عصر کرد

آخرين مطالب

شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق ایجاد می‌شود اقتصادی

شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین ایران و اقلیم کردستان عراق ایجاد می‌شود
  بزرگنمايي:

عصر کرد -   علی نوری در برنامه رویداد که بصورت زنده از سیمای مرکز کردستان پخش شد، با اعلام اینکه دستاوردهای اقتصادی در کردستان در بخش‌های مختلفی از جمله تجارت خارجی، معابر کولبری و بازارچه‌ها، صنعت، کشاورزی، گردشگری و معدن است، اظهار داشت: در حوزه تجارت محور بحث تجارت خارجی خواهد بود چراکه به واسطه وجود مرز بین‌المللی باشماق، در حوزه ترانزیت در کشور رتبه دوم داریم و از طرفی مقصد نهایی کریدور شرق به غرب کشور است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از 7 میلیارد دلار مبادلات تجاری از مرز باشماق صورت می‌گیرد، افزود: این میزان شامل حوزه‌های صادرات، واردات و ترانزیت است و اعتقاد داریم این میزان مبادلات تا 20 میلیارد دلار قابل افزایش است.
وی به ساماندهی مرز باشماق به عنوان یکی از اولویت‌های اقتصادی استان تاکید کرد و گفت: این مهم جز دستاوردهای اقتصادی استان و یکی از مهم‌ترین مصوبات دور اول سفر رئیس جمهوری نیز هست.
نوری با بیان اینکه بیشترین مشکل مرز باشماق تملک اراضی مرز بود، خاطرنشان کرد: با رایزنی‌ها 181 میلیارد تومان اعتبار جذب و در اختیار صاحبان املاک قرار داده شد و یکی از مهم‌ترین مشکلات مرز با آزادی 25 هکتار از اراضی آن تسهیل شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اضافه کرد: ایجاد گمرک در پسکرانه به منظور روان‌سازی خدمات گمرکی، ایجاد سه لاین تخصصی در بخش‌های مسافری، ترانزیت صادرات و واردات تا پایان سال جاری به صورت کامل اجرا خواهد شد.
نوری ادامه داد: در حوزه بازارچه‌های مرزی و معابر کولبری تصویب نامه هیئت وزیران برای استان کردستان و ادغام معابر کولبری هنگه ژال و گله سوره در بازارچه مرزی سیرانبند مصوب شد.
وی افزود: همچنین بازارچه‌های پیران و دره‌وران در مریوان در بازارچه خانم شیخان و بازارچه مله خورد در سروآباد نیز ادغام شد، گفت: پس از ادغام این معابر در بازارچه‌ها و شکل‌گیری سه بازارچه غیرموقت رسمی در سروآباد، بانه و مریوان اقدامات بازارچه در واردات کالا و ایفای نقش مرزنشینان در توسعه بازارچه مرزی را ضعیف‌تر می‌کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه بازگشایی بازارچه‌ها مطالبه عمومی مردم و مرزنشینان است، گفت: رئیس جمهور در دور اول سفر به صراحت به بازگشایی بازارچه سیف سقز تاکید داشتند و در نهایت بسته پیشنهادی برای این بازارچه تهیه شد.
نوری با بیان اینکه شیوه‌نامه‌ای مبنی بر ایجاد اشتغال پایدار در بازارچه‌های مرزی تهیه شد، گفت: در این شیوه‌نامه یک چشم‌انداز 10 ساله برای جدار مرز تهیه شده که تراز اشتغال و کارگر در شهرستان‌های مرزی منفی باشد و پدیده‌ای به نام کولبری نداشته باشیم. 
وی به دیگر دستاوردهای حوزه اقتصادی استان اشاره کرد و افزود: در حوزه صنعت مهم‌ترین بخش در رابطه با تولید و رونق تولید است که چند ماهی است در طرحی به نام دوشنبه‌های تولید با حضور در شهرستان‌ها واحدهای راکد یا نیمه راکد شناسایی و مشکلات از نزدیک احصا و مصوبات مقرر می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه با حمایت بخش بانکی استان در سه ماهه اخیر 100 واحد راکد و نیمه راکد استان به چرخه تولید بازگشتند، گفت: جشن احیای این واحدها با حضور رئیس ‌جمهور برگزار می‌شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سالانه یک صد هزار نفر از اقلیم کردستان عراق برای خدمات درمانی عازم دیگر کشورها می‌شوند، خاطرنشان کرد: علی‌رغم اینکه استان ما کمترین فاصله را با اقلیم کردستان دارد و می‌تواند بیشترین خدمات را کمترین هزینه ارائه دهد اما در جذب این تعداد توریسم درمان سهم ناچیزی داریم.
نوری اذعان کرد: این ظرفیت‌ها در استان به خوبی ظرفیت شناسایی و آسیب‌شناسی شده که یکی از آنها در حوزه زیرساخت است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه به منظور ایجاد زیرساخت‌ها لاین پروازی سنندج سلیمانیه در ماه جاری آغاز می‌شود، افزود: موضوع دوم ایجاد بستر لازم در مرز برای جذب گردشگر حوزه درمان است که اقداماتی نیز در این حوزه صورت گرفته است.
