عصر کرد

آخرين مطالب

وقتی قره‌سو بار تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه را به دوش می‌کشد مقالات

وقتی قره‌سو بار تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه را به دوش می‌کشد
  بزرگنمايي:

عصر کرد -  می‌توانست مثل دز، کارون و زاینده‌رود، رودی زیبا جاری در دل شهر باشد و مردم عصر به عصر بساط تفریح کنار آن به پا کنند، اما "قره‌سو"اکنون بستری است برای جاری شدن فاضلاب حدود 700 هزار نفر از مردم کرمانشاه و چندین سال است که به حال خود رها شده.
قصه قره‌سو سر دراز دارد و بیش از دو دهه است که بوی تعفن آن شهر کرمانشاه را می‌آزارد.
  رودخانه‌ای طویل که از دل شهر کرمانشاه می‌گذرد و در نهایت فاضلاب شهر کرمانشاه را به سمت حوزه آبریز کرخه می‌برد. این رود به جای آنکه یک جاذبه گردشگری برای شهر و مردم باشد و همه از دیدن و بودن در کنار آن لذت ببرند، چیزی جز بوی بد فاضلاب برای شهر ندارد.
عامل اصلی نابودی این رودخانه ورود فاضلاب است. اکنون در شهر کرمانشاه بیش از دو هزار لیتر در ثانیه پساب تولید می‌شود که مربوط به جمعیت یک میلیون نفری شهر است و نکته قابل توجه آنکه از این میزان تنها یک سوم تصفیه شده و مابقی آن تقریبا وارد قره سو می‌شود و یعنی قره‌سو فاضلاب جمعیت 700 هزار نفری را در خود جای داده است.
ناتوانی در جمع آوری و تصفیه فاضلاب کلانشهر کرمانشاه اصلی‌ترین عامل حال و روز ناخوش این رودخانه است، موضوعی که چندین سال است در شرکت آب و فاضلاب کرمانشاه مطرح بوده، اما تاکنون نتیجه‌ای نداشته است.
ورود فاضلاب به این رودخانه تنها مختص به فاضلاب شهر کرمانشاه نیست و از سر منشاء رود در مسیر روانسر به کرمانشاه ورود فاضلاب روستاهای اطراف به آن آغاز می‌شود و در نهایت ورود حدود 1400 لیتر بر ثانیه پساب شهر کرمانشاه، ضربه نهایی را به قره سو می‌زند، البته گاهی برخی از صنایع مسیر رودخانه نیز به صورت موقتی پساب خود را وارد قره سو می‌کنند.
این رودخانه در نهایت با پیوستن به سیمره و در نهایت ورود به حوزه آبریز کرخه، تمام این مسیر را آلوده به فاضلاب می‌کند.
با توجه به اهمیت و حساسیت موضوع انتظار می‌رفت در کنار پیگیری مسائل مربوط به تامین آب، بحران فاضلاب نیز در اولویت مسئولین قرار گیرد، اما پیگیری‌ها آنقدر به تاخیر افتاد که باعث شد اعتبار هزار میلیارد تومانی که چند سال قبل برای ساماندهی فاضلاب کرمانشاه برآور شده بود، با نرخ تورم کنونی چند برابر شود که قطعا تامین آن یا ممکن نخواهد بود و یا آنقدر قطره چکانی می‌شود که دیگر سودی به حال رودخانه و شهر نخواهد داشت.
راه جداسازی فاضلاب از قره‌سو، تصفیه همه فاضلاب شهر کرمانشاه است که برای این منظور در کنار تصفیه‌خانه موجود، دو تصفیه‌خانه دیگر نیاز داریم که عملیات اجرایی یکی از آنها اواخر سال گذشته آغاز شد.
23 اسفند سال گذشته بود که مدول دوم تصفیه‌خانه فاضلاب کرمانشاه بعد از انتظاری 16 ساله با همکاری قرارگاه خاتم الانبیا آغاز شد و در همان زمان اعلام شد که این طرح سال 1403 به بهره‌برداری خواهد رسید.
قرار است مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه با ظرفیت 67 هزار مترمکعب برای جمعیت حدود 400 هزار نفر احداث شود، اما با وجود گذشت یکسال از آغاز عملیات اجرایی آن، کمتر از 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و این در حالیست که اگر قرار بود بر اساس برنامه زمان بندی پیش برود اکنون باید حداقل بیش از 25 درصد پیشرفت فیزیکی داشت.
اهمیت موضوع وقتی آشکار می‌شود که بدانیم با تکمیل مدول دوم تصفیه‌خانه، فاضلاب بیش از 730 هزار نفر در مجموع تصفیه خواهد شد و حجم پساب ورودی به قره‌سو به نصف می‌رسد. البته کار به همینجا ختم نمی‌شود، زیرا پس از احداث مدول دوم به مدول سوم هم برای جداسازی کامل فاضلاب از قره سو نیز داریم.
روند کند احداث تصفیه خانه فاضلاب کرمانشاه به حال وخیم قره سو دامن زده و انتقاد دستگاه‌های مختلف نیز تاکنون تاثیری نداشته است.
سال‌ها است که مدیران مختلف از رده استاندار تا مدیران کل محیط زیست و شهرداران بر لزوم تعیین تکلیف قره سو تاکید دارند و فاضلاب را متهم اصلی وضعیت نابسامان این وضعیت می‌دانند.
چندی قبل مدیر کل حفاظت محیط زیست استان کرمانشاه هم از وضعیت نامطلوب رودخانه قره‌سو انتقاد کرد و از ورود فاضلاب به این رودخانه ابراز نگرانی کرد.
احد جلیلیان گفت: متأسفانه فقط حدود یک سوم از فاضلاب شهر کرمانشاه تصفیه می شود و مابقی آن وارد رودخانه قره سو می شود که این وضعیت نگران کننده است.
مدیرکل محیط زیست کرمانشاه افزود: انتظار داریم دستگاه های ذیربط با اهتمام فراوان به این موضوع رسیدگی و هر چه سریعتر در راستای رفع آلوگی قره سو اقدام کنند.
وضعیت نامناسب قره سو اخیرا داد استاندار کرمانشاه را هم درآورد و محمد طیب صحرایی با بیان اینکه تبدیل رودخانه قره‌سو از وضعیت کنونی به یک ظرفیت گردشگری برای استان باید پیگیری شود، خواستار تهیه طرح جامع ساماندهی این رودخانه با مشارکت مدیران مربوطه شد و البته زمان کوتاهی را نیز برای این کار مشخص کرد.
استاندار کرمانشاه لایروبی و جمع آوری فاضلاب از رودخانه قره سو، جلوگیری از ورود فاضلاب جدید به داخل رودخانه و ساماندهی و زیباسازی رودخانه و حاشیه آن را از جمله اقدامات ضروری در طرح جامع ساماندهی این رودخانه دانست و گفت: باید شبانه روزی و سه شیفت برای ایجاد یک محیط شهری سالم و زیبا در حاشیه قره سو تلاش کنیم که آسیب کنونی تبدیل به یک فرصت و مزیت بویژه در حوزه گردشگری شود.
حالا باید دید انتقاد استاندار، دستگاه‌های مختلف و خصوصا شرکت آب و فاضلاب را به عنوان متولی اصلی جداسازی فاضلاب از قره سو به تکاپو وا می‌دارد یا قصه ورود فاضلاب به قره‌سو همچنان ادامه دار خواهد بود.
 

