عصر کرد

آخرين مطالب

بحران آبی بی سابقه کدام کشورها را تهدید می‌کند؟ علمي

بحران آبی بی سابقه کدام کشورها را تهدید می‌کند؟
  بزرگنمايي:

عصر کرد - نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که 25 کشور با تنش آبی بسیار بالا مواجه هستند.

داده‌های جدید موسسه منابع جهانی (WRI) نشان می‌دهد که 25 کشور که یک چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده‌اند هر ساله با فشار شدید آبی مواجه می‌شوند و به‌طور منظم تقریباً از کل منبع آب موجود خود استفاده می‌کنند و حداقل 50 درصد از جمعیت جهان (حدود 4میلیارد نفر) حداقل برای یک ماه از سال در شرایط شدید آبی زندگی می‌کنند.
این سطح از تنش آبی، زندگی، شغل، امنیت غذایی و انرژی مردم را به خطر می‌اندازد. آب برای رشد محصولات زراعی و پرورش دام، تولید برق، حفظ سلامت انسان، تقویت جوامع عادلانه و برآورده کردن اهداف آب‌وهوایی جهان نقش اساسی دارد اما چه چیزی باعث افزایش تنش آبی می‌شود و اینکه کدام کشورها و مناطق بیشترین تاثیر را خواهند داشت.
تقاضا برای آب در سراسر جهان، از موارد در دسترس بیشتر شده و از سال 1960 بیش از دو برابر شده است. افزایش تقاضای آب اغلب نتیجه رشد جمعیت و صنایعی مانند کشاورزی آبی، دامداری، تولید و تولید انرژی است. در این میان، عدم سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های آب، سیاست‌های مصرف ناپایدار آب یا افزایش تنوع ناشی از تغییرات اقلیمی همگی می‌تواند بر تامین آب موجود تأثیر بگذارد.
تنش آبی، نسبت تقاضای آب به منابع تجدیدپذیر، رقابت بر سر منابع آب محلی را اندازه‌گیری می‌کند. کشوری که با «تنش شدید آبی» مواجه شده به این معنی است که حداقل 80 درصد از منابع موجود خود را استفاده و 40 درصد از منابع خود را حذف می‌کند.
داده‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر 25 کشور سالانه در معرض تنش آبی بسیار بالایی قرار دارند، به این معنی که بیش از 80 درصد از منابع آب تجدیدپذیر خود را برای آبیاری، دام، صنعت و نیازهای خانگی استفاده می‌کنند. حتی یک خشکسالی کوتاه‌مدت این مکان‌ها را در معرض خطر تمام شدن آب قرار می‌دهد و گاهی اوقات دولت‌ها را وادار می‌کند که آب را قطع کنند. پیش از این، این طرح در بسیاری از نقاط جهان ازجمله انگلستان، هند، ایران، مکزیک و آفریقای جنوبی مشاهده شده است.

عصر کرد


بحرین، قبرس، کویت، لبنان، عمان و قطر پنج کشوری هستند که بیشترین تنش آبی را دارند. تنش آبی در این کشورها عمدتاً ناشی از عرضه کم، همراه با تقاضای مصرف خانگی، کشاورزی و صنعتی است.
بحرین که به‌عنوان پرتنش‌ترین کشور جهان شناخته می‌شود، چندین نقص در سیستم مدیریت آب خود دارد. در مقابل، برخی از کشورهای دیگر مانند کره جنوبی، سیستم مدیریت هوشمند آب را اتخاذ کرده است.
مناطقی که بیشترین تنش آبی را دارند خاورمیانه و شمال آفریقا هستند که 83 درصد از جمعیت در معرض تنش آبی بسیار زیاد و جنوب آسیا که 74 درصد در معرض تنش آبی هستند.
انتظار می‌رود یک میلیارد نفر دیگر تا سال 2050 با تنش آبی بسیار بالا زندگی کنند حتی اگر جهان افزایش دمای جهانی را تا سال 2100 به 1.3 درجه سانتی‌گراد تا 2.4 درجه سانتی‌گراد محدود کند.
پیش‌بینی می‌شود تقاضای جهانی آب تا سال 2050 بین 20 تا 25 درصد افزایش یابد، در حالی که انتظار می‌رود تعداد حوضه‌هایی که با تنوع سالانه بالا یا منابع آب کمتر قابل پیش‌بینی مواجه هستند، 19 درصد افزایش یابند. برای خاورمیانه و شمال آفریقا، به این معنی است که 100 درصد جمعیت تا سال 2050 با تنش آبی بسیار بالا زندگی خواهند کرد. این یک مشکل نه تنها برای مصرف‌کنندگان و صنایع وابسته به آب، بلکه برای ثبات سیاسی است.
بزرگترین تغییر در تقاضای آب از هم اکنون تا سال 2050 در جنوب صحرای آفریقا رخ خواهد داد. در حالی که اکثر کشورهای جنوب صحرای آفریقا در حال حاضر تحت فشار شدید آب نیستند، تقاضا در آنجا سریعتر از هر منطقه دیگری در جهان در حال رشد است. انتظار می‌رود تا سال 2050، تقاضای آب در جنوب صحرای آفریقا 163 درصد افزایش یابد که چهار برابر نرخ تغییر در مقایسه با آمریکای لاتین است و انتظار می‌رود افزایش 43 درصدی در تقاضای آب داشته باشد.
این افزایش مصرف آب می‌تواند باعث رشد اقتصادی عمده در آفریقا شود و پیش‌بینی می‌شود سریع‌ترین منطقه اقتصادی در جهان باشد با این حال، استفاده ناکارآمد از آب و مدیریت ناپایدار آب نیز تولید ناخالص داخلی منطقه را تا 6 درصد کاهش می‌دهد.
افزایش تنش آبی رشد اقتصادی کشورها همچنین امنیت غذایی جهان را تهدید می‌کند. بر اساس داده‌ها، 31 درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی یا 70 تریلیون دلار تا سال 2050 در معرض تنش آبی بالا قرار خواهد گرفت که این رقم در سال 2010 معادل 15 تریلیون دلار (24 درصد تولید ناخالص جهانی) بود.
امنیت غذایی جهانی نیز در خطر است. در حال حاضر، 60 درصد از کشاورزی آبی جهان به ویژه نیشکر، گندم، برنج و ذرت با استرس آبی بسیار بالایی مواجه هستند با این حال، برای تغذیه 10 میلیارد نفر تا سال 2050، جهان باید 56 درصد بیشتر از سال 2010 غذا تولید کند و همه اینها در حالی است که با افزایش تنش آبی همچنین بلایای ناشی از آب‌وهوا مانند خشکسالی و سیل مقابله می‌کند.
با مدیریت مستمر و صحیح می‌توانیم منابع آبی را به اندازه کافی حفظ کنیم. باید به خاطر داشته باشیم که داشتن آب کافی صرفاً با رفع تشنگی ما برابر نیست، بلکه تضمین امنیت غذایی، مبارزه با بلایای فوری مانند آتش‌سوزی‌های جنگلی و بیماری‌های مرتبط با گرما و حفظ سطح مناسب بهداشتی است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/737137/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روزگار از من گرفت

