ثبت ملی مهارت پخت خوراک قابلی بجنوردی
اجتماعی
بزرگنمايي:
عصر کرد - باشگاه خبرنگاران / مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: مهارت پخت خوراک قابلی بجنوردی در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس به ثبت رسید.
علی مستوفیان، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی اظهار کرد: در راستای اجرای وظایف وزارت بهموجب ماده 3 قانون اساسنامه سازمان میراثفرهنگی کشور مصوب سال 1367 مجلس شورای اسلامی و آییننامه مشرکت در پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس شهرها و روستاها مصوب سال 1400 هیئت وزیران، مهارت پخت خوراک قابلی بجنورد با شماره 2696 در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس به ثبت رسید.
او گفت: قابلی از جملهی غذاهایی است که از سابقهای طولانی در منطقه خراسان برخوردار است و این غذا علاوه بر شمال خراسان و تبریز در محدوده جغرافیایی خراسان قدیم در بین ترکهای افغانستان و همچنین در میان مردمان ترک کشور ازبکستان طرفداران بسیاری دارد که به ازبکی پلو معروف است.
قابلی واژهای ترکی است که از کلمهی قاب گرفته شده؛ یعنی غذایی منتسب به قاب بوده که تا چند دهه پیش، به دلیل عدم فراوانی پیشدستی، آن را داخل قاب میریختند.
-
جمعه ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۳:۳۱
-
۲۳ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/302861/