عصر کرد

آخرين مطالب

خشکسالی چهار هزار و 300 میلیارد تومان به کشاورزی کرمانشاه خسارت زد اقتصادي

خشکسالی چهار هزار و 300 میلیارد تومان به کشاورزی کرمانشاه خسارت زد
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد


«نوربخش حاتمی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: سالانه چهار میلیون و 575 هزار و 814 تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در کرمانشاه تولید می‌شود که این میزان امسال به دلیل خشکسالی به 805 هزار تن کاهش پیدا خواهد کرد.
این کاهش میزان محصول همه زیربخش‌های زارعی، باغی، دامی، شیلات و منابع طبیعی را شامل می‌شود.
به گفته وی، بیشترین خسارت خشکسالی در حوزه شهرستان کرمانشاه که بیشترین تولیدات استان را به خود اختصاص می‌دهد، رخ داده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه منابع آبی استان به ویژه در مناطق کوهستانی و ارتفاعات که کانون های اصلی تولیدات باغی و دامی هستند با افت شدید مواجه شده اند که تولیدات این بخش ها را در سال زراعی جاری به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد، افزود: به باغات استان در سطح حدود 15هزار هکتار خسارت جدی وارد شده و محصولات این باغات شدید با افت عملکرد مواجه خواهند شد.
خشکسالی کم سابقه در کرمانشاه
براساس اعلام سازمان هواشناسی میزان بارش های کرمانشاه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 30 درصد کاهش یافته و این استان با 180 میلی‌متر منفی نسبت به میانگین دراز مدت، بیشترین میزان کاهش بارندگی را بین استان‌های کشور دارد.
معاون سازمان هواشناسی کرمانشاه کاهش بارش باران در استان طی 50 سال گذشته را نادر و کم سابقه اعلام کرد و گفت: سال‌هایی بود که در فصل پاییز کمبود بارش داشته باشیم اما کاهش بارندگی در پاییز، در فصل بهار جبران شد اما امسال در هر 2 فصل بشدت کاهش بارش داشته‌ایم.
کاهش روان آب‌ها و منابع زیر زمینی
کاهش بارندگی‌ها منجر به کاهش منابع آبی استان نیز شده است، به نحوی که 12 سد استان با ظرفیت یک میلیارد و 350 میلیون متر مکعب، با کاهش 10 درصدی آب ذخیره شده روبه رو هستند.
عضو هیات مدیره شرکت آب منطقه‌ای کرمانشاه در گفت وگو با ایرنا، وضعیت منابع آبی استان را نگران کننده دانست و گفت: فروردین امسال در برخی رودخانه‌های استان با کاهش بیش از 90 درصدی روان آب نسبت به مدت مشابه سال قبل روبه رو هستیم.
به گفته «بهرام درویشی»، منابع آب زیر زمینی کرمانشاه با افت 28 درصدی و آب چشمه ها نیز با کاهش 72 درصدی نسبت به سال گذشته روبه هستند که این موضوع بسیار نگران کننده است.
برخورد با چاه‌های غیر مجاز
دولت به منظور مقابله با کم آبی و مدیریت منابع در استان کرمانشاه تا کنون چندین نشست اضطراری تشکیل و کارگروه سازگاری با کم آبی را تشکیل داده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمانشاه که مسوولیت این کارگروه را بر عهده دارد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بر برخورد جدی در استفاده از چاه های غیر مجاز در باغ های تفریحی اطراف شهر کرمانشاه تاکید کرد.
«مهرداد سالاری» اظهار داشت: طی چند سال گذشته با اپیدمی احداث باغات تفریحی در اطراف شهر کرمانشاه مواجه شدیم که بعضاً چاه غیر مجاز دارند لذا دستگاه‌های ذیربط موظف هستند که با اینگونه باغات و باغداران غیر علمی و غیر تخصصی که غیر از باغ‌های مثمر هستند، برخورد جدی کنند.
بسته حماتی دولت برای حمایت از کشاورزان
