عصر کرد

آخرين مطالب

همه چیز درباره کابوس قرن مقالات

همه چیز درباره کابوس قرن
  بزرگنمايي:

عصرکرد-  "ایدز" تا پیش از آمدن کرونا تنها کابوس قرن بود و هنوز هم توانسته سایه وحشت خود را بر سرجهان نگه دارد. بیماری‌ای که از طریق ویروس HIV ایجاد می شود و جان مبتلایانش را ظرف یک یا دو سال و با درد و رنج فراوان می گیرد.

 این بیماری در سراسر جهان عمدتا از راه رابطه جنسی محافظت نشده منتقل می شود و در میان افرادی که پارتنرهای جنسی متعدد دارند شیوع بالایی دارد و همین امر موجب شد همواره یک "اَنگ اخلاقی" به دنبال این بیماری بویژه در کشورهای اسلامی وجود داشته باشد، این درحالیست که در ایران طی سالیان متمادی همچنان راه اول انتقال تزریق مشترک در میان معتادان تزریقی است و متاسفانه از این افراد به همسران آنها منتقل می شود، بنابراین باید با شناخت درست راه های انتقال بیماری از انگ اخلاقی به افراد آلوده به HIV پیشگیری کرد.

10 آذر روز جهانی ایدز است، بیماری که به دلیل وجود عدم درمان قطعی هنوز هم به یک کابوس می ماند و هنوز هم قربانیان بسیاری در سراسر جهان می گیرد. در همین راستا با یک متخصص بیماریهای عفونی به گفت و گو نشستیم تا با راه های انتقال این بیماری، علائم و راهکارهای درمانی مبتلایان HIV آشنا شویم.

دکتر محمدحسین زمانیان در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه ایدز یک بیماری ویروسی است، گفت: این بیماری توسط ویروس HIV (نقص ایمنی انسانی) ایجاد می شود.

وی افزود: دونوع نقص سیستم ایمنی در افراد وجود دارد که یک نوع مادرزادی و نوع دیگر آن اکتسابی است و بیماری ایدز از نوع نقص ایمنی اکتسابی محسوب می شود.

ویروس HIV از چه طریق وارد بدن می شود؟

زمانیان گفت: ویروس HIV از طرق مختلف به بدن منتقل می شود که یکی از شایعترین آنها در جهان، انتقال جنسی محافظت نشده است و زمانی که افراد از کاندوم استفاده نکنند شانس انتقال این بیماری از فرد آلوده به فرد سالم بالا است.

وی افزود: از دیگر راه های انتقال این بیماری تزریق با استفاده از سرنگ مشترک است که عمدتا در میان معتادان تزریق رواج دارد و یکی از شایعترین راه های انتقال این بیماری در کشور محسوب می شود.

زمانیان گفت: راه دیگر انتقال این بیماری از مادر به جنین است و عمده خطر انتقال از این طریق هم مربوط به زمان زایمان است و برای این مادران مبتلا از روش سزارین استفاده می شود که شانس ابتلا را کاهش دهند.

این  متخصص بیماری های عفونی اصابت سوزن آلوده به دست و ایجاد خراش بر روی پوست بوسیله شی تیز و برنده آلوده را هم راه دیگر انتقال این ویروس عنوان کرد.

وی افزود: استفاده از وسایل تیز و برنده مانند تیغ و ژیلت و... اگر بصورت مشترک استفاده شود هم می تواند موجب انتقال این ویروس شود.

این متخصص بیماری های عفونی خالکوبی و تتو را هم یکی از راه های انتقال این ویروس عنوان کرد و افزود: درصورتی که وسایل خالکوبی استریل نشود، به راحتی می تواند ویروس HIV را از فردآلوده به دیگران منتقل کند.

زمانیان انتقال ویروس HIV را هم از طریق دندانپزشکی در صورتی که سرنگ دندانپزشکی استریل نشده و از سرنگ مشترک استفاده شود محتمل دانست و افزود: با توجه به اینکه دندانپزشکان متوجه این مسئله هستند، این شیوه انتقال به ندرت ممکن است وجود داشته باشد.

وی افزود: انتقال ویروس از طریق خون و فرآورده های خونی آلوده هم با توجه به آزمایشات صورت گرفته در مرکز انتقال خون هم صفر شده است.

زمانیان خاطرنشان کرد: انتقال این ویروس از طریق حیواناتی مانند میمون هم وجود دارد، اما سگ و گربه عامل انتقال این بیماری نیستند.

این متخصص بیماری های عفونی خاطرنشان کرد:غذا خوردن و حتی استفاده از قاشق و چنگال مشترک هم عاملی برای انتقال این بیماری نیست.

زمانیان خاطرنشان کرد: همچنین این ویروس از طریق مدفوع، ادرار، بزاق، عرق، دست دادن، روبوسی و نیش حشرات قابل انتقال نیست.

