تحرک بازار سهام آمریکا قیمت نفت را بالا برد
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - بهبود درآمدها و سهام شرکتهای مایکروسافت و متا در آمریکا و تزریق امید به اقتصاد ایالات متحده، قیمتهای جهانی نفت خام را افزایش داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از لندن، پس از ثبت بهبود درآمدهای دو شرکت متا و مایکروسافت و تأثیر مثبت بر بازار سهام آمریکا قیمتهای جهانی نفت خام در معاملههای پنجشنبه (11 اردیبهشت) افزایش یافتند و این عامل سبب خنثی شدن تأثیر منفی نگرانیها درباره اقتصاد ایالات متحده و چشمانداز افزایش عرضه ائتلاف تولیدکنندگان عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپکپلاس) شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال در معاملههای بازار آیسیئی لندن تا ساعت 14 و 42 دقیقه روز پنجشنبه به وقت گرینویچ با 71 سنت معادل 1.2 درصد افزایش به 61 دلار و 77 سنت برای هر بشکه رسید. در همین حال، نفت خام شاخص دابلیوتیآی آمریکا با 47 سنت یا 0.8 درصد افزایش به 58 و 68 سنت به ازای هر بشکه داد و ستد شد.
هر دو شاخص قرارداد پیش از این در معاملههای روز چهارشنبه (دهم اردیبهشت) بیش از یک درصد کاهش یافته بودند.
تاماس وارگا از کارگزاری نفتی پیویام گفت: بهبود قیمت نفت را میتوان به جهش در بازار سهام آمریکا بهدلیل درآمدهای جذاب مایکروسافت و متا و احتمالاً به تعویق افتادن دور بعدی مذاکرات هستهای ایران و آمریکا نسبت داد.
عمان روز پنجشنبه اعلام کرد که دور بعدی مذاکرات هستهای ایران و آمریکا که بهطور موقت برای شنبه هفته آینده (13 اردیبهشت) برنامهریزی شده بود، به دلایل لجستیکی به زمان دیگری موکول میشود؛ پیش از این، نگرانی درباره عرضه بیشتر بر قیمت ها تأثیر گذاشته بود.
منابع به رویترز گفتند که عربستان به متحدان و کارشناسان صنعت نفت میگوید که تمایلی به حمایت از بازار نفت با کاهش عرضه ندارد و میتواند یک دوره طولانی قیمت پایین را مدیریت کند.
سه منبع مطلع از مذاکرات اوپکپلاس گفتند: چند عضو این ائتلاف پیشنهاد خواهند داد تا تعدیل کاهش عرضه داوطلبانه اضافه هشت عضو، در ماه ژوئن برای دومین ماه پیاپی تسریع شود.
هشت کشور عضو ائتلاف اوپکپلاس پنجم مه (15 اردیبهشت) برای تصمیمگیری درباره برنامه تولید ماه ژوئن گردهم میآیند.
در همین حال، دادهها در روز چهارشنبه نشان داد که اقتصاد ایالات متحده نخستین بار طی سه سال گذشته در سه ماه نخست سال 2025 میلادی منقبض شد، زیرا شرکتها برای اجتناب از هزینههای بالاتر تعرفهها و تأکید بر تأثیر مخرب سیاست تجاری غیرقابل پیشبینی دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، با سیل واردات روبهرو بودند.
نظرسنجی رویترز حاکی از آن است که تعرفههای ترامپ سبب شده است اقتصاد جهانی در سال جاری میلادی وارد رکود شود.
-
پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹:۳۱
-
۳ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/995150/