از سوی دیگر دولت به منظور کاهش استفاده غیر مجاز از منابع زیر زمینی آب و حمایت از کشاورزان در حال تدوین بسته ای حمایتی از کشاورزان است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه پیشتر در جلسه بررسی پیامدهای اقتصادی ناشی از خشکسالی، اظهار داشت: این بسته اکنون توسط سازمان جهاد کشاورزی در حال تدوین است که پس از تدوین اعلام خواهد شد.
«بهزاد باباخانی» افزود: با توجه به اینکه نزدیک به 70 درصد اراضی کشاورزی استان دیم و وابسته به بارندگی است بنابراین کاهش بارش های امسال خسارت های قابل توجهی به کشاورزی استان وارد کرده و امسال جزو سخت‌ترین سال‌ها برای حوزه کشاورزی است.
وی تاکید افزود: در این راستا لازم است سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تمهیدات لازم برای تامین اعتبارات مورد نیاز به عمل آورده و در جلسه آتی ستاد مدیریت بحران مطرح کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه نیز در این رابطه به ایرنا گفت: برای جبران خسارات ناشی از خشکسالی چهار هزار و 300 میلیارد تومان منابع اعتباری درخواست کرده ایم که شامل تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان و اعتبارات عمرانی مورد نیاز برای کاهش اثرات زیان بار خشکسالی می‌شود.
حاتمی ادامه داد: در تلاشیم تا با اقداماتی مثل امهال تسهیلات خسارت دیدگان از خشکسالی، خرید دام مازاد از دامداران و ذخیره سازی گوشت قرمز از تولیدکنندگان، از فعالین بخش کشاورزی استان حمایت کنیم.
وی گفت: پیگیری برای تخصیص سهمیه نهاده های دام و طیور و اخذ مجوز صادرات دام زنده به صورت کنترل شده از دیگر اقدامات در دست انجام برای حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان در سال جاری است.
تخلیه منابع آبی
اکنون سالانه یک میلیارد و 300 میلیون متر مکعب آب وارد منابع زیرزمینی ما می شود و در مقابل یک میلیارد و 400 میلیون متر مکعب از این منابع برداشت می کنیم به عبارت دیگر سالانه 100 میلیون مترمکعب اضافه برداشت داریم.
در نتیجه این وضعیت سطح آب زیرزمینی در همه دشت های استان کاهش یافته و توسعه و بهره برداری از آبخوان 13 دشت از 23 دشت استان که حدود 40 تا 45 درصد از سطح کل دشت ها را در بر می گیرند؛ ممنوع است.
در استان کرمانشاه حدود 17 هزار حلقه چاه وجود دارد که پنج هزار حلقه آن غیرمجاز است؛ نه تنها هیچ محاسبه دقیقی از برداشت آب از چاه های غیرمجاز وجود ندارد که هنوز هم کنتور هوشمند بر روی بسیاری از چاه های مجاز نصب نشده و همین موضوع امکان تخلف و اضافه برداشت را برای کشاورزان متخلف آسان کرده است.
استان کرمانشاه با حدود 2 میلیون نفر جمعیت، 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ دارد که 350 هزار هکتار آن آبی است.
بیش از 90 درصد آب استان کرمانشاه در بخش کشاورزی مصرف می شود که حدود نیمی از آن با روش های نادرست آبیاری و کشت محصولات آب‌بر به هدر می‌رود.
کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با 25 هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه 70 درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از 527 هزار هکتار جنگل و یک میلیون و 192 هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 14 شهرستان، 31 بخش، 32 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 595 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می کنند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی شرکت آب منطقه ای کرمانشاه دولت کرمانشاه سازمان هواشناسی