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/373941/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

تمجید توتومرکاتو؛ او حالا طارمی دیگری است!

فریادشیران: کمیته انضباطی خودش را به خواب زده

کونته با لوکاکو به‌سمت قهرمانی؛ گل اول ناپولی به جنوا

مهرۀ مار در فوتبال؛ مربی اخراج می‌شود، جادوگر می‌ماند

شکایت جنجالی باشگاه اماراتی از سردار آزمون!

میزبانی قطعی مشهد از بازی ایران - کره شمالی

با دست گرفت و با پا گل‌به‌خودی زد؛ گل اول جنوا به ناپولی

گل‌های بازی بارسلونا 4 - رئال مادرید 3

جنجال داوری ال‌کلاسیکو: شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

طرح فروش سوخت مازاد در سیستان و بلوچستان با رویکردی نوین اجرا می‌شود

مریوان؛ بهشت گردشگری با طبیعت بکر

توسعه زنجیره ارزش تولید گوشت مرغ در کردستان در سال 1404

برنامه قطعی برق کردستان روز دوشنبه 22 اردیبهشت + جدول

تصادف پراید با تیبا در جاده نورآباد ـ کرمانشاه چهار کشته بر جا گذاشت

پیش‌بینی کاهش ارزش دلار جهانی در آینده نزدیک

آغاز لابی وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت در بهارستان

تعیین وضعیت بنزین سه نرخی به صورت رسمی اعلام شد

بیش از 1500 فقره سرقت در شهرستان کرمانشاه کشف شد

آخرین بازی خانگی بعثت کرمانشاه در لیگ یک مقابل پارس جنوبی جم

تمرین مدیریت بحران با مشارکت دستگاه‌های امدادی در کرمانشاه برگزار شد

17 هزار کارت ملی هوشمند در دفاتر پیشخوان کرمانشاه معطل دریافت است

مرز خسروی ظرفیت تردد دو میلیون زائر اربعین را دارد

مرز خسروی ظرفیت تردد 2 میلیون زائر اربعین را دارد

استقرار تیم سیار انتقال خون کرمانشاه در ثلاث باباجانی

رسانه‌ها بازوی توسعه استان کرمانشاه در مسیر امیدآفرینی و شفافیت هستند

نفوذ امواج ناپایدار و احتمال رگبارهای پراکنده بهاری در کرمانشاه

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

آمارهای حوزه جوانان در کردستان واقعی شود

پیشرفت 95 درصدی مهار آب‌های سطحی و هدایت آن به دشت‌های تشنه در کردستان

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جنجال داوری ال‌کلاسیکو؛ شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

16 گل در چهار بازی؛ بارسا دفاع رئال را اتوبان کرد!

بارندگی شدید بازی اینتر را قطع کرد!

بردن رئال اشک شزنی را درآورد!

خداحافظ؛ پایان حضور نورافکن در ملوان

سورپرایز حاج‌صفی در آخرین بازی!

ماجرای عجیب و غریب مصدومیت وینی در ال‌کلاسیکو!

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

محل جشن قهرمانی تراکتور اعلام شد

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

علی یزدانی قهرمان هفته نخست تور جهانی تنیس شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

گریه احساسی نقی معمولی در پشت صحنه سریال پایتخت + فیلم

افشاگری وحشتناک در مورد ستاره بزرگ موسیقی؛ پای تیلور سوئیفت به پرونده اخلاقی هالیوود باز شد

خداخافظی تلخ آلونسو با چهار گل خورده!

سازمان امور مالیاتی جزئیات توقیف اموال مودیان مالیاتی را منتشر کرد