عصر کرد

آخرين مطالب

ساخت پوست مصنوعی که در عرض 4 ساعت خود را ترمیم می‌کند علمي

ساخت پوست مصنوعی که در عرض 4 ساعت خود را ترمیم می‌کند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - دانشمندان فنلاندی و آلمانی پوست فوق‌العاده‌ای طراحی کرده‌اند که 90 درصد بریدگی‌ها را در چهار ساعت بهبود می‌بخشد و در 24 ساعت به طور کامل ترمیم می‌کند.

پوست انسان دارای خواص منحصر به فردی است که ساخت آن دشوار است، زیرا پوست ما هم قدرت و هم انعطاف‌پذیری بالا دارد و در عین حال توانایی قابل توجهی برای التیام خود در عرض 24 ساعت پس از آسیب دارد. با این حال، دانشمندان در تلاشند تا با کمک ژل‌های خاص بتوانند پوست مصنوعی‌ای را طراحی کنند که خاصیت پوست واقعی را دارد و می‌تواند خیلی سریع خود را ترمیم کند. ما در زندگی روزمره با انواع مختلفی از ژل‌ها مانند محصولات مو، غذاها و حتی در بدن خود مواجه می‌شویم و دانشمندان دانشگاه آلتو از فنلاند و دانشگاه بایرویت در آلمان توانسته‌اند ژلی را سنتز کنند که بیشتر این ویژگی‌ها را دارد و می‌تواند در زمینه ترمیم زخم، ساخت روبات نرم، پوست مصنوعی و داروسازی کاربرد داشته باشد.
این محققان که در رشته علم مواد تخصص دارند، توانسته‌اند یک هیدروژل خود ترمیم شونده، انعطاف‌پذیر و بسیار قوی طراحی کنند که ویژگی‌های لازم برای ساخت یک پوست مصنوعی را دارد.
پیشرفتی در طراحی هیدروژل
محققان به منظور دستیابی به این ویژگی‌ها در هیدروژل سفت و سخت، از نانوصفحات خاکی بسیار نازک استفاده کردند. این صفحات یک شبکه درهم تنیده متراکم از پلیمرها را ایجاد کردند که هیدروژل‌ها را تقویت می‌کرد و از نرمی بیش از حد آنها جلوگیری می‌کرد. آنها همچنین توانایی خود ترمیم ژل را افزایش دادند.
محققان پودری از مونومرها را با آب حاوی نانوصفحات مخلوط کردند و سپس این ترکیب را زیر یک لامپ فرابنفش قرار داند.
«چن لیانگ»، یکی از محققان این پروژه، توضیح می‌دهد: تابش نور فرابنفش از لامپ باعث می‌شود که مولکول‌های منفرد به یکدیگر متصل شوند تا همه چیز به یک جامد الاستیک - یک ژل تبدیل شود. نوآوری مورد بحث به شدت بر تعاملات بعدی پلیمرها متکی است.‌
«هانگ ژانگ»، محقق دانشگاه آلتو» می‌گوید: درهم‌ تنیدگی به این معناست که لایه‌های پلیمری نازک مانند نخ‌های پشمی کوچک به دور یکدیگر می‌پیچند، اما به صورت کاملا تصادفی. هنگامی که پلیمرها کاملاً در هم پیچیده می‌شوند، از یکدیگر قابل تشخیص نیستند. آنها در سطح مولکولی بسیار پویا و متحرک هستند و وقتی آنها را برش می‌دهید، دوباره شروع به در هم تنیدگی می‌کنند.
به گفته محققان، روند بهبودی این ترکیب فوق‌العاده سریع است. هیدروژل در چهار ساعت اول پس از برش 80 تا 90 درصد ترمیم می‌شود و پس از 24 ساعت به طور کامل ترمیم می‌شود. این هیدروژل دارای حدود 10 هزار لایه نانوصفحه در نمونه‌ای به ضخامت یک میلی‌متر است که به آن اجازه می‌دهد تا به سفتی شبیه پوست انسان دست یابد و در عین حال آن را قادر می‌سازد تا بدون پاره شدن کشیده شود.
مواد الهام گرفته از طبیعت با پتانسیل دنیای واقعی
محققان می‌گویند: این کار نمونه‌ای هیجان‌انگیز از الهام گرفتن از مواد بیولوژیکی است که به ما امکان دنبال ترکیب‌های جدیدی از خواص برای مواد مصنوعی را می‌دهد. با این ترکیب می‌توان ربات‌هایی با پوست‌های مقاوم و خود ترمیم شونده یا بافت‌های مصنوعی ساخت که به طور مستقل خود را ترمیم می‌کنند.
به گفته محققان، این نوعی کشف اساسی است که می‌تواند قوانین طراحی متریال را بازنویسی کند.
پس از توسعه و تحقیقات بیشتر برای اهداف تجاری، بافت‌های مصنوعی خود ترمیم شونده، ربات‌های انعطاف‌پذیر با لایه‌های بیرونی محافظ و مواد پزشکی که می‌توانند به طور مستقل آسیب را ترمیم کنند، از این مطالعه سود خواهند برد.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/971032/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توجه ویژه استان اربیل اقلیم کردستان عراق برای توسعه روابط با زنجان

توافق واشنگتن و کی یف برای ایجاد صندوق بازسازی اوکراین

باستونی: یامال بهترین بازیکن دنیاست!

دبل‌هت‌تریک قهرمانی تیم زنان چلسی در لیگ برتر!

گلوله توپ جنگی عمل نکرده در گیلانغرب کشف شد

اقتصاد آمریکا 0.3 درصد کوچک شد

صادرات 165 میلیون دلاری کالا از زنجان به اربیل عراق طی سال گذشته

کوبارسی: با این نتیجه باید از خودمان انتقاد کنیم!

رافینیا: خیلی ریسک کردیم ولی صعود می‌کنیم

زومر، متشکریم که آن توپ را گل کردی!‏

میختاریان: تا آخر عمر حسرت گلم به بارسا را می‌خورم!

مصدوم کلیدی استقلال آماده بازی آلومینوم

بانوان سرپرست خانوار در دشتی حمایت می شوند

باشگاه پرسپولیس: محرومیت پیروانی را فورا لغو کنید

بارسا 3-3 اینتر؛ فینالیست در سن‌سیرو مشخص می شود

بهترین بازیکن بارسا-اینتر قبل از پایان مشخص شد!

اسکوچیچ جانشین شجاع را انتخاب کرد!

واکنش رونالدو به حذف النصر؛دنیا ادامه دارد!

اعتراض شدید پرسپولیس به تشدید محرومیت پیروانی

موقعیت خوب برای طارمی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

بحران برق در اسپانیا؛ بارسلونا 3-3 اینتر

رافینیا و یک ضربه دیدنی؛ بارسلونا 3-3 اینتر

چه می‌کنه لامین یامال؛ بارسلونا 3-3 اینتر

گل اول بارسلونا به اینتر توسط لامین یامال

چه تکنیک نابی داره یامال؛ بارسلونا 1-2 اینتر

گل دوم بارسلونا توسط فران تورس در دقیقه 38

بدبیاری فلیک در نیمه اول؛ کنده مصدوم شد!

جواد خیابانی گزارشگر بازی استقلال - جوبیلو ایواتای ژاپن در فینال جام باشگاههای آسیا

تمجید هالند از یامال؛ پسر، تو فوق‌العاده‌ای!

مهدی طارمی با مچ‌بند مشکی به یاد مردم بندرعباس

گل سوم اینتر به بارسلونا توسط دنزل دومفریس

گل سوم بارسلونا به اینتر توسط رافینیا

دختران، آینده‌سازان ایران اسلامی هستند

سازمان هواشناسی نسبت به وقوع طوفان و سیلاب هشدار داد!

دستگیری چهار سوداگر مرگ در قروه

کرمانشاه قهرمان مسابقات ووشو دختران کشور شد

تولید بنزین پایه بایواتانول در ایران

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

آخرین تمرین نساجی: برای آخرین امید

ترکیب اینتر برابر بارسا: تورام فیکس، طارمی نیمکت!

گل سوم کاوازاکی به النصر توسط  آکیهیرو لناگا

سفر علی دایی به بندرعباس تکذیب شد

گل دوم النصر به کاوازاکی توسط آیمن یحیی

کاوازاکی حریف الاهلی در فینال لیگ نخبگان شد؛ رونالدو و النصر عاجز از صعود به دیدار نهایی

کری‌ طارمی برای بارسا؛ کار سختی مقابل اینتر دارند

همه دیدند در برنابئو به رئال لطف کردند!

خلاصه بازی النصر 2 - کاوازاکی 3

گل اول اینتر به بارسلونا توسط مارکوس تورام

آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل خواهیم کرد و نه تعجیل

آلبوم تصویری/ مسابقات ووشو قهرمانی بانوان کشور در کرمانشاه