عصر کرد

آخرين مطالب

حال ناخوش مزارع گندم در خشکسالی اقتصادي

حال ناخوش مزارع گندم در خشکسالی
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد


ایسنا/کردستان کاهش بارش و خشکسالی در سال زراعی جاری نوید سالی پردردسر برای کشاورزان و صنعت کشاورزی کشور و کردستان می‌دهد.
معمولا خشکسالی در کردستان از ابتدای اردیبهشت ماه شروع می‌شد اما از انتهای اسفند ماه تاکنون شاهد بارش موثری در سطح استان نبوده‌ایم و این موضوع بر شدت خشک سالی و تاثیر آن بر بخش کشاورزی افزود.
کاهش بارش و خشکسالی در سال زراعی جاری نوید سالی پردردسر برای کشاورزان و صنعت کشاورزی کشور و کردستان می‌دهد. معمولا خشکسالی در کردستان از ابتدای اردیبهشت ماه شروع می‌شد اما از انتهای اسفند ماه تاکنون شاهد بارش موثری در سطح استان نبوده‌ایم و این موضوع بر شدت خشک سالی و تاثیر آن بر بخش کشاورزی افزود.
عدم وجود رطوبت در خاک جدای از تاثیر بر مرحله فیزیولوژیک گیاه که کوتاه‌تر شده و زودتر به مرحله گلدهی می‌رسد موجب می‌شود تا آفات، همان چند هکتار اراضی که از خشکسالی جان سالم به در برده‌اند را دچار مشکل جدی کند.
به دلایل ذکر شده شرایط مساعدی برای طغیان آفت سن غلات در کردستان و بیشتر مناطق کشور فراهم شده است. این آفت به دلیل تغذیه از شیره‌پرورده گیاهان به ویژه گندم، موجبات از بین رفتن محصول را به وجود می‌آورد و این موضوع تاجایی ادامه می‌یابد که گندم آلوده به آفت سن دیگر ارزش آرد شدن را نخواهد داشت.
طغیان سن گندم زودتر پیش‌بینی شد
فریدون حامدی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه زمستان معتدل سال زراعی جاری موجب شده آفت سن که در مراتع و کوهپایه‌ها سرمایه زمستان را سپری می‌کنند بتواند در بهار طغیان کند اظهار کرد که پیش از آن که خبری از خشکسالی و کاهش بارش در رسانه‌ها منتشر شود پیش‌بینی سازمان جهاد کشاورزی بر طغیانی بودن آفت سن گندم بوده است.
وی افزود که با حضور کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و اطلاع‌رسانی‌های دقیق، مبارزه با آفت سن مادر گندم در کردستان، در سطح بی‌سابقه ١77 هزار هکتار آغاز شد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه سن مادر زمستان گذرانی کرده و در مزارع تغذیه و نزدیک به 200 تا 300 تخم می‌گذارد که در این مرحله کشاورز متوجه حضور آفت در مزرعه نمی‌شود و خسارات نیز قابل رویت نیست که کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی کشاورزان را در جریان تهدیدات آفت قرار می‌دهند.
وی عنوان کرد که با تداوم خشکسالی و بی‌انگیزگی بسیاری از کشاورزان، مبارزه با سن مادر در حدود 70 درصد مزارع کردستان انجام نشد که لازم است مبارزه با سن غلات در زمان پورگی در این مزارع صورت گیرد تا محصول سالجاری کشاورز ارزش آرد شدن و محصول سال زراعی آینده نیز کمتر در خطر طغیان آفت قرار گیرند.
حامدی با اشاره به اطلاع‌رسانی‌های سازمان جهاد کشاورزی بر لزوم مبارزه با آفت سن مادر و پوره‌های آن از طرق فرمانداری، بخشداری، دهیاری‌ها و حضور در روستاها ادامه داد که کارشناسان جهاد با تشویق کشاورزان برای مبارزه با آفت سن غلات با وجود کم بودن عملکرد گندم در سالجاری در تلاشند تا طغیان این آفت را در سال آینده کنترل کنند.

