عصر کرد

آخرين مطالب

جوانسازی مغز مبتلا به آلزایمر با کمک یک مولکول علمي

جوانسازی مغز مبتلا به آلزایمر با کمک یک مولکول
  بزرگنمايي:

عصر کرد - ساینس‌دیلی نوشت: آلزایمر، دلیل اصلی زوال عقل است و راهبردهای درمانی کنونی نمی‌توانند به پیشگیری، درمان و یا کند کردن آن کمک کنند. این بیماری با از دست دادن حافظه مشخص می‌شود که ناشی از تخریب و مرگ سلول‌های عصبی در چندین ناحیه از مغز مانند هیپوکامپ است. پژوهشگران "موسسه علوم اعصاب هلند"(NIN)، یک مولکول کوچک را شناسایی کرده‌اند که می‌توان از آن برای جوانسازی مغز و خنثی کردن فقدان حافظه استفاده کرد.
سلول‌های جدید در مغزهای قدیمی
پژوهش‌های علمی جدید، وجود سلول‌هایی را که در بزرگسالی در ناحیه هیپوکامپ مغز افراد مسن متولد می‌شوند، نشان داده‌اند. این بدان معناست که فرآیند موسوم به "نوروژنز بزرگسالی"(adult neurogenesis)، طی بزرگسالی پایدار است. نوروژنز بزرگسالی، با چندین جنبه از شناخت و حافظه در مدل‌های حیوانی و انسانی مرتبط است و پژوهش‌ها نشان می‌دهند که در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر، به شدت کاهش می‌یابد.
همچنین پژوهشگران دریافتند که به نظر می‌رسد سطح بالاتر نوروژنز بزرگسالی در این بیماران، با بهبود عملکرد شناختی پیش از مرگ مرتبط است. "اوگنیا سالتا"(Evgenia Salta)، سرپرست این پژوهش گفت: این نشان می‌دهد نورون‌هایی که در بزرگسالی در مغز متولد می‌شوند، ممکن است به نوعی ذخیره شناختی کمک کنند که مقاومت بیشتری را در برابر از دست دادن حافظه به وجود می‌آورد.
پژوهشگران به بررسی این موضوع پرداختند که آیا تقویت کردن نوروژنز بزرگسالی می‌تواند به پیشگیری از زوال عقل یا بهبود آن در بیماری آلزایمر کمک کند.
مولکولی کوچک با قابلیت‌های فراوان
سالتا ادامه داد: هفت سال پیش هنگام بررسی یک مولکول کوچک آران‌ای موسوم به "microRNA-132" که در مغز بیان می‌شود، با مشاهداتی نسبتا غیرمنتظره روبرو شدیم. به نظر می‌رسید این مولکول که پیشتر تصور می‌شد در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر کاهش می‌یابد، به تنظیم هم‌ایستایی سلول‌های بنیادی عصبی در سیستم عصبی مرکزی کمک می‌کند. در آن زمان تصور می‌شد که آلزایمر، یک بیماری است که تنها سلول‌های عصبی بالغ را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ بنابراین در نگاه نخست به نظر نمی‌رسید که این یافته بتواند نقش احتمالی microRNA-132 را در پیشرفت آلزایمر توضیح دهد.
پژوهشگران تصمیم گرفتند که بفهمند آیا microRNA-132 می‌تواند نوروژنز بزرگسالی هیپوکامپ را در مغزهای سالم و مغزهای مبتلا به آلزایمر تنظیم کند یا خیر. آنها با بررسی موش‌های مبتلا به آلزایمر، سلول‌های بنیادی عصبی کشت‌شده انسانی و بافت مغز انسان پس از مرگ دریافتند که این مولکول آران‌ای برای فرآیند نوروژنیک در هیپوکامپ بزرگسالان، مورد نیاز است.
"سارا اسنوک"(Sarah Snoeck)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کاهش سطح microRNA-132 در مغز موش بالغ یا سلول‌های بنیادی عصبی انسان، به ایجاد اختلال در سلول‌های عصبی جدید منجر شد. با وجود این، بازگرداندن سطح microRNA-132 در موش‌های مبتلا به آلزایمر، نقص‌های نوروژنیک را برطرف کرد و به خنثی‌سازی نقص حافظه مرتبط با نوروژنز بزرگسالی انجامید.
سالتا گفت: هدف بعدی ما، ارزیابی سیستماتیک کارآیی و ایمنی هدف قرار دادن microRNA-132 به عنوان یک راهبرد درمانی در بیماری آلزایمر است.
این پژوهش، در مجله "Cell Stem Cell" به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/215808/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مظفر: مشکل بازیکنان سازی داریم

نتانیاهو: نگران ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران هستیم

گزافه‌گویی دوباره صدراعظم آلمان: حملات اسرائیل به ایران مطابق قوانین بین‌المللی بود!

استاد علوم سیاسی آمریکا: اسرائیلی‌ها از ما خواستند جنگ را متوقف کنیم چون در وضعیت بدی بودند

عارف: سیاست دولت درباره حضور اتباع بیگانه در کشور روشن و شفاف است

گره‌گشایی از ترافیک سنندج با ایجاد مسیر های جدید

تقوی: والیبال حواس مردم را از جنگ پرت کرد!

رد و بدل شدن قرارداد بین استقلال و مرد پرتغالی

47 میلیون یورو در دو ساعت؛ پرسودترین معامله جام

ورود کاروان پرسپولیس به ارزروم ترکیه

موسیالا پس از جراحی دوناروما را بخشید

مصاحبه علیه درویش؛ تکذیب تند محمد عمری

واکنش عجیب سیدحسین به سیل شایعات!

پیام قاطع آرائوخو در بازگشت به بارسا

شکل گیری همکاری وزارت ارتباطات و منطقه آزاد کیش

تشکیل کارگروه ویژه و افزایش خدمات بنیاد شهید مازندران در شرایط جنگی

خانواده شهدا افتخار کشور هستند/ تاکید بر رسیدگی فوری به مشکلات خانواده شهدای ترور

نماینده ولی فقیه در سپاه: دشمن نظاره‌گر بخش کوچکی از توانایی‌های ایران در جنگ بود

تحریم‌های جدید وزارت خزانه داری آمریکا علیه ایران

ادعای جدید نتانیاهو درباره شروط رفع تحریم ایران از سوی ترامپ

حنظله اسناد برخی نیروهای تاثیرگذار ایران‌اینترنشنال را منتشر کرد

تاکید عراقچی بر ضرورت تلاش برای تقویت همکاری‌های تهران-رم

وقتی سفیر آمریکا از ترس موشک‌های ایران به پناهگاه‌ها فرار می‌کرد

توضیحات ساعده سیما در مورد قرارداد کاریله

سیما: سرپرست تیم به زودی انتخاب می شود

عارف غلامی را ساپینتو خواسته است اما نظر نهایی را باشگاه می گوید

سیما: نظر سیدورف در مورد جذب بازیکنان پرسیده می شود

صحبت های ساعده سیما در مورد وضعیت سید حسین حسینی

اشتباه لفظی  ساعده سیما سخنگوی باشگاه استقلال

سه زمین ورزشی برای تیم بزرگسالان در نظر گرفته شده است

لبخند بازیکن مورد علاقه ساپینتو در روسیه

مورایس دستیار اول ساپینتو در ایران

لالیگا درخواست مهم رئال را رد کرد

اظهارات مبهم عضو هیئت مدیره استقلال درباره کاریله

از توسعه زیرساخت ها و بهبود سرعت اینترنت تا توسعه اقتصاد دیجیتال در جزیره کیش؛ شکل گیری همکاری نزدیک وزارت ارتباطات و منطقه آزاد

گروسی: مسئله هسته‌ای کشور توانمندی مانند ایران با زور حل‌ نمی‌شود

گزارش جامع وزیر امور خارجه از اجلاس بریکس در جلسه هیئت دولت

واکنش مدیرکل تولیدات رسانه‌ای دفتر رئیس جمهور به استوری عضو شورای شهر رشت

طرح دوفوریتی مجلس برای الزام دولت به شکایت از آمریکا و اسرائیل

سفیر ایران در الجزایر: ایران توانسته است به عمیق‌ترین لایه‌های امنیتی اسرائیل نفوذ کند

تولد سه قلوها در سنندج

عسکری: حزباوی مطمئنم کرد که سپاهان را انتخاب کنم

پایان ابهامات، خسرو حیدری دستیار اول ساپینتو شد

نیازمند چهره ویژه پرسپولیس در آغاز اردوی ترکیه

رئال انتقال غیرممکن را ممکن کرد

دختران فوتبال ایران: جام ملت‌ها ما داریم میایم

موضع رسمی استقلال درباره سیدحسین حسینی

صاحب آخرین نیمکت لیگ برتری مشخص شد

اولتیماتوم معاون وزیر به دوشغله های ورزش

لیگ ملت‌ها؛ ژاپن نفس حریف را گرفت