم قرعه کشی جام جهانی حضور پیدا نکند. پس از سخت‌گیری وزارت امور ...
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ورزش 3 /جلسه هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال با این جمع بندی به پایان رسید که هیچ فردی از ایران در مراسم قرعه کشی جام جهانی حضور پیدا نکند.
پس از سخت‌گیری وزارت امور خارجه آمریکا در صدور روادید بیشتر از نصف مقاماتی که از ایران برای حضور در مراسم قرعه کشی جام جهانی درخواست ویزا داده بودند، تصمیم بر آن است که از ایران هیچکس در مراسم قرعه‌کشی جام‌جهانی 2026 که مهمترین رویداد ملی تا شروع رقابتها به شمار می‌آید، حضور پیدا نکند.
این تصمیم در هیئت‌رئیسه فدراسیون مورد بحث قرار گرفته و امضای اعضا را پای خود دارد. در بین درخواست‌کنندگان ویزا، شاخص‌ترین چهره مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال ایران است که موفق به اخذ روادید سفر به آمریکا نشده و در حالی که امیر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی و مهدی محمدنبی نایب رئیس فدراسیون فوتبال و دو چهره دیگر با دریافت ویزا میتوانند در قرعه کشی شرکت کنند اما آنها همگی تصمیم گرفتند در این مراسم حاضر نشوند.
در بین نفرات باقی‌مانده یکی از مسئولان روابط بین‌الملل فدراسیون فوتبال و مشاور رسانه‌ای تیم ملی حضور دارند که نفر دوم بعد از جنجال‌های پیش‌آمده پیرامون سفر گروه 9 نفره فدراسیون به آمریکا، از قبل تصمیم خود را برای عدم حضور در این سفر گرفته بود و به طور قطع در این سفر حضور نخواهد داشت.
بازار


در عین حال باتوجه به اهمیت این رویداد، اینطور به نظر می‌رسد که حداقل امیر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی ایران باید در آمریکا حضور داشته و در میان مربیان صعودکننده جای بگیرد. به خصوص که ایران یکی از سریعترین صعودهای این دوره از رقابتها را داشته و همچنین باتوجه به اهمیت بازیهای تدارکاتی، شاید حضور در سالن جان اف کندی واشنگتن، فرصت خوبی برای مذاکره با مربیان ملی جهان برای انجام مسابقات باشد.
همچنین قلعه‌نویی به دلیل آنکه ایران را نمایندگی می‌کند، چهره مهم برای خبرنگاران و رسانه‌های خارجی محسوب می‌شود و بنابراین حضور و به سود چهره بین‌المللی ایران خواهد بود.
با این حال از آنجا که آمریکا برخلاف عرف بین‌الملل و تعهدات اولیه برای میزبانی عمل کرده و خودسرانه اقدام به ریجکت درخواست ویزای مسئولان بلندپایه فدراسیون فوتبال کرده است، در صورت عدم تغییر رویه، با تحریم مقامات ایرانی مواجه خواهد شد.
طبیعتا مهدی تاج به عنوان رئیس فدراسیون فوتبال و یکی از اعضای کمیته‌های حقوقی اعضای فیفا از نظر حقوقی این حق را دارد که در قرعه کشی حضور داشته باشد و دولت آمریکا به هیچ وجه نمیتواند مانع از این مسئله شود.


اما وقتی آمریکا در سمت مقابل عرف دیپلماتیک قرار داشته باشد، طبیعتا قواعد خاصی بر موضوع حکمفرما می‌شود و آنها که بارها در این زمینه اقدام به رد درخواست کرده اند، قابل پیشبینی بود که سختگیری خاص خود را انجام خواهند داد و حالا قرعه به نام مهدی تاج درآمده و او تا این لحظه موفق نشده ویزای سفر به ایالات متحده را بگیرد.
بنا بر خبرهای موثق، باوجود اینکه تاج دعوتنامه دیگری هم مبنی بر یکی از اعضا دارد، ظاهرا تغییری در این موضوع داده نخواهد شد و بعید است تا زمان احتمالی سفر اعضای معرفی‌شده از سوی فدراسیون برای شرکت در مراسم قرعه‌کشی، ویزای تازه ای صادر شود. بنابراین تصمیم بر این است که هیچکس، حتی امیر قلعه نویی، در این سفر حضور نداشته باشند مگر آنکه هیئت‌رئیسه فدراسیون بنا بر ضرورت، مصوبه جدیدی را در نظر بگیرد و سرمربی تیم ملی را به این سفر بفرستد.
در واقع استدلال هیئت رئیسه این بوده که در صورت عدم شدت عمل مقابل این کار غیر دیپلماتیک و نادرست طرف آمریکایی، آنها به کار خود ادامه خواهند داد و در دوره نهایی و خود مسابقات نیز برای کاروان ایران محدودیت‌هایی در نظر خواهند گرفت که میتواند کاملا علیه تیم ملی باشد. بنابراین اگر همین امروز پیام هیئت ایرانی به گوش جهان و فیفا نرسد، ممکن است در مسابقات جام جهانی نیز اعضای تیم فوتبال، با دردسرهایی مواجه بشوند.
این در حالی است که فیفا بر اساس قوانین خود، حضور اعضای تیمها و نمایندگان ورزشی کشورها در محل مسابقات را تضمین کرده بود. این ضمانت هیئت‌های زیر می‌شود:
1. بازیکنان، مربیان و اعضای تیم‌ها
2. مسئولان و کارکنان فیفا و کنفدراسیون‌ها
3. داوران، ناظران، و مقامات رسمی مسابقات
4. رسانه‌ها و خبرنگاران بین‌المللی
5. هواداران و گردشگران دارای بلیت معتبر

عصر کرد

با این وجود اما دولت آمریکا در تصمیمی یکجانبه و برخلاف قوانین فدراسیون جهانی فوتبال، درخواست روادید نیمی از هیئت اعزامی ایران را رد کرده که در لیست ردشدگان حتی نام مربی تیم ملی هم دیده می‌شود.
حالا سعید الهویی دستیار سرمربی تیم ملی که برای حضور در ورکشاپ درخواست ویزا کرده بود، از سوی مقامات آمریکایی ریجکت شده که این مسئله نشان می‌دهد هر مخاطره‌ای برای سفر به آمریکا برای ایران وجود دارد. به خصوص دانلد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قوانین سختگیرانه جدیدی علیه چند کشور از جمله ایران وضع کرده و سفر اتباع این کشورهای 12 گانه به خاک آمریکا را ممنوع اعلام کرده است.
در نهایت فوتبال ایران تا شروع رقابتهای جام جهانی نیازمند فعالیت‌های بیشتر و خبررسانی دقیق و پویاتر در زمینه‌هایی است که ممکن است منجر به تضییع حق تیمی است که با تمام شایستگی به عنوان یکی از اولین‌ها به رقابتها صعود کرده است و هر کاری در جهت منافع کلی این تیم باید انجام شده و از هر مرجعی برای استیفای حق استفاده شود.


نظرات شما