عصر کرد

فرصت کافی برای مبارزه با پوره سن وجود ندارد
وی ادامه داد که مبارزه با آفت پوره سن غلات در بیش از 30 هزار هکتار از مزارع کردستان صورت گرفته و پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است این سطح تا 200 هزار هکتار افزایش خواهد یافت که رقم مناسبی برای کنترل جمعیت این آفت مضر در سالجاری و سال آینده است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان خاطرنشان کرد که بیشتر کشاورزان با در نظر گرفتن صرفه اقتصادی و تاثیرات خشکسالی پس از نمایان شدن پوره‌ها اقدام به مبارزه شیمیایی با آفت سن گندم می‌کنند که می‌تواند جمعیت آفت را کنترل کند.
وی با بیان اینکه ارزش اقتصادی گندم در سالجاری متفاوت خواهد بود، گفت: در سال‌های گذشته سطح مبارزه با سن مادر و پوره سن گندم تنها در حد 30 هزار هکتار بوده که شاهد جهش قابل توجه سطح مبارزه در سالجاری خواهیم بود.
حامدی با اشاره به اینکه مزارع شهرستان‌های بیجار، دیواندره و حومه حسین آباد سنندج با شدت بیشتری مورد حمله آفت سن گندم قرار گرفته‌اند اظهار کرد که به دلیل خشکسالی و کوتاه شدن سیکل زندگی آفت فرصت کمی برای مبارزه با آفت سن گندم در اختیار کشاورزان است و متاسفانه بیشتر مناطق کردستان از آلودگی با این آفت دچار خسارت شده‌اند.

عصر کرد

مبارزه 7000 هکتاری با ملخ بومی
وی افزود که آفت عمده دیگری که مزارع کردستان را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد ملخ‌های بومی هستند که در شهرستان‌های سروآباد و مریوان در درجه اول و شهرستان‌های سنندج و کامیاران در درجه دوم از شدت بیشتری برخودار بوده که سالانه به صورت مستمر مبارزه با آن صورت می‌گیرد و در سال جاری نیز در سطح 7 هزار هکتار مبارزه صورت گرفته است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کردستان در پایان یادآور شد که کنترل و مبارزه با آفت سن گندم یکی از مسائل بسیار ضروری است که کشاورزان باید آن را جدی بگیرند تا محصول سالجاری و سال زارعی آینده از گزند آفت سن غلات در امان باشد.
سن گندم زمستان را در دامنه کوه‌ها و زیر بوته‌های گیاهان چند ساله و یا در باغات و جنگل‌ها در زیر پوستک درختان به سر می‌برد. در فصل بهار و به محض گرم شدن هوا سن‌ها شروع به فعالیت می‌کنند و اولین تغذیه خود را به صورت مختصر از گیاهان دامنه کوه شروع می‌کند.

عصر کرد

این حشره پیش از به خوشه رفتن گندم و جو به مزارع کشاورزی پرواز می‌کند و از شیره پرورده گیاهان به شدن تغذیه می‌کند و موجب می‌شود بسیاری گیاهان مزرعه به خوشه نرود که در این صورت کشاورز تنها می‌تواند از آن‌ها به عنوان قصیل استفاده کند و از سوی دیگر پوره‌ها نیز از گیاهان به خوشه رفته تغذیه می‌کنند و آن‌ها را پوک می‌کنند که دیگر ارزش ارائه به نانوایی را ندارند.
توجه کشاورزان به اهمیت مبارزه با این آفت به دلیل اینکه سال دیگر با شروع بهار مجددا مزرعه و باغات را آلوده می‌کنند بسیار ارزشمند است. از سوی دیگر سازمان جهاد کشاورزی و سایر ادارات متولی می‌توانند با قرق منطقی از چرای بی رویه دام در مناطق کوهستانی از شدت حملات این حشرات بکاهد.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/214798/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کنترل بیولوژیکی آفات نباتی در منطقه 9

پنجمین آموزواره حرکت با هدف افزایش ایمنی عبور و مرور در حال برگزاری است

نمایش فیلم های انیمیشن ویژه کودکان و مادران در کیش

ایمن سازی تجهیزات ترافیکی بزرگراه جاوید نشان متوسلیان(فتح)

حجاج کردستانی 28 خرداد راهی سرزمین وحی می‌شوند

امبر هرد صاحب دختر شد؛ هالیوود را ترک کرد/ عکس

مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه: سند راهبردی آمایش سرزمین ورزش کرمانشاه تهیه می شود

ساخت موزه فرهنگی استان کرمانشاه/تدفین 133 شهید گمنام

تولید 2 میلیون و 300 هزار اصله نهال در کرمانشاه

تحرک پس از جراحی مفید یا خطرناک است؟

ارکستر ملی ایران در نخستین روز تابستان به روی صحنه می‌رود

بررسی آخرین وضعیت عملیات اجرایی فاز دوم قطار شهری کرمانشاه

«نگهبان شب» روی پرده سینماها رفت

در تئاتر و سینمای ایران چه خبر است؟

ارکستر ملی ایران به رهبری آرش امینی به روی صحنه می‌رود

ثبت نام بیش از ٢ هزار نفر در مسابقات سراسری قرآن کریمِ کرمانشاه

تشکیل 83 پرونده تخلف در بازرسی از بازار کردستان

از خاموشی آبنماها در ساعت پیک مصرف تا حذف لامپ های پر مصرف بوستان های منطقه 15

اصناف قرمز در خیابان سعیدی پلمپ شدند

اصناف قرمز در خیابان سعیدی پلمب شدند

جانباز گرانقدر 70 درصد «مرتضی شاهرخ‌نیا» به یاران شهیدش پیوست

برگزاری سومین نشست کمیته تخصصی عمران مناطق و سازمان‌های کلانشهرهای ایران

اعلام ساعت فعالیت مراکز معاینه فنی خودرو همزمان با تغییر ساعت کاری ادارات

بازدید استاندار کرمانشاه از قطار شهری

ارکستر ملی به رهبری آرش امینی به‌روی صحنه می‌رود

اجرای ارکستر ملی ایران در نخستین روز تابستان

«نگهبان شب» از امروز به سینماها آمد/ فیلمی با بازی کیومرث پوراحمد

شبکه فرسوده آب روستای کندوله نوسازی و اصلاح می‌شود

فاز اول موزه فرهنگی دفاع مقدس استان کرمانشاه پیشرفت 80 درصدی دارد

خزانِ بهاریِ تاکستان‌های ملایر

دختران فوتبالیست قمی به اردوی تیم ملی زیر 17 سال دعوت شدند

در پشت صحنه سریال «فراری» چه می‌گذرد؟/ اینجا همه چیز واقعی است + عکس

آمادگی فنی و حرفه‌ای کرمانشاه برای برگزاری دوره‌های غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان

پرداخت بیش از 44 هزار میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان بانک کشاورزی کردستان

اجرای طرح ضربتی مبارزه با حیوانات موذی در منطقه22

ورود اتوبوس‌های دست دوم وارداتی در خوان بررسی استانداردها/ قیمت برآورد شده هر اتوبوس حدود 3 میلیارد تومان است

نمایشگاه خوشنویسی حج در آیینه قرآن و ادب

عزم جدی مدیریت شهری برای ساماندهی خیابان هلال احمر

17 ایستگاه در وضعیت «قابل‌قبول» قرار دارند/ کدام ایستگاه در وضعیت پاک است؟

توسعه زیرساخت‌های مرزی در دستورکار دولت

آثار شنیده‌نشده فرهاد فخرالدینی در تالار وحدت اجرا می‌شوند

عکس/ آبشاری درمیان صخره‌های کرمانشاه

زمین 20 هزار واحد مسکن ملی در کردستان تامین شد

رقم زدن لحظات خوش برای افراد با نیازهای ویژه در منطقه22

ملاقات عمومی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

نخبگان و معتمدین محلی چشم بینا و تیزبین مسئولان شهری

بررسی عملکرد مجموعه‌های حمل‌ونقل هر سه ماه یکبار در صحن شورا

بررسی عملکرد مجموعه‌های حمل‌ونقل به صورت مستمر در صحن شورا

آماده‌سازی مجموعه‌های ورزشی پایتخت تا پایان خردادماه/ سرانه ورزشی کدام مناطق تهران بالاتر است؟

تغییر ساعت کاری بانک ها و موسسات مالی و اعتباری کیش در ایام پرمصرف سال 1402