کتاب «مدرسه امید» با موضوع تابآوری در دانشآموزان منتشر شد
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر کرد - ایرنا / کتاب «مدرسه امید» نوشته دکتر کاتلین پیجبورد و ترجمه نرگس زمانی و دکتر محمدرضا مقدسی، مدیر خانه تابآوری ایران با موضوع تابآوری و امید در محیط مدرسه منتشر و روانه بازار نشر شد.
این اثر با تمرکز بر روانشناسی مثبت، به دنبال مقابله با چالشهای روانی دانشآموزان مانند اضطراب، تروما و بحران هویت است و آنها را فرصتی برای رشد و تحول میداند.
بازار ![]()
نینا مدسن، با الهام از تجربیات خود در سیستم آموزشی اسکاندیناوی، الگویی جامع برای تبدیل مدرسه به فضایی فراگیر ارائه میدهد؛ فضایی که نه تنها دانش فنی، بلکه مهارتهای عاطفی و روحی لازم برای مقابله با سختیهای زندگی را به دانشآموزان میآموزد.
این رویکرد با فلسفه خانه تابآوری ایران، که تابآوری را «توانایی مهربانی» و «نگاه توسعهگرایانه به منابع» تعریف میکند، همخوانی دارد.
کتاب مدرسه امید در سه بخش روانشناسی مثبت در آموزش، تمرکز بر شناسایی نقاط قوت دانشآموزان و تقویت خودپنداره آنها از طریق توجه به موفقیتها و استعدادها، استراتژیهای عملی شامل فعالیتهای روزانه، گفتگوهای انگیزشی و روشهای مدیریت استرس برای کاربرد مستقیم در کلاس درس و زندگی روزمره و داستانهای واقعی، مثالهایی از مدارسی که با اجرای این روشها، کاهش قابل توجهی در اضطراب و بیتفاوتی دانشآموزان داشتهاند، سازماندهی شده است.
این ساختار به خواننده کمک میکند تا ضمن آشنایی با مفاهیم نظری، راهکارهای عملی را در محیطهای آموزشی و خانوادگی به کار گیرد.
محمدرضا مقدسی که اهل کرمانشاه است و علاوه برتاسیس خانه تاب آوری بیش از 40 عنوان ترجمه کرده است در خصوص اهمیت تابآوری و امید در آموزش به ایرنا گفت: در دنیای پرچالش امروز، سلامت روان با مسائلی مانند اضطراب و تروما دست به گریبان است و کتاب مدرسه امید بر این باور است که امید، ریشه اصلی تابآوری است و پرورش آن میتواند دانشآموزان را در برابر سختیها مقاوم کند.
وی افزود: این کتاب تجربیات آسیبزا را نه به عنوان مانع، بلکه پلههایی برای رشد شخصی معرفی میکند و با آموزش بازسازی روایتهای شخصی، تغییرات معناداری در زندگی افراد ایجاد میکند.
این نویسنده و مترجم کرمانشاهی با بیان اینکه ترجمه این کتاب با توجه به شرایط فرهنگی و آموزشی ایران، مفاهیم آن را قابل اجرا در مدارس داخلی کرده است و مدرسه، به عنوان اولین محیط اجتماعی پس از خانواده، میتواند نقش کلیدی در پرورش تابآوری داشته باشد اظهار کرد: آموزش امیدواری و تابآوری نه تنها کیفیت زندگی فردی را بهبود میبخشد، بلکه پایهای برای ایجاد جامعه ای قدرتمند و پایدار است.
او توضیح داد که این مهارتها دانشآموزان را برای مواجهه با چالشهای زندگی آماده کرده و به آنها یاد میدهد که با وجود سختیها، به آینده باور داشته باشند و از شکستها درس بگیرند.
مقدسی با تاکید بر اینکه مدرسه امید با ارائه راهکارهای عملی، فرهنگسازی تابآوری و امید در جامعه را تسهیل میکند گفت: اگر به دنبال راهی برای غلبه بر مشکلات روانی و تبدیل آنها به فرصتهای رشد هستید، «مدرسه امید» به عنوان منبعی معتبر در حوزه تربیت کودکان، میتواند یکی از انتخابهای مناسب باشد.
وی اضافه کرد: این کتاب با تطبیق مفاهیم بینالمللی با شرایط داخلی، فضایی امیدوارکننده برای مدارس و خانوادهها فراهم میکند.
-
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۵:۳۴
-
۴ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/996212/