برگزاری کنفرانس بینالمللی هورامان در راستای تحقق شعار سال است
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصر کرد - رئیس دانشگاه کردستان گفت: شعار امسال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده و کنفرانس بین المللی همرامان نیز یک فرایند تولیدی بوده و قطعا در اقتصاد و توسعه نقشه مهمی خواهد داشت.
حامد قادرزاده،امروز در جلسه هماهنگی کنفرانس بینالمللی هورامان و همایش ملی جامعهشناسی مرز که در سالن جلسات ریاست دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: دو رویداد حائز اهمیت را در روزهای آینده شاهد هستیم و بیشک این 2 رویداد برای استان کردستان بسیار مثمر ثمر خواهد بود.
وی افزود: کردستان نمیتواند اقتصاد مناسبی داشته باشد مگر اینکه این استان و پتانسیلهای آن را به خوبی شناسایی شود و از این مواهب و ظرفیتها به درستی استفاده کرد.
رییس دانشگاه کردستان بیان کرد: هورامان تنها در سطح منطقه و کشور اهمیت ندارد، بلکه یک حوزه بینالمللی بوده و اگر بخواهیم این منطقه را به جهان معرفی کنیم پیش از هرچیز باید همافزایی فکری و یک چشمانداز مشترک در این حوزه را شناسایی کرده و سپس ظرفیتها و جایگاه واقعی آن را به درستی ترسیم کنیم.
وی با اشاره به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تصریح کرد: شعار امسال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده و کنفرانسی که مدنظر ما است نیز یک فرایند تولیدی بوده و قطعا در اقتصاد و توسعه نقشه مهمی خواهد داشت.
در ادامه این مراسم نیز دکتر امید قادرزاده رئیس پژوهشکده کردستان شناسی گفت: توسعه بدون همراهی و همفکری مراکز علمی، جامعه مدنی و دستگاههای اجرایی تحقق نمییابد و انتظار میرود دانشگاه در راستای مسئولیت اجتماعی و به عنوان کنشگر مرزی مطالبات و تقاضای اجتماعی جامعه مدنی را فرموله و به دستگاههای اجرایی انعکاس دهد.
رئیس پژوهشکده کردستان شناسی افزود: منطقه اورامانات دارای قدمت تاریخی با پیشینه کهن فرهنگی، آداب و رسوم و نمادهای فرهنگی ویژهای است که هر کدام از این نمادها گوشههایی از زوایای فرهنگ غنی و پربار این منطقه را نمایان میکند.
وی ادامه داد: همایش بینالمللی هورامان پس از ثبت منظر فرهنگی هورامان/اورامانات در دستور کار دانشگاه کردستان قرار گرفت و پیشهمایش این کنفرانس در آبانماه و در اقلیم کردستان عراق برگزار و همایش پایانی در 13 و 14 اردیبهشت سال جاری برگزار خواهد شد.
قادرزاده، با اشاره به تعداد مقالات ارائه شده در این کنفرانس، عنوان کرد: 16 پنل تخصصی در 2 روز و در قالب 60 مقاله ارائه خواهد شد که 40 درصد از این تعداد مقاله را اساتیدی از اقلیم کردستان عراق ارائه خواهند داد.
وی تصریح کرد: برگزاری این کنفرانس میتواند پویایی و نشاط علمی، فرهنگی و اجتماعی را در جامعه تقویت نماید و با توجه به راهاندازی گروه پژوهشی هورامانشناسی و رونمایی از کتاب دوجلدی تاریخ، ادبیات، فرهنگ و جامعه هورامان، میتوان اثر نقطهای این همایش را به یک پیوستار تبدیل کرد و نتایج اثربخش دائمی در جامعه برجا گذارد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری «دومین همایش ملی جامعهشناسی مرز» در 27 و 28 اردیبهشت، افزود: نخستین همایش ملی جامعهشناسی مرز در 5 و 6 اردیبهست 97 برگزار شد و این دومین همایش برگزار شده توسط دانشگاه کردستان است.
دبیر علمی دومین همایش ملی جامعهشناسی مرز خاطرنشان کرد: دانشگاه میتواند در فهم عالمانه مسائل مناطق مرزی ذیمدخل بوده و با کنشگری دانشگاه زمینه بازاندیشی در سیاستهای توسعه در مناطق مرزی را با هدف بهبود حیات اجتماعی مرزنشنیان فراهم آورد.
وی یادآور شد: این کنفرانس ملی نیز در 2 روز با ارائه 24 مقاله توسط صاحبنظران این حوزه انجام خواهد گرفت و مقالات نیز در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی خواهد بود.
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/704057/