عصر کرد

آخرين مطالب

راکت‌هایی که رها می‌شدند مقالات

راکت‌هایی که رها می‌شدند
  بزرگنمايي:

عصر کرد - «محتوای تلفنگرام حاکی از بمباران قریب‌الوقوع پادگان بود که ظاهراً از طریق شنود مکالمات بی‌سیمی دشمن به دست آمده بود. در عرض یکی دو روز تمام نیروها و تجهیزات با رعایت مسائل امنیتی به پادگان امام علی (ع) خرم‌آباد منتقل شدند. »
  درحالی به یکی از قدرت‌های موشکی جهان تبدیل شده است که قدمت تشکیل یگان موشکی ایران به 40 سال نمی‌رسد.
  بمباران گسترده شهرها توسط عراق طی سال‌های آغازین جنگ تحمیلی، مسئولان کشور را به فکر راه‌اندازی این یگان انداخت.
فائضه غفارحدادی در کتاب «خط مقدم» به روایت داستانی چگونگی تشکیل یگان موشکی ایران به فرماندهی حسن طهرانی‌مقدم پرداخته؛ در بخشی از این کتاب آمده است: «همین چند جمله کار خودش را کرده بود. چند روز پیش مسئول حفاظت اطلاعات سپاه کرمانشاه به احمد زنگ زده بود: یه برادری اومده میگه اطلاعاتی داره که به شما مربوط می‌شه، اگر می‌تونی بیا باهاش حرف بزن. خودش را رسانده بود کرمانشاه. شخصی که آنجا بود از اعضای بسیج کرمانشاه بود. آن روز سوار تاکسی‌ای شده بود که راننده دقیقاً به همان شیوه عمل کرده بود: ما شاء الله سپاه اون قدر قویه که تا عراق می‌خواد غلط اضافی کنه یه موشک از لای همین کوه‌ها می‌فرسته و ساکتش می‌کنه.
همین جمله باعث شده بود که آن بسیجی حساس شود و یاد حرفی که در سمینار شنیده بود، بیفتد. حتی با دقتی که کرده بود، متوجه ته لهجه عربی راننده شده بود. احمد شماره ماشین را از او گرفت و تشکر کرد.
با کدی که راننده تاکسی داده بود، نباید به سادگی از کنار موضوع می‌گذشت. برای همین از همان جا به مسئول راهنمایی و رانندگی کرمانشاه زنگ زده و شماره ماشین را داده بود.
خوشبختانه عصر همان روز پلیس راننده تاکسی را پیدا کرده بود. دو روز تمام بازجویی‌اش طول کشیده بود تا اینکه دیشب اعتراف کرده بود، اسمش سرگرد جاسم است.
سرگرد جاسم، اهل کردستان عراق بود و به دلیل اینکه در کرمانشاه فامیل داشت و با فرهنگ کردها آشنا بود، همراه چند نفر دیگر برای جاسوسی به کرمانشاه آمده بودند. آنها سومین گروهی بودند که با هدف شناسایی پایگاه‌های موشکی در کرمانشاه به ایران اعزام شده بودند.
دو گروه قبلی موفق نشده بودند ولی گروه آنها توانسته بودند پانزده تا بیست کیلومتر جاده کرمانشاه به سنندج را به عنوان متحمل‌ترین نقطه موشکی ایران به منابع امنیتی عراق اطلاع بدهند. مختصاتی که سرگرد جاسم داده بود در یک قدمی پادگان منتظری بود. هر لحظه امکان داشت هواپیماهای عراق به قصد بمباران آنجا سر برسند. بمباران منتظری مساوی با کور شدن توان موشکی ایران بود. تمام موشک‌های باقی مانده توی تونل منتظری بودند و همه متخصصان موشکی ایرانی که تعدادشان زیاد هم نبود، همان جا می‌ماندند. اگر موشک‌ها و متخصص‌ها یک جا از بین می‌رفتند، صدمه جبران‌ناپذیری به ایران وارد می‌شد که شاید چندین و چند سال طول می‌کشید تا دوباره ایران می‌توانست چنین بازوی قدرتمندی برای خودش پرورش بدهد.
حسن‌آقا دستور تخلیه پادگان را داد. در همین فاصله اکرمی، مسئول پدافند پادگان تلفنگرامی را به حسن‌آقا داد که سرهنگ آل یس، فرمانده پدافند هوایی ارتش در منطقه غرب کشور به صورت محرمانه به دست او رسانده بود.
محتوای تلفنگرام حاکی از بمباران قریب‌الوقوع پادگان بود که ظاهراً از طریق شنود مکالمات بی‌سیمی دشمن به دست آمده بود. در عرض یکی دو روز تمام نیروها و تجهیزات با رعایت مسائل امنیتی به پادگان امام علی (ع) خرم‌آباد منتقل شدند. تنها بیست سرباز برای محافظت از پادگان و چند نفر از کادر رسمی به عنوان تدارکات و بهداری و مدیریت داخلی پادگان ماندند.
روز بیستم آبان‌ماه بود و هوا کمی سرد شده بود. اذان ظهر از بلندگوی پادگان آموزشی در حال پخش شدن بود که صدای آژیر قرمز داخل پادگان با صدای اذان همراه شد.
غلامرضا جعفری کنار حوض جلوی دستشویی‌ها در حال وضو گرفتن بود. با شنیدن صدای آژیر قرمز سرش را بلند کرد. تعداد زیادی هواپیما در حال نزدیک شدن به سمت پادگان بودند.
در هر ردیف‌ها آن قدر زیاد بود که غلامرضا نتوانست بشماردشان. ردیف هواپیماها از بالای سرش رد شدند و از کنار ارتفاعات رو به رو پادگان دوری زدند و دوباره برگشتند.
کم کم صدای پدافند توپ‌های 57 میلی‌متری که در چند جای پادگان مستقر شده بودند، بلند شدند.
دو تا از هواپیماها از ردیف جدا شدند و ارتفاعشان را کم کردند. آن قدر کم که جرقه‌ای که از جدا شدن دو راکت طوسی رنگشان زده شد، جلب توجه کرد. چند لحظه بعد راکت‌ها به صخره‌ای که همان نزدیکی بود اصابت کردند.
غلامرضا خیز برداشت و دراز کشید. صدای مهیب متلاشی شدن سنگ‌ها و افتادن آنها از ارتفاعات به صدای هواپیماها اضافه شد. هواپیماها به نوبت پایین می‌آمدند و راکت‌هایشان را رها می‌کردند و بالا می‌رفتند، اما صدای انفجارشان جایی دورتر از انفجار اولی به گوش می‌رسید. غلامرضا فقط یکی از کسانی بود که همراه پوربرزگر و سلگی و ذوایحی و خسرویان و بخشنده و نصیری و پورمند و تعدادی سرباز وظیفه داخل پادگان مانده بود، ولی حالا تک‌وتنها کنار حوض دراز کشیده و دستش را روی سرش گذاشته بود…»
 