نوری به بحث ایجاد اشتغال در استان نیز پرداخت و اظهار داشت: در سال 1401 تعهد اشتغال استان 33 هزار و 513 شغل بود که 44 هزار و 321 شغل و معادل 132 درصد تعهد محقق شد.
وی با عنوان اینکه این آمار توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صحت سنجی شده و 80 درصد صحت ایجاد شغل احراز شده است، گفت: در سال 1402 نیز تعهد اشتغال 21 هزار و 599 شغل است که تاکنون 14 هزار و 53 حدود 65 درصد محقق شده است.
نوری با بیان اینکه در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی نسبت به ایجاد اشتغال اقدامات زیادی در سطح شهرستان‌های استان انجام شده است، گفت: هدف و شعار ما توسعه متوازن و عدالت محور در شهرستان‌هاست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان به موضوع پرداخت تسهیلات نیز گریزی زد و گفت: سه نوع تسهیلات تکلیفی ایجاد اشتغال اعم از خانگی تبصره 16 و تبصره 18 وجود دارد.
وی میزان جذب تسهیلات تبصره 16 از مجموع یک هزار و 312 میلیارد تومان را 802 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در این زمینه جزو 15 استان برتر کشور بودیم که این تسهیلات برای حدود 8 هزار و 544 نفر شغل ایجاد کرد.
نوری با اشاره به اینکه در تسهیلات تبصره 18 نیز 971 میلیارد تومان سهم داشتیم، گفت: از این میزان هزار و 166 میلیارد تومان جذب شد ضمن اینکه در خصوص تسهیلات تبصره 18 در مهر ماه امسال سهم نقدی تخصیص داده شد اما در بانک مرکزی در قالب اوراق به ما داده خواهد داد اما برنامه‌ریزی‌ها در این خصوص انجام گرفته است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یکی از مهم‌ترین مصوبه در دور اول سفر رئیس جمهور به کردستان را پرداخت 7 هزار و 500 میلیارد تومان تسهیلات اعلام کرد و گفت: این میزان به 6 هزار و 500 استان تقلیل یافت اما به دلیل محدودیت‌های بانک مرکزی، هزار و 200 میلیارد جذب شد و 650 میلیارد تومان از آن در بخش کشاورزی و 472 میلیارد تومان در بخش صنعت هزینه شده است.
نوری با تاکید بر اینکه یکی دیگر از مصوبات بسیار مهم دور اول سفر الزام رئیس‌جمهور به وزارت کار مبنی بر به کار گرفتن هلدینگ‌های ذیل این وزارت بود، گفت: در حال حاضر 9 تفاهم‌نامه بسیار مهم در سفر پیش رو رئیس جمهور آماده امضا است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از مصوبات ایجاد پتروشیمی بعثت در حدفاصل دیواندره و بیجار بود که 750 میلیون یورو معادل 35 هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیصی به این پروژه بوده است.
نوری در پایان به بخشی از مصوبات دور دوم سفر رئیس ‌جمهور به کردستان اشاره کرد و گفت: در حوزه اقتصادی مجوزی برای ایجاد شهرک صنعتی و تجاری مشترک بین جمهوری اسلامی و اقلیم کردستان عراق در خاک عراق برای اولین بار در کشور صادر می‌شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: همچنین ایجاد شهرک خورشیدی در 140 هکتار از زمین‌های شهرستان قروه، اختصاص یک صد میلیارد تومان از سهم وصول حقوق دولتی معادن برای استان، صدور مجوز واردات ماشین آلات سنگین و نیمه سنگین برای راهداری و شهرداری از کشور عراق، تخصیص 50 میلیارد تومان برای ایجاد بازارچه سیف سقز، تکلیف وزارت خارجه مبنی بر رایزنی با دولت مرکزی عراق برای رسمی کردن مرز سیرانبند بانه و حضور هلدینگ‌های بزرگ برای سرمایه گذاری در استان و وصول الباقی اعتبارات دور اول سفر از جمله مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به کردستان خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه کردستان استان بسیار پرظرفیتی در حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری است، گفت: در تمامی ملاقات با طرف عراقی از سرمایه‌گذاری در استان استقبال کردند و این نوید را می‌دهیم به زودی شاهد حضور سرمایه‌گذاران مختلف از کشورهای عراق، ارمنستان، روسیه، چین آلمان، عراق در استان باشیم.
  

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/750935/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبرنگار روس: نمایشگاه کتاب از منظم‌ترین نمایشگاه‌هایی است که دیده‌ام

رد اعتراض نکونام به شکایت فولاد

هاشمی: 100 میلیارد به فوتبال دادیم و نباید اشتباهات قبل تکرار شود

آرسنال ستاره پرطرفدار را از رئال و لیورپول ربود!

نفرات برتر مسابقات جودو جوانان کشور مشخص شدند

غیبت ستاره میلان در فینال

اولین هت‌تریک نیمار در لباس بارسلونا

غیرمنتظره‌ترین امتیاز سپاهان از سمت هوادار!

شبیه‌سازی دیدار جذاب اینتر - بارسلونا با لگو

7 بازیکنی که سنگینی بار تیمشان را به تنهایی به دوش می کشند!

شیوه خاص برای انتقال نکات تاکتیکی

محکومیت 12 میلیاردی به سود ساکت الهامی

پنج زن سینماگر ایران باید محاکمه شوند و شلاق بخورند

تشکیل سالن سینما کنار مانیتور وی‌ای‌آر!

پشت‌صحنه لحظه روبرو شدن بهتاش با خرس در پایتخت7 | ببینید چطور نفس کم آورد + ویدئو

نماینده دانشگاه ادیان و مذاهب در استان کردستان منصوب شد

سیاست پولی یکی از عناصر مهم و تاثیرگذار بر اقتصاد کلان است

تفکر و اندیشه‌های بزرگ رمز پایداری خدمات بانک صادرات ایران به اقتصاد کشور است

قوانین مبهم، سرمایه‌های ناپایدار

صفحه اول روزنامه های کرمانشاه شنبه 20 اردیبهشت ماه

جدول زمانی قطع برق استان کرمانشاه در روز شنبه 20 اردیبهشت منتشر شد

استقرار تیم سیار انتقال خون کرمانشاه در پاوه و دانشگاه صنعتی کرمانشاه

وحدت و همدلی، پایه‌های استوار پیشرفت و اقتدار ملی

وبینار آموزشی تازه‌های سلامت در ارولوژی و سالمندی برگزار شد

تأمین مسکن و اشتغال معلولان کردستانی در اولویت کار بهزیستی

61 میلیارد تومان فروش در سه روز اول نمایشگاه کتاب

آقامیرزایی برنز گرفت

مشکلات دختر دونده کم‌بینا: پیست تمرینم مثل سیمان است

شروع رسمی تیم ملی زنان برای جام ملت‌ها

زبیگنیو بونیک: حذف بارسلونا به خاطر اشتباه فلیک بود

تغییر موضع میلان؛ به کونسیسائو اعتماد داریم

کشتی روی موج تختی

آخرین وضعیت سه بازیکن مصدوم استقلال

ستاره‌های فولاد در ژاپن به یاد سید!

مهاجم تیم‌ملی ایران آماده جدال با یووه و سیتی

انتقال غیرمنتظره؛ آزمون مقابل من‌سیتی و یوونتوس!

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

پیش‌بینی ناپایداری‌های جوی در ارتفاعات هرمزگان / دریا در وضعیت نسبتاً پایدار

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

سردار و ترانه‌خوانی در ابوظبی پس از پوکر قهرمانی: بالا بالا بالا!

فرزاد آشوبی : سپاهان برای فصل‌های بعد یک مدعی قوی قهرمانی است

در کلاس‌های جواد خیابانی چه می‌گذرد

فرزاد آشوبی : مطرح شدن نام ماتزاری تمرکز کادر فنی استقلال از بین برده است

عکس یادگاری قلعه‌نویی به همراه تیم پیشکسوتان در حاشیه بازی خیریه در کیش

سیوهای برتر دور برگشت نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا 25-2024

دلایل موفقیت تراکتور از زبان فرزاد آشوبی

استقلال به خاطر خودش بازی کند نه پرسپولیس

فرزاد آشوبی: چرا ماتزاری دائما در حال لینک شدن به تیم‌های مختلف است!

گلری که 6 گل از تراکتور خرید!

بررسی نهایی محل جشن قهرمانی تراکتور