عصر کرد

آخرين مطالب

اردیبهشت 88 آغازی نو برای کردستان مقالات

اردیبهشت 88 آغازی نو برای کردستان
  بزرگنمايي:

عصر کرد -

عصر کرد


خبرگزاری فارس کردستان/ محمد هادیفر؛ اردیبهشت با طراوت‌ترین ماه پهندشت کردستان با طبیعتی زیبا و کوه های سرشار از نعمت روئیدن و دشت‌هایی مملو از پروریدن با مردمانی از جنس مهربانی در سال 1388 شاهد آغازی نو در حیات سیاسی خود بود این رویش نو، ظرفیت تبدیل شدن به مبداء تاریخی برای جامعه قومی و مذهبی نه تنها کردستان بلکه برای دیگر اقوام و مذاهب کشوررا دارا است.
پیام این سفر و حضور هشت روزه رهبر معظم انقلاب در بین مردم خونگرم و قدرشناس کردستان زمینه ساز طرح دیدگاهی نو در سپهر سیاسی اصیل‌ترین مردم سرزمین ایران زمین بود. استقبال بی‌سابقه مردم از رهبری و اقبال رهبری به جامعه کردستانی در میدان اقبال رویکردی نو را در تاریخ معاصر کردستان گشود که جا دارد این میدان به یاد آن دیدار و آن اقبال دوسویه، به نام میدان اقبال ابقا و در وجه تسمیه آن تجدید حیات گردد. 
طرح دیدگاه‌های راهبردی در خصوص اقوام و مذاهب یکی از جلوه‌های ماندگار این سفر بود که مع‌الاسف نه دولت خیال‌پرور سابق و نه دولت اشرافی‌پرور؛ لاحق آن را درک نکردند و این جفایی بود که از سوی دولت‌ها در حق این ندای همبستگی ملی در عرصه سیاسی کردستان صورت گرفت. 
با مروری برچند محور راهبردی و اساسی آن می توان به کنه این تحول بنیادین تاریخی پی برد." ایران سرزمین همه کردها "، "کردستان سرزمین فرهنگی "، "کرد برای ایران درمنطقه فرصت" و "زبان کردی سرمایه ملی" از راهبردهای قومی بود بطوری که می‌توان گفت دربند سوم این راهبرد هرگونه زیست سیاسی کردها در منطقه خاورمیانه را برای ایران یک فرصت قلمداد نمودند. همچنین در حوزه سیاسی و امنیتی معظم‌له در نگاهی متفاوت زنگاره.های سه دهه قبل را از چهره پاک کردستان زدودند و با طرح دلجوئی از آسیب دیدگان ناآرامی‌های اوایل انقلاب در کردستان زمینه انفعال و بازگشت بسیاری از بیراهه رفتگان را به محفل پرمحبت خانه پدری فراهم آوردند.
همچنین "اهانت به مقدسات اهل سنت حرمت شرعی و حرمت ابدی دارد" ازجمله راهبردهای دوراندیشانه رهبرمعظم انقلاب در حوزه مذهبی در این روز تاریخی بود. فریاد حرمت ابدی مقدسات اهل سنت به گوش همه مسلمانان رسید واین ندای وحدت آفرین مکمل ندای وحدت بخش مرحوم شیخ محمود شلتوت از علمای تراز اول مصر و رئیس جامعه الازهر بود که در هفتاد سال پیش، پیروی از مذهب جعفری را نه تنها رد نکرد بلکه آن را نیزدرکنار مذاهب چهارگانه اهل سنت جایز شمرد واینک یک عالم شیعی و از جایگاه حاکم کشوری اسلامی، درجمع مخاطبین اهل سنت با صدای رسا اهانت به مقدسات اهل سنت را حرام شرعی برشمرد و بدین گونه ندای تقریب و تعایش عملی ازایران تا مصربگوش جهانیان رسید و بدینسان قوص ارتباط معنوی در دوسوی جهان اسلام برقرار گردید.