تصویری از ساق‌بند خاص مهاجم استقلال

قایقرانان ایران صاحب 3 مدال نقره و برنز آسیا شدند

مارک کاسادو: هانسی فلیک زندگی‌ام را تغییر داد

تاکید وزیر ورزش بر توسعه ورزش‌های ساحلی

مومنی: بخش حقوقی باشگاه مس رفسنجان جوابیه محکمی به مالک نساجی می‌دهد

کنایه‌های پیمان یوسفی به برخی افراد سیاسی با کری‌خوانی‌های عجیب در فوتبال

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

یک نیمه‌ کلین شیت به نام گلر جوان پرسپولیس

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

«پایتخت» را امشب روی آنتن تلویزیون ببینید

پایتخت 7 امشب روی آنتن می‌رود

نظر کارشناسان داوری درباره گل اورونوف در بازی پرسپولیس - گل گهر: هند بود!؟ / یک اخراج هم سوخت!؟

قالیباف: اقتصاد کشور را باید به دست مردم بسپاریم نه مدیران ضعیف

هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

عدم صدور مجوز فشارافزایی پارس جنوبی از سوی شورای اقتصاد تکذیب شد

اقتصاد ایران در برزخ مذاکرات؛ وقتی همه منتظرند/ کندی روند صادرات و واردات به دلیل ابهام در مذاکرات

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

سوپراستار والیبال دنیا هم‌تیمی جدید عبادی‌پور

6 تیم انگلیسی در لیگ قهرمانان اروپا!

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

بیستمین آزمون اعطای مدرک تخصصی به حفاظ قرآن کریم در سنندج برگزار شد

روزی شلوغ البته نه برای همه!

کنایه روی کین به بکام: چرا ما را دعوت نکردی!

انتقاد از ریاست 50 ساله در هیئت فوتبال اراک

اتفاقی عجیب در مراسم افتتاحیه المپیک لس‌آنجلس

توصیه‌های سرمربی تیم ملی فوتسال زنان برای دیدار با هنگ‌کنگ

ریوالدو: اشتباهات دفاعی بارسلونا غیرقابل قبول است

عصبانیت پوستکوگلو: نتایج یونایتد چه ربطی به من دارد!

بزرگترین نگرانی بارسا در آستانه ال‌کلاسیکو

سعید دقیقی: کارتال نگاه مغرورانه و از بالا داشت!

اولین روزی که ژاوی به یامال 16ساله در ترکیب اصلی بارسا بازی داد

لحظاتی با مهدی طارمی بعد از صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

مهاجرت در زمان؛ وقتی یک آرزو تبدیل به فیلم می‌شود

بهبود شرایط دریایی در استان هرمزگان؛ تنگه هرمز و دریای عمان آرام‌تر می‌شوند

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

النصر اینگونه رونالدو را به مرز دیوانگی رساند!

تب جهانی کشتی در اصفهان بالا رفت

فینالیست شدن پی‌اس‌جی به کام قهرمان لیگ یونان!

برای نریمان جهان پوستر زدند!

چند بازیکن گرانقیمت در لیست فروش سپاهان

تعیین تکلیف تیم امید در جلسه مهم؛ اصرار عجیب یک سرمربی لیگ برتری

پرسپولیس محتاج استقلال شد!