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/302126/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گلزنی کریم بنزما برابر فیحا

عثمان دمبله، برترین بازیکن فصل لیگ فرانسه 25-2024

تیم منتخب فصل لیگ فرانسه 25-2024

لوکاس شوالیه دروازه بان لیل بالاتر از دوناروما برترین دروازه‌بان فصل لیگ فرانسه 25-2024 شد

کیلیان امباپه، برترین لژیونر فرانسوی فصل 25-2024

عرفان قهرمانی: همیشه در آبادان ما بهتر فوتبال بازی کردیم

لوئیز انریکه برترین سرمربی لیگ فرانسه در فصل 25-2024

دبل کریم بنزما برای الاتحاد مقابل فیحا

اصلانیان: پرسپولیس برای‌ قهرمانی نیاز به پوست‌اندازی دارد

گل دوم ناپولی به جنوا توسط راسپادوری در دقیقه 64

بازخواست سرمربی توسط مالک در زمین!

اشلوت: انگیزه داشتیم و نزدیک بود آرسنال را ببریم

تمجید توتومرکاتو؛ او حالا طارمی دیگری است!

فریادشیران: کمیته انضباطی خودش را به خواب زده

کونته با لوکاکو به‌سمت قهرمانی؛ گل اول ناپولی به جنوا

مهرۀ مار در فوتبال؛ مربی اخراج می‌شود، جادوگر می‌ماند

شکایت جنجالی باشگاه اماراتی از سردار آزمون!

میزبانی قطعی مشهد از بازی ایران - کره شمالی

با دست گرفت و با پا گل‌به‌خودی زد؛ گل اول جنوا به ناپولی

گل‌های بازی بارسلونا 4 - رئال مادرید 3

جنجال داوری ال‌کلاسیکو: شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

طرح فروش سوخت مازاد در سیستان و بلوچستان با رویکردی نوین اجرا می‌شود

مریوان؛ بهشت گردشگری با طبیعت بکر

توسعه زنجیره ارزش تولید گوشت مرغ در کردستان در سال 1404

برنامه قطعی برق کردستان روز دوشنبه 22 اردیبهشت + جدول

تصادف پراید با تیبا در جاده نورآباد ـ کرمانشاه چهار کشته بر جا گذاشت

پیش‌بینی کاهش ارزش دلار جهانی در آینده نزدیک

آغاز لابی وزیر اقتصاد پیشنهادی دولت در بهارستان

تعیین وضعیت بنزین سه نرخی به صورت رسمی اعلام شد

بیش از 1500 فقره سرقت در شهرستان کرمانشاه کشف شد

آخرین بازی خانگی بعثت کرمانشاه در لیگ یک مقابل پارس جنوبی جم

تمرین مدیریت بحران با مشارکت دستگاه‌های امدادی در کرمانشاه برگزار شد

17 هزار کارت ملی هوشمند در دفاتر پیشخوان کرمانشاه معطل دریافت است

مرز خسروی ظرفیت تردد دو میلیون زائر اربعین را دارد

مرز خسروی ظرفیت تردد 2 میلیون زائر اربعین را دارد

استقرار تیم سیار انتقال خون کرمانشاه در ثلاث باباجانی

رسانه‌ها بازوی توسعه استان کرمانشاه در مسیر امیدآفرینی و شفافیت هستند

نفوذ امواج ناپایدار و احتمال رگبارهای پراکنده بهاری در کرمانشاه

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

آمارهای حوزه جوانان در کردستان واقعی شود

پیشرفت 95 درصدی مهار آب‌های سطحی و هدایت آن به دشت‌های تشنه در کردستان

گفت و گو با علی یزدانی قهرمان تورجهانی تنیس خلیج فارس

اهدای جوایز علی یزدانی توسط دنیامالی، وزیر ورزش

جنجال داوری ال‌کلاسیکو؛ شوامنی ظاهرا دروازه‌بان است

16 گل در چهار بازی؛ بارسا دفاع رئال را اتوبان کرد!

بارندگی شدید بازی اینتر را قطع کرد!

بردن رئال اشک شزنی را درآورد!

خداحافظ؛ پایان حضور نورافکن در ملوان

سورپرایز حاج‌صفی در آخرین بازی!