عصر کرد

آخرين مطالب

کرونا و تأثیرات روانی؛ چه باید کرد؟ مقالات

کرونا و تأثیرات روانی؛ چه باید کرد؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - میزان بردباری و تحمل ما در برابر ناملایمات، درواقع بستگی زیادی به توانایی های عمومی ما در غلبه بر دشواری های زندگی دارد.
اگر تمامی توان تحمل و شکیبایی خود راصرف یک مورد یعنی قرنطینه شدن کنیم، بدیهی است که میزان کمتری ازآن برای دیگر امور زندگی از جمله مدیریت خانواده،کار، روابط اجتماعی یا مدیریت امور مالی باقی می‌ماند.
در چنین وضعیتی متوجه می‌شویم که مشکلات جدیدی را تجربه می‌کنیم که پیشتر برایمان وجود نداشت، مشکلاتی که ناشی از کاهش توان تحمل، مدارا و بردباری در ماست.
دکتر رضا ویسانی فر، رییس بیمارستان روانپزشکی قدس سنندج در خصوص وضعیت روحی و روانی خانواده ها در روزهای کرونایی گفت: مشکلات روانی ناشی از بیماری کرونا به قدری گسترده شده است که تمام افراد با مشکلات پیش آمده ناشی از این بیماری آشنایی دارند و یا حتی آن را تجربه کرده اند.
وی اظهار کرد: به دلیل شرایطی که پیش آمده خانواده ها از هم دور شده اند، دیدوبازدیدها و مسافرت ها خیلی کم ترشده و این ها باعث پایین آمدن آستانه تحمل مردم نسبت به مشکلات شده است به طوری که کوچکترین مشکل می تواند از حد تحمل افراد بالا برود و منجر به بروز بسیاری از مشکلات روانپزشکی شود.
رییس بیمارستان روانپزشکی قدس سنندج، افزود: در این روزهای کرونایی بیشترین میزان مراجعات افراد به کلینیک های روانپزشکی با تشخیص اختلال اضطرابی، وسواس و افسردگی است که یکی از مهم ترین عواملی که باعث این مشکلات شده،سردرگمی ناشی از اخبار و اطلاعات متناقض است که شاید همه افراد قدرت تجزیه و تحلیل آن ها را نداشته باشند و این ها باعث تعارضات و خطاهای شناختی می شود.
وی در ادامه عنوان کرد: خیلی از افرادی که دچار افسردگی و اضطراب می شوند، نسبت به درمان آن اقدام نمی کنند و همین باعث بروز مشکلات حادتر می شود،بنابراین توصیه می شود که اگر مواردی از ابتلا به اضطراب و افسردگی وجود دارد حتما به متخصص روانپزشکی مراجعه کنند.
به گفته ویسانی فر، پدیده سوگ یکی از مشکلات بزرگی است که در شرایط کنونی به آن خیلی توجه نشده است، در مباحث روانپزشکی مسئله ای به نام سوگ پاتولوژیک وجود دارد که مربوط به سوگ هایی است که روند طبیعی خود را طی نکرده اند و در آینده میان مدت و درازمدت تاثیرات بدی را برای افراد سوگوار به همراه خواهد داشت.
این روانپزشک کردستانی عنوان کرد: سنتی که در جامعه ما وجود دارد این است که وقتی کسی عزیز خود را از دست می دهد اطرافیان به او تسلی خاطر می دادند و با سرخاک رفتن این افراد کم کم با این مسئله کنار می آمدند و سوگ مراحل طبیعی خودش را طی می کرد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا همه این ها دستخوش تغییر شده و حتی ممکن است بعضی از افراد از این قضیه که یکی از اعضای خانواده خود را در اثر کرونا از دست داده اند شرم داشته باشند و همه اینها باعث شده که در این دوران کرونایی پدیده سوگواری سالمی نداشته باشیم.
رییس بیمارستان روانپزشکی قدس سنندج خاطرنشان کرد: بهترین راهکار برای خانواده ها در این روزها این است که خود را با این شرایط وفق دهند و نسبت به مشکل پیش آمده پذیرش داشته باشند و بدانند که این مشکلی است که رفع و بعد از مدتی این بیماری به طور کامل کنترل خواهد شد.
وی یادآور شد: خانواده ها سعی کنند که متناسب با شرایط موجود تغییراتی را در سبک زندگی ایجاد کنند و این باعث افزایش تحمل نسبت به مشکلات از لحاظ روانی خواهد شد.
نبود فعالیت های جایگزین در درون خانواده ها موجب ایجاد سرآسیمگی و آشفتگی در افراد می شود می شود
ناصر کریمیان، معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کردستان گفت: بحران کرونا باعث شده سبک زندگی خانواده ها تغییر پیدا کند.
وی در خصوص وضعیت روحی و روانی خانواده ها در روزهای کرونایی اظهار کرد: قبل از شیوع کرونا خانواده ها را به پیوندهای اجتماعی، پیوندهای فرد به فرد و نیز حفظ آنها تشویق می کردیم تا همین پیوندها تبدیل به مکانیسمی برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی شوند، اما این روزها به سبب رعایت پروتکل های بهداشتی و تاکید روی حفظ حریم ها و فاصله گذاری اجتماعی این پیوندها کاهش یافته است و یک سری فشارها و استرس ها در درون خانواده ایجاد شده به ویژه در درون خانواده هایی که هیچ مکانیسمی برای تقویت فعالیت جایگزین وجود ندارد.
وی افزود: افراد مدام در معرض اخبار کرونا قرار دارند و همین باعث می شود دوباره سیستم ایمنی بدن به واسطه آن استرس که در سطح جامعه تزریق می شود ضعیف عمل کند.
معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی استان کردستان بیان کرد: عمده ترین مشکلات خانواده ها در دوران کرونا این است که آمادگی روحی و روانی را برای مقابله با این مسئله نداشته و افراد از طریق دولت، رسانه و جامعه از لحاظ ذهنی آمادگی لازم برای تحمل این شرایط را ندارند و فعالیت های جایگزین در درون خانواده ها هم وجود ندارند و همین باعث ایجاد سرآسیمگی و آشفتگی می شود.
وی عنوان کرد: اگر از بعد ساختاری و اجتماعی بخواهیم به این موضوع نگاه کنیم در پیک های اول و دوم و سوم و چهارم همیشه تاکید شده است که مشاغل باید تعطیل شوند و چون سرپرست خانواده ها جزو این مشاغل محسوب می شوند، از لحاظ تامین حداقل معیشت خانواده ها دچار مشکل هستند.
به گفته کریمیان در این دوران دید و بازدیدها و دیدارهای خانوادگی که منبع انرژی بخش و حمایتگرانه هستند،متاسفانه کم رنگ شده و کاهش پیدا کرده است.
وی در ادامه عنوان کرد: راهکارهای مقابله با این وضعیت این است که افراد این بیماری را به عنوان یک واقعیت اجتماعی قبول کنند و بپذیرند که خروج از این پیک کرونا نیاز به عزم همگانی دارد و در هنگام قرنطینه خانگی خود را با فعالیت های ورزشی و هنری سرگرم کنند،ورزش های و وقت خواب منظم داشته باشند و در این دوران با مطالعه کتاب و استفاده مناسب از فضای مجازی اوقات فراغت خوبی را برای خود رقم بزنند.
معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی با اشاره به اینکه خود سازمان بهزیستی یک دفتر مشاوره تلفنی به صورت 1480 دارد و آمادگی مشاوره به مردم را در زمینه ها مختلف دارند و روان شناسان و مشاوران به صورت عمومی و تخصصی به آن ها مشاوره تلفنی می دهند.
کریمیان خاطرنشان کرد: دولت باید برنامه ریزی درستی در خصوص رعایت پروتکل های بهداشتی و کمک به اقشار ضعیف و افرادی که به سبب کرونا شغل خود را از دست داده اند،انجام دهد و از طریق رسانه های جمعی به خصوص رسانه های ملی برنامه های خوبی را برای مردم تدارک ببینند.
وی یادآور شد: هم چنین قوانینی که وضع می شود ضمانت اجرایی داشته باشد و در تمام شهرها به صورت کامل اجرا شوند، خود مردم هم وظیفه دارند پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند و تا زمانی که یک عزم جدی در تمام لایه های جامعه وجود نداشته باشد، در واقع این پیک های کرونا مجددا تکرار می شود.
معلوم نیست که با برچیده شدن قرنطینه بتوانیم همچون گذشته مرتب به رستوران های محبوب مان سر بزنیم یا با دوستان و خویشاوندان دیدار کنیم.
باید بپذیریم که جهان دیگر مانند دوران پیش از همه گیری نخواهد بود و پیداست که زندگی در جنبه های گوناگونش عمیقاً تغییر خواهد کرد و بامقداری اندوه و غم آمیخته می شود.
بی گمان نیاز به افزایش حمایت از سلامت روان مردم این روزها بیشتر از پیش ملموس است به ویژه افراد آسیب پذیری که پیشتر نیز از مشکلات روحی و روانی رنج می‌برده اند، کسانی که به طور جدی بیمار بوده اند و بهبود یافته اند.
همچنین کارگران و کارمندان بخش های کلیدی و حیاتی که وظایفی چالش برانگیز و دشوار بر عهده داشته‌اند، هر چه جلو می‌رویم نیاز این افراد به حمایت بیشتر می شود.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/205998/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتشار «سووشون» با طرح جلد و ناشر جدید

بازگشت یاغی بزرگ به باشگاه استقلال

صدرنشینی چین در آغاز توزیع مدال‌های المپیک

حسین‌نژاد‌های جدید سپاهان در غربال مورایس

توضیحات دکتر زهره هراتیان در مورد آخرین وضعیت تست‌های پزشکی تیم‌ها

اشرف حکیمی راننده اتوبوس تیم مراکش شد

مصدومیت‌های لیگ برتر فوتبال نظام‌مند می‌شوند

اعلام امتیازات مهدی الفتی در پرش خرک

رقیب پرسپولیس از معامله کنار کشید!

بلاگ نقل و انتقالات؛ گنبد حرارتی لیگ ایران

صحبت های مهدی الفتی بعد از اتمام کار در روز اول

عکس| پشت صحنه فیلم سینمایی یادگار جنوب

(تصاویر) الناز شاکردوست و سحر دولتشاهی در پشت صحنه «یادگار جنوب»

پشت صحنه یک فیلم سینمایی؛ الناز شاکردوست و سحر دولتشاهی در کنار پژمان جمشیدی

مراسم گرامیداشت شهید جنگلبان اسماعیل کریمی در سنندج برگزار شد

محکومیت هفت میلیاردی قاچاقچی لوازم آرایشی در بانه

خرید تضمینی گندم در کردستان از 683 هزار تُن فراتر رفت

تهران 6 هزار اتوبوس نیاز دارد؛ دولت سهمش را بدهد

برداشت 120 هزار تن طلای زرد از مزارع گندم شهرستان سقز

زمان برگزاری آزمون مدرسان آموزش خانواده در کردستان به تعویق افتاد

برداشت گندم در کردستان با 2 هزار و 500 دستگاه کمباین در حال انجام است

54 تیم دانش‌آموزی کردستان در مسابقات آزمایشگاهی رقابت کردند

نشانه عصبی OCD، اختلال وسواس فکری-عملی، در مغز انسان شناسایی شد

10 شهریور آخرین مهلت معرفی نامزدها به جایزه روستاآزاد

10 روز مهلت برای راه‌اندازی یک نیروگاه برق در خوزستان

رشد پایدار اقتصاد ایران در سایه تحریم‌ها

اعضای کمیته علمی جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد معرفی شدند

اقتصاد همدان نیازمند برنامه راهبردی است/ وجود بهترین معدن سنگ‌های یاقوت در استان

«لعل‌بخش» رئیس جدید هیات ژیمناستیک کرمانشاه شد

برگزاری مسابقات پاراگلایدر قهرمانی کشور در سایت ویس قرنی کرمانشاه

کرمانشاه بر سکوی نخست رقابت‌های مینی فوتبال روستاییان کشور

کشف مزارع رمز ارز غیر مجاز در کرمانشاه 15 درصد افزایش یافت

برنامه ریزی برای افزایش پرواز‌های فرودگاه کرمانشاه در اربعین امسال

کرمانشاه  قهرمانی مینی فوتبال جام پرچم شد

«سفر به سپیده‌دم» منتشر شد

نفت آبادان با دو بازیکن تمدید کرد

برد سه بر دو والیبال آلمان برابر تیم ژاپن در یک بازی حساس و نزدیک

فیفا پنجره آلومینیوم اراک را باز کرد

آرتتا: هدف آرسنال کسب 114 امتیاز است!

مدافع ملی‌پوش اسپانیا به اتلتیکو پیوست

توضیح بیرانوند در مورد حواشی ترک پرسپولیس

امباپه بالاخره به گروه اضافه شد

اولین مدال طلای المپیک 2024 به چین رسید

چرا بیرانوند پرسپولیس را ترک کرد؟

اتهام دوباره بیرانوند به سلطان پرسپولیس!

فیلم| صحنه‌ای عاشقانه از سریال داریوش با هنرنمایی مهرداد صدیقیان

نمایش‌ها یک‌شب روی صحنه نمی‌روند

خرید تضمینی گندم در کردستان 20 درصد افزایش یافت

موافقت مسئولین اقلیم کردستان عراق با آزادی 20 زندانی ایرانی

شاخص بهره‌مندی بیماران کلیوی از تخت در کردستان بالاتر از میانگین کشوری است