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/216165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان خراسان؛ به وقت عاشقی

حضور گسترده جوانان و نوجوانان در «جشن بزرگ امام رضایی‌ها»

اساسنامه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بازنگری شود

لزوم ساماندهی دستفروشان در محدوده چهارراه ولیعصر(عج)/ علی‌رغم تاکید شهردار طرح تفکیک پسماند به‌کندی پیش می‌رود

راه اندازی کمیسیون صلح و سازش در کانون وکلای کرمانشاه

از سرقت سُرب‌های واحد رادیوتراپی بیمارستان امام رضا (ع) تا اختلاس دارو در بیمارستان طالقانی

تقدیر سروری از شهرداری تهران برای برگزاری «جشن امام رضایی‌ها»

کاروان دوچرخه‌سواری جانبازان بصیر آذربایجان شرقی عازم حرم امام راحل شدند

لزوم توجه بیشتر به ملاحظات ترافیکی در برگزاری جشن‌های مردمی

اردوی تیم کشتی آزاد جوانان برگزار می‌شود

رشد 17 درصدی صادرات کالا از مرز سومار

طرح مطالبات مالی شهرداری‌ در حاشیه برگزاری «نمایشگاه تعالی حکمرانی شهری»

108 دستگاه ماینر غیرمجاز در کرمانشاه کشف شد

توزیع مرغ گرم در بروجرد از طریق سامانه کابوک انجام می‌شود

پارک‌های کرمانشاه غیراستانداردند

بارش های رگباری کردستان را فرا می گیرد

هدایت: طرح‌های نوسازی در منطقه 20 تا پایان سال به نتیجه می‌رسد/ چمران: شهردار تهران در تغییر برنامه هفتم توسعه به نفع شهرداری‌ها نقش موثری داشت

اجرای قانون در برخورد با ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم منطقه

با حضور 7 کشور؛ نمایشگاه بین المللی سنگ تهران در شهرآفتاب افتتاح شد

کمبود شیرخشک مقطعی و گذرا است/ کمبود130 قلم دارو در کرمانشاه

طرح مطالبات مالی شهرداری‌ها در حاشیه برگزاری «نمایشگاه تعالی حکمرانی شهری»

برقراری انضباط شهری با اجرای بند 20 ماده ٥٥ قانون ساماندهی اصناف در منطقه22

ایستگاه مترو میدان کتاب تیرماه افتتاح می‌شود

اجرای طرح ویژه جمع آوری سگ‌های بلاصاحب در بوستان جنگلی چیتگر

عملیات حفاری و تحکیم موقت تونل جمع آوری و هدایت آبهای سطحی سرشاخه اکباتان پایان یافت

خدمات شهرداری منطقه 4 به زائران مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی(ره)

رفت و روب معابر میدان خراسان پس از اجتماع بزرگ امام رضایی‌ها

ترافیک نمایشگاه بین‌المللی سئول معضل بزرگ منطقه 3

یک سرقت جنایت بار در بیمارستان امام رضا(ع) کرمانشاه

استشمام شمیم عطر بهشت در باغات گل محمدی بانه

تردد 29 هزار مسافر از پایانه مرزی خسروی

نگاهی به اهداف سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران در گفت‌وگو با حسن هانی‌زاده / کمیته همکاری امنیتی ایجاد می‌شود

کمیته همکاری امنیتی ایجاد می‌شود

جانباز سرافراز 70 درصد «حسینی» به یاران شهیدش پیوست

تمایلی در اعضای شورا برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس ندیدم/ لزوم تغییر سیستم توزیع بار در بازار تهران

تمایلی در اعضای شورا برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس ندیده‌ام/ لزوم تغییر سیستم توزیع بار در بازار تهران

گذر از هفت خان پر خطر برای آزادی/ گفت‌وگو با حسین پارسایی، کارگردان نمایش «هفت خان اسفندیار»

حضور فیلم هنرمند خوزستانی در جشنواره ایتالیا

کمیسیون صلح و سازش کانون وکلای کرمانشاه راه اندازی می‌‎شود

نگاهی به اهداف سفر مشاور امنیت ملی عراق به تهران/ کمیته همکاری امنیتی ایجاد می‌شود

زن اسکاتلندی با ژن ضد درد شناسایی شد

91 مرغداری کرمانشاه به علت عرضه خارج از شبکه مرغ به تعزیرات معرفی شدند

گذر از هفت خان پر خطر برای آزادی/ گفت‌وگو با حسین پارسایی، تهیه‌کننده و کارگردان نمایش موزیکال «هفت خان اسفندیار»

سهم 5/5 درصدی صمت در ارزش افزوده کردستان

حدود 90 درصد مشترکین بخش خانگی کرمانشاه الگوی مصرف را رعایت می‌کنند

رشد 17درصدی و افزایش 18 درصدی ارزش کالاهای صادراتی گمرک سومار و پرویزخان

112 واحد فناور تحت حمایت مرکز رشد آی سی تی است

موفقیت رشته‌های آموزشی در دانشگاه‌ها مستلزم توجه به دروس گروه معارف است

جشن «امام رضایی‌ها»

بازدید اصحاب رسانه از مراکز معاینه فنی