وی یادآور شد: تنها زمانی ویروس میتواند از طریق بوسیدن منتقل شود که خون فرد در بزاق موجود باشد، بطور مثال لثه دچار خونریزی شده و خون وارد بزاق شده باشد.

این علائم شروع آلودگی به ویروس HIV است

زمانیان در ادامه به تشریح علائم بیماری ایدز پرداخت و افزود: زمانی که ویروس وارد بدن فرد می شود این فرد HIV مثبت نامیده می‌شود، مرحله‌ای که با خود بیماری ایدز فاصله بسیاری دارد.

وی افزود: با ورود ویروس HIV به بدن، پس از دو تا سه هفته علائم اولیه این ویروس خود را بصورت یک سرماخوردگی یا آنفلوآنزا نشان می‌دهد. در این مرحله فرد علائمی مانند تب بدون دلیل، گلودرد غیرچرکی، تعریق، حالت تهوع و استفراغ، علائم عصبی، ضایعات پوستی و ... را تجربه می کند.

وی افزود: پس از گذشت دو تا سه هفته تمامی این علائم برطرف شده و فرد وارد فاز پنجره بیماری می شود، مرحله ای که بسته به وضعیت جسمی افراد ممکن است بین یک تا 10 سال به درازا بکشد، در این مرحله فرد هیچ علائمی ندارد اما به راحتی میت واند دیگران را آلوده کند و طی این مدت بر اساس فعالیت ویروس یک نوع لنفوسیت به نام CD4 (یکی از انواع گلبولهای سفید) در بدن فرد کاهش می یابد.

بعد از یک تا 10 سال بیماری "ایدز" خود را نشان می‌دهد

زمانیان گفت: بر اثر کاهش CD4 در بدن فرد آلوده، به تدریج سیستم ایمنی او ضعیف می شود، تا زمانی که تعداد این سلولها به کمتر از 200 برسد و در این زمان فرد وارد مرحله بیماری ایدز می شود. بنابراین تا زمانی که تعداد CD4 فرد به کمتر از 200 نرسد فرد آلوده به HIV است، اما از این مرحله به بعد فرد وارد فاز اصلی یعنی بیماری ایدز می شود.

این متخصص بیماری های عفونی در تشریح علائم بیماری ایدز گفت: در مرحله شروع بیماری ایدز، علائمی مانند کاهش وزن بدون دلیل بیش از 10 درصد بدن، عفونت های مکرر مانند عفونت های قارچی، اسهال مزمن بیش از یک ماه، تب بدون دلیل بیش از یک ماه، عفونت مکرر ریه، زخم مکرر دهان و ضایعات پوستی خود را نشان می دهد.

زمانیان گفت: در این مرحله یکسری سرطان های خاص، ضایعات سیستم عصبی، ضایعات پوستی، برخی بیماریهای قارچی و... نیز خود را نشان می دهند.

وی افزود: متاسفانه با ورود به مرحله ایدز کاری از دست کسی ساخته نیست و بیمار به دلیل ضعیف سیستم ایمنی به انواع بیماری ها از جمله بیماری های خونی، قلبی، قارچی،اسکلتی-عضلانی، سرطان ها و ... مبتلا می شود.

زمانیان گفت: از زمان ورود به مرحله ایدز، بیمار نهایتا ظرف 1.5 تا دو سال جان خود را از دست می دهد.

HIV قبل از ورود به مرحله ایدز، قابل کنترل است

این متخصص بیماری های عفونی گفت: با توجه به موارد گفته شده بسیار اهمیت دارد که بیماران مبتلا به HIV قبل از ورود به مرحله ایدز، بیماری خود را شناسایی کرده و درمان را آغاز کنند.

زمانیان گفت: هنوز درمان قطعی برای مبتلایان HIV وجود ندارد، اما با استفاده از داروهای موجود می توان این بیماری را کنترل کرده و میزان ویروس دربدن را تقریبا به صفر رساند، طوری که فرد از عمر طبیعی بهره مند شده و بتواند یک زندگی عادی داشته باشد.

وی افزود: در همین راستا تمام افرادی که رفتارهای پرخطر دارند، یا دستشان با یک وسیله آلوده تیز بریده شده یا معتاد تزریقی هستند و یا هر نوع رفتاردیگری داشته اند که احتمال می دهند به ویروس HIV مبتلا شده اند، باید آزمایش این بیماری را بدهند تا در صورت ابتلا سریعا روند درمان خود را آغاز کنند.

زمانیان گفت: این بیماری با یک بار آزمایش تشخیص داده نمی شود و بطور معمول در سه هفته تا سه ماه اول ورود ویروس به بدن نتایج آن منفی کاذب می شود، بنابراین افراد باید بگذارند پس از این مدت آزمایش داده و درصورت مثبت شدن باید آزمایش خود را تکرار کنند.

این متخصص بیماری های عفونی گفت: درصورتی که نتیجه آزمایش مثبت شود فرد باید درمان را آغاز کند و در صورت درمان به موقع و مستمر فرد می تواند مانند یک فرد معمولی به زندگی ادامه داده و حتی ازدواج کرده و صاحب فرزند شود.

زمانیان گفت: حتی اگر پدر و مادر هر دو آلوده باشند، در صورت انجام درمان می توانند صاحب فرزندانی سالم شوند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/291680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی از «تاریخ تحلیلی ورزش‌های باستانی و کشتی پهلوانی»

رونمایی از زندگی‌نامه شهید قاسم سلیمانی به زبان قزاقی

کلید انتقال آنچلوتی به برزیل؛ ستاره سابق رئال!

فهرست فروش بارسلونا مشخص شد

حریف تیم والیبال فولاد سیرجان در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شد

امین اسماعیل‌نژاد دومین مهاجم برتر لیگ لهستان

تغییرات در هیات مدیره باشگاه سپاهان؛ 2 نفر از اعضای جدید مشخص شدند

اینتر با وینگر برزیلی تمام کرد!

فوتبال هلند یادآور نمایش‌های جذاب و البته مملو از بازیکنان خاص است

جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا؛ صعود ژاپن و تایلند به نیمه‌نهایی

کین: قهرمان شدم، حالا چه می‌خواهند بگویند؟

سایت کره‌ای: طارمی جوکر فینال می‌شود

سخنگوی استقلال: انتخاب سرمربی با مشورت سیدورف خواهد بود

شرح وظایف سیدورف در استقلال

توضیح کارشناس داوری در مورد کشتی جنجالی زارع و معصومی؛ چه کسی حق دارد؟

بهمن فرمان آرا شاهکار بزرگ علوی را می‌سازد

هشدار سرلشکر باقری به تهدیدکنندگان ایران؛ در صورت آغاز درگیری، خاتمه، نحوه، زمان و مکان درگیری و توسعه صحنه نبرد را جمهوری اسلامی مشخص خواهد کرد

نمایشگاه صنایع دستی بهزیستی سقز گشایش یافت

برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه گذاری خارجی در کردستان

بارقه امید در امیرآباد؛ افتتاح سرپناه برای خانواده دارای فرزندان معلول

چه کسانی رئیس‌جمهور را در سفر به کرمانشاه همراهی می‌کنند؟

گروه مالی هلدینگ خلیج فارس، مجوز گرفت

دعوت به سرمایه‌گذاری در افقی نو از اقتصاد شهری؛ آرامستان‌ها، بستری امن و پایدار برای مشارکت‌های اقتصادی

بی‌توجهی به انتقادها مانع نوآوری است

کسری بودجه، زخم قدیمی اقتصاد ایران

برگزاری دوره آموزشی «رهبری در سازمان‌ ها» در دانشگاه شریف

چه کسانی رئیس جمهور را در سفر به کرمانشاه همراهی می‌کنند؟

مطالبه‌گری دانشجویی در آستانه سفر رئیس‌جمهور به کرمانشاه

آماده باش فرودگاه کرمانشاه برای عملیات حج

تعویق دیدار مردمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه

زمان دیدار مردمی رئیس‌جمهور در کرمانشاه اعلام شد

نشر شاهد در خط مقدم ترویج فرهنگ ایثار و شهادت ایستاده است

ثبت جهانی آوای عرفان؛ «هزار دف پالنگان» در تقویم گردشگری ملی ماندگار شد

برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی در کردستان

دعوت ازمربی و بوکسور کردستانی به اردوی تیم ملی نوجوانان

تارتار تیم دومش را به زمین می‌فرستد

توضیح سرمربی تیم والیبال فولاد سیرجان در مورد آخرین وضعیت تیم

خشم وینی از ستاره‌های رئال؛ لعنتی‌ها!

غیبت مدعیان دو وزن در اردوی تیم ملی کشتی فرنگی

همراهی مایکل اوون با آرنولد؛ بیش از همه او را درک می‌کنم

نمونه‌گیری خونی از 16 ورزشکار

یراهن جدید سیتی؛ پلی میان گذشته و آینده!‌

جدول اصلی هفته دوم تور جهانی تنیس خلیج فارس قرعه‌کشی شد

روایت هاشمی‌مقدم از پیشنهاد استقلال و حضور سیدورف در ایران

کایل اسنایدر بازداشت شد!

کارنامه سیاه گروهک تروریستی پ‌ک‌ک در کردستان+ عکس

کشف 5 کبک وحشی و دستگیری سوداگران در کامیاران

مراسم هزار دف پالنگان در تقویم ملی رویداد‌های گردشگری کشور ثبت شد

ثبت مراسم هزار دف پالنگان در تقویم ملی رویدادهای گردشگری کشور

هلال احمر کردستان سلامت امدادگران را در اولویت قرار داد