هر چند این سفر دست آوردهای مادی گسترده‌ای داشت که پس از 12سال همچنان جاری وساری می‌باشد اما در مقایسه با عمق تولید گفتمانی سفرقابل قیاس نمیباشد. چون جامعه کردستانی پس از سه دهه مهجوریت و مظلومیت نیازمند عظمت و جایگاه بازیافته خود در عرصه ملی بود که با این سفر بدرستی بدان دست یافت. لذا این سفر و دستاورهای معنوی ان برای جامعه کردستانی به مراتب والاتر و بالاتر از دست آوردهای مادی آن بود چون کردستان یکی ازمناطق غنی ایران بلحاظ منابع طبیعی و موقعیت اقلیمی و نیروی کارآمد می‌باشد و تنها کمبود آن جایگاه ملی بود که می‌توان گفت با این سفرزمینه تحققش فراهم گردید اگرچه پیام این سفر از سوی کسانی که باید دریافت می‌شد دریافت نشد و تنها نشانی که از آن عظمت گفتمانی دریافت کردند، شعارگونه هایی مانند؛" کردستان سرزمین فرهنگی" و "زبان کردی سرمایه ملی" بود که تکراری و ملال‌آور بوده چونکه با نگاهی تشریفاتی بدان نگریسته وآنرا زینت بخش محافل فرهنگی و هنری و ژست‌های سیاسی برخی مدیران گردیده است علت بی‌مهری به این راهبردها بیشتر ناشی از عدم فهم عمیق از ضرورت‌ها و بایستگی‌های همبستگی ملی مدیران از حوزه منافع ملی درمناطق قومی و مذهبی می‌باشد.
شوربختانه کسی به عمق این نگاه گفتمانی نپرداخت در حالی که این دیدگاه می‌توانست راهگشای بسیاری از مشکلات مدیریتی و از همه مهمتر موجب سرزندگی و نشاط اجتماعی جامعه کردستانی می‌گردید.
این رویکرد حکیمانه نه تنها از منظر شهروندان کرد ایرانی بلکه کردهای ساکن دیگر کشورها از این وسعت نگرش یک رهبر منطقه‌ای به کردها خرسند و خوشنود گشتند.این عظمت بازیافته می‌توانست گشابش جدی و پایداری را در عرصه‌های مختلف سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و حتی در توسعه همه جانبه در بر داشته باشد روح این گشایش بدرستی احصا نشد و گرنه نیازی به کلاهبرداری برخی جریانات سیاسی نبود که با هدف رای آوری به طرح مسائل جنجالی بی محتوا و عوامفریبانه‌ای دست بزنند در حالیکه جامع‌ترین دیدگاه در خصوص اقوام و مذاهب دراین راهبردهای سفر نهفته بود.
بهرحال با این گشایش دیدگاهی جایگاه واقعی کردها درپیکره ایران تثبیت گردید و با این منشور برابری، مراتب فرضی شهروندی بصورت واقعی حذف گردید و خطوط جغرافیایی جایگزین خطوط قومی و مذهبی گردید ولی در پیاده کردن آن قصوری کردند که جا دارد مفاد این سفر تکرار ناشدنی در سالگرد آن بصورت مطالبه‌ای بجا مطرح گردد و مطالبه‌ای بجاست اگر گفته شود فضای کردستان بعد از سفر با کردستان قبل از سفر یکسان نخواهد بود. 
انتهای پیام/2330/70

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/211328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام مشکل جدید اقتصاد ایران از زبان همتی

تذکر نماینده لامرد و مُهر و 40 نماینده مجلس به وزیر اقتصاد / وزیر اقتصاد جلوی ریخت و پاش‌ها را بگیرد تا‌ به مردم وام برسد

راه‌حل مدافع اینتر برای دفاع مقابل هالند!

طارمی راه نجات اینتر را می‌دانست!

اعتراض پپ به فرمت جدید سی‌ال؛ این چه کاری بود!

محکومیت 9 میلیارد ریالی برای مباشرت در قاچاق مرغ در مریوان

برگشت اعتبارات عمرانی برخورد قانونی به دنبال دارد

نمایشگاه نقاشیخط بانوی کردستانی در سنندج/ نخستین نمایشگاه انفرادی کژال میرزایی با حمایت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کردستان

نستا: از تساوی مقابل اینتر ناراحتم!

تراکتور با تم لیگ قهرمانان آسیا

دیوید تیلور به عنوان نماینده وزن 92 کیلوگرم آمریکا در مسابقات جهانی 2024 آلبانی انتخاب شد

یامال بهترین است، او مثل مسی می‌شود

خلاصه بازی اتلتیکومادرید 3 - والنسیا 0

لامین یامال، هر روز بیشتر محبوب می‌شوی!

عکس/رونمایی اکبر عبدی از مدل جدید ریش‌هایش در سلفی با الهام پاوه‌نژاد

آدرین رابیو بالاخره تیم پیدا کرد

وضعیت عجیب گیت بانوان ورزشگاه قلعه حسن خان

الکس تلس:کنار رونالدو می‌ترسیدیم دسر بخوریم!

دو گل عجیب و دیدنی در جام جهانی فوتسال

تصادف تانکر سوخت با تریلی در بیستون منجر به آتش‌سوزی شد

گل دوم و زیبای کریم بنزما در دیدار الاتحاد مقابل الوحده

گل سوم کریم بنزما مقابل الوحده؛ الاتحاد 7-1 الوحده

گل اول مونترا توسط دنی موتا؛ مونتزا 1-0 اینتر

گل اول اینتر توسط دنزل دومفریس؛ مونتزا 1-1 اینتر

فرش سبز زیر پای پرسپولیس پهن شد

خلاصه بازی مونزا 1 - اینتر 1

برخورد با آمبولانس متخلف در ورزشگاه شهرقدس

خلاصه بازی الاتحاد 7 - الوحده 1

تولید 23 تن محصول خرما در لرستان

کارخانه ورق فولادی در کرمانشاه به بهره‌برداری رسید

گاریدو آماده رزم نخبگان شد

الاهلی برای پرسپولیس شادی گل منتشر کرد!

کونته: لوکاکو برای بازی در تیم‌های من ساخته شده!

خلاصه بازی اسپانیول 3 - آلاوس 2

تیم ملی جلالی را آماده تحویل نکونام داد!

مامور مهار ریاض محرز در پرسپولیس

آتش‌بازی الاتحاد و صدرنشینی با هت‌تریک بنزما

عذرخواهی فران تورس؛ بارسایی‌ها، معذرت!

توپ طلا برای ستاره گواردیولاست

داور فینال جام ملت‌ها برای استقلال سوت می‌زند

بی‌آبرویی برای فوتبال ایران؛ وضعیت عجیب مقابل چشمان بازیکن سابق رئال!

خاطره ای از دلیل مخالفت آیت‌الله طالقانی با اصل ولایت فقیه/ اگر رشته‌ی حیات ایشان نمی‌گستت، مردم را به صحنه می‌کشاند

ترمیم و راه‌اندازی مجدد دو خط انتقال آب در شهرستان سنقر

15 نمایش در جشنواره تئاتر برنای خوزستان به روی صحنه می‌رود

عراقچی: سفر به عراق فصل جدیدی با عراق را باز کرد

عراقچی: سفر رئیس‌جمهور به عراق نمونه‌ای بارز از دیپلماسی عمومی است

فضای عمومی و ادارات کردستان باید برای معلولان مناسب‌سازی شوند

عراقچی : دولت‌ عراق اطمینان داده که در منطقه کردستان عراق به هیچ‌ وجه در آینده تهدیدی برای خاک ایران در کار نخواهد بود

مردم کدام کشور بالاترین آی کیو را دارند؟/ رتبه ایران در جدول باهوش ترین مردم جهان

رونمایی همتی از دستور مهم پزشکیان