عصر کرد

آخرين مطالب

منطقه ویژه اقتصادی بانه دریچه‌ امیدی برای رونق تولید و اشتغال اقتصادي

منطقه ویژه اقتصادی بانه دریچه‌ امیدی برای رونق تولید و اشتغال
  بزرگنمايي:

عصرکرد- در سالیان اخیر یکی از مهمترین برنامه‌های کشور در خصوص کاهش تاثیرات تحریم‌ها و افزایش درآمد و اشتغال؛ رونق صادرات غیرنفتی بوده است لذا در این راستا سعی شده استان‌های مرزی چون کردستان بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گیرند.

کردستان با داشتن 230 کیلومتر مرز مشترک با عراق و مرزهای رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه و تعدادی بازارچه موقت مرزی، استعداد و ظرفیت فراوانی برای رونق صادرات و ورود کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی شوند را دارا است.

متاسفانه سالیان گذشته این ظرفیت‌ها به نحو احسن شناسایی و استفاده نشده در نتیجه زمینه اشتغال مردم منطقه با فراهم شدن عرصه‌های صنعتی و گسترش صنایع کوچک و تولیدات صادرات محور، آنطور که باید و شاید ایجاد نشده است در نتیجه جمعیت زیادی از شهرهای مرزی استان انتخاب مناسب تری از کولبری نداشتند.

حال برای جبران این کم کاری‌ها در چند سال اخیر اجرای منطقه ویژه اقتصادی بانه و منطقه آزاد بانه و مریوان در دستور کار قرار گرفته است تا بدین گونه بتدریج مشکلات این نواحی و پدیده کولبری در شهرهای مرزی استان کاهش و در نهایت حذف شود.

هرچند مصوبه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه مربوط به اوایل دهه 1380 است و ابلاغ آن توسط هیات دولت، هفت تا هشت سال طول کشید و پنج سال هم زمان برد تا اجرای آن کلید بخورد شاید اگر تا این حد اجرای آن به طول نمی انجامید با توجه به اهداف این طرح اقتصادی مهم؛ امروز با این حجم از کولبری مواجه نبودیم.

در این گزارش به دنبال پرداختن به مسائل گذشته و چرایی تاخیر در اجرای پروژه‌های پیشرانی هم چون منطقه ویژه اقتصادی بانه نیستیم آنچه هدف ما است اطلاع رسانی در خصوص آخرین وضعیت این منطقه و میزان استقبال سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از آن است تا مردم بیشتر در جریان اقدامات انجام شده در این راستا قرار گیرند مردمانی که مدت ها است چشم انتظار اشتغال فرزندان این دیار در واحدهای تولیدی مستقر در این منطقه هستند.
 

منطقه ویژه اقتصادی بانه دریچه‌ امیدی برای رونق تولید و اشتغال

اعلام آمادگی 11 سرمایه گذار خارجی ماحصل همایش منطقه ویژه بانه

خرداد ماه سال جاری به منظور جذب سرمایه گذاران خارجی و داخلی، همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه در این شهرستان و با حضور مسوولان کشوری و استانی برگزار شد در این مراسم استاندار سلیمانیه و جمعی از سرمایه گذاران اقلیم کردستان عراق هم حضور داشتند.

حدود 6 ماه از برگزاری این همایش می گذرد و ماحصل این رویداد هم به گفته مسوولان اعلام آمادگی 11 نفر از سرمایه گذاران اقلیم کردستان عراق است هرچند این تعداد نسبت به افراد دعوت شده به همایش کم است ولی با توجه به شرایط کشور از لحاظ تحریم آن را مطلوب می‌دانند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان اظهار داشت: وجود شهرک صنعتی، منطقه ویژه و مرز سیرانبند در بانه موجب شده تعداد افرادی که در گذشته کولبری می کردند امروز بیشتر وارد کار تولید و تجارت مرزی از این مبادی شوند.

سید کمال حسینی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بانه در 2 فاز تعریف شده است، گفت: برای ایجاد زیرساخت های فاز نخست این منطقه بیش از 260 میلیارد ریال هزینه شده است.
شرایط سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه مهیا است

وی با اعلام اینکه برای آماده سازی فاز دوم هم نیاز به بیش از 300 میلیارد ریال اعتبار است، اضافه کرد: شرکت شهرک های صنعتی استان متولی ایجاد زیرساخت های منطقه ویژه بوده و تاکنون بهترین شرایط را برای سرمایه گذاران واقعی در آن مهیا کرده است.

وی افزود: یکی از اهداف دولت در اقتصاد استان توسعه سرمایه گذاری خارجی است و در این راستا امسال همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه برگزار شد.

حسینی با اشاره به اینکه حدود 50 سرمایه گذار از اقلیم کردستان عراق به این همایش دعوت شدند و حضور پیدا کردند، ادامه داد: این سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری و انجام کار تولیدی در استان علاقه مند بودند و اعلام آمادگی کردند.

وی یادآور شد: تاکنون از این تعداد 11 نفر به طور جدی پای کار آمدند و طرح ارائه کردند که این طرح ها در کمیسیون های مختلف استان مصوب شده و زمین مورد نیاز هم در منطقه ویژه برای آنها در نظر گرفته شده است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان با اشاره به اینکه کار مقدماتی ثبت شرکت این تعداد سرمایه گذار هم اکنون در حال انجام است، اضافه کرد: بیشتر طرح های سرمایه گذاری، مربوط به حوزه های تولید لوازم خانگی، تولید کارتن، مواد غذایی و تولید گاز نیتروژن است.

حسینی با بیان اینکه کارهای مربوط به سرمایه گذاری این طرح ها با همکاری مرکز خدمات سرمایه گذاری استان در حال انجام است تا گرفتار بروکراسی اداری نشوند، افزود: بعد از برگزاری این همایش، کار رها نشد به طور ویژه تماس با سرمایه گذاران را در دستور کار قرار دادیم و همین اقدامات و رایزنی ها موجب حضور این 11 نفر هم شده است.

وی اظهار داشت: معتقدم با توجه به تحریم ها، در حوزه سرمایه گذاری خارجی حضور این 11 نفر را می توانیم موفقیت بزرگی بدانیم و اگر کشورمان با این مشکل مواجه نبود بی شک تعداد بیشتری سرمایه گذار را می توانستیم جذب کنیم.

به گفته سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کردستان، در امر سرمایه گذاری خارجی مشکلی از طرف  ایران وجود ندارد و آمادگی لازم در این رابطه هم وجود دارد.

زیرساخت‌های مورد نیاز فاز یک منطقه ویژه اقتصادی بانه تکمیل شده است

یکی از مشکلات اصلی استان در حوزه سرمایه‌گذاری اعم از داخلی و خارجی کمبود زمین و بالابودن قیمت آن است و دولت با مهیا کردن شرایطی هم چون ایجاد منطقه ویژه اقتصادی و شهرک‌ها و نواحی صنعتی، اراضی را با قیمت مناسب در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌دهد.

منطقه ویژه اقتصادی بانه که زیرساخت‌های آن فراهم شده شرایط مطلوبی برای سرمایه‌گذاران فراهم کرده و به گفته مسوولان ذیربط در کمتر منطقه و شهرکی تا این سطح زیرساخت فراهم شده است.

بسیاری از موانع سرمایه‌گذاری مثل استعلام و تغییر کاربری، دریافت خدمات آب، برق و گاز و موافقت دستگاه‌های تخصصی مثل محیط زیست در منطقه ویژه وجود ندارد و این کار، سرمایه‌گذاری و تولید را تسهیل می کند.

منطقه ویژه اقتصادی بانه 6.5 کیلومتر با مرز سیرانبند فاصله دارد و در نزدیکی شهر بوئین قرار گرفته است مزیت‌های فوق به شکل حساب شده‌ای در مکان‌یابی این منطقه مدنظر قرار گرفته است.
 



مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم با اشاره به اینکه از سال 96 منطقه ویژه اقتصادی بانه به عنوان یکی از پروژه‌های پیشران ملی و استانی مطرح شد، گفت: این منطقه در 2 فاز به مساحت 35 و 50 هکتار تعریف و زون بندی شد.

احمد خسروی اضافه کرد: در ابتدا کاربری منطقه ویژه اقتصادی بانه صنایع تبدیلی و بسته بندی بود که بعد از کامل شدن مطالعات مربوطه و با توجه به ظرفیت های موجود به منطقه صنعتی و تجاری تغییر کاربری داده شد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اعلام کرد: مساحت عرصه 94 هکتاری این منطقه دیوارکشی و حصار کشی شده و زیرساخت ها در فاز یک شامل تامین آب و فاضلاب، برق، گاز و شبکه فیبرنوری و خیابان کشی تکمیل شده است.

معرفی 43 سرمایه گذار برای سرمایه گذاری درمنطقه ویژه

خسروی یادآور شد: واگذاری اراضی در منطقه ویژه هم چون شهرک های صنعتی نیست و این مهم باید با نظارت و هماهنگی با مدیریت استان صورت گیرد لذا در این رابطه شورای راهبری منطقه ویژه در استان تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در یک سال اخیر بیش از 15 جلسه کارشناسی و 6 جلسه شورای راهبردی منطقه ویژه بانه در استان تشکیل شده است، گفت: حدود 120 طرح به کمیته کارشناسی معرفی شده و با حساسیت به گزینش و اولویت دهی به سرمایه گذار واقعی پرداخته شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان اعلام کرد: بعد از طی پروسه مذکور، 43 سرمایه گذار به شرکت شهرک های صنعتی استان برای عقد قرارداد معرفی شدند که تاکنون قرارداد 18 نفر منعقد شده است.

خسروی اضافه کرد: تعداد دیگری هم در مرحله امور اداری مربوط به عقد قراردادها هستند و برخی از سرمایه گذاران هم به دلیل تامین نکردن سرمایه مورد نیاز در کار خود تاخیر دارند.

وی با اشاره به اینکه زمین مورد نیاز برای سرمایه گذاران خارجی در منطقه ویژه اقتصادی بانه ذخیره شده است، یادآور شد: به محض صدور مجوز فعالیت تولیدی برای تعداد سرمایه گذارانی که با طرح آنها موافقت شده، زمین در اختیار آنها قرار داده می شود.

هدف نهایی از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه ساماندهی بحث تجارت و تولید در راستای رفع معضلات منطقه از جمله بیکاری و کاهش و در نتیجه حذف پدیده  کولبری است که امید می رود با حذف بروکراسی، آسان کاری و مهیا بودن شرایط در این منطقه چند سال آینده شاهد تحقق این اهداف باشیم.

به منظور جویا شدن از وضعیت منطقه ویژه اقتصادی بانه و تاثیرات آن و همچنین ماحصل همایش معرفی سرمایه گذاری های این منطقه با رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج که در برگزاری این همایش نقش داشتند و قرار بود با سرمایه گذاران خارجی هم ارتباط بیشتری برقرار کنند و آنها را به سرمایه گذاری در این منطقه تشویق کنند، چندین مرتبه تماس گرفتیم و پیامک ارسال کردیم ولی متاسفانه حاضر به انجام مصاحبه در این رابطه نبودند و این گونه فقط در این گزارش نظرات مسوولان بخش دولتی لحاظ شده است.

شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال 1370 به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در 12 شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.

 این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فن آوری و کسب و کار، 1382 قرارداد منعقده و بهره‌برداری از 711 واحد صنعتی و  واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم 12 هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است.

شهرستان مرزی بانه با 158 هزار نفر در 270 کیلومتری سنندج مرکز استان واقع شده است.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/262446/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

مورایس و مرور تاکتیک‌های بازی با استقلال

میراثی که از تیم شمسایی در جام ملت‌ ها باقی می‌ماند

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان

رم با سردار 22 دقیقه بازی کرد، گل زد و برد

عنایتی: از دستاوردم در پیکان خوشحالم

شوت های قویتر از موشک در رقابت های لالیگا

بازدید معاون وزیر ورزش از اردوی ملی‌پوشان جوجیتسو

معرفی نفرات برتر رده سنی نوجوانان دختر کاراته قهرمانی کشور

پیام تبریک وزیر ورزش به مناسب قهرمانی ملی‌پوشان ووشو

ستاره تیم ملی در یک‌ قدمی آقای گلی جام ملت‌ها

صعود مس رفسنجان به جمع 8 تیم برتر جام حذفی با حذف پیکان

جوان اول پیکان رکورد جهانی ثبت کرد

عجیب‌ترین صحنه جام حذفی در رفسنجان!(عکس)

138 صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند

تمامی پروژه‌های کردستان باید دارای پیوست پدافند غیرعامل باشد

دومین جشنواره عکاسی سنندج با حضور 50 عکاس ملی و بین المللی آغاز به کار کرد

سردیس استاد عباس کمندی در سنندج رونمایی شد

سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص«هفته سنه» در سنندج/رونمایی از سردیس استاد عباس کمندی

ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج

افتتاحیه برنامه های هفته سنه / سردیس استاد عباس کمندی رونمایی شد + فیلم

شرکت‌های دانش بنیان و واحدهای فناور کرمانشاه توسعه می‌یابند

رفع نواقص پروژه بیمارستان بهارستان به خوبی پیش رفته است

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

شغل جدید ستاره نیوکسل؛ راننده کامیون!‏

دو بازیکن از تمرین یک‌راست به بیمارستان رفتند!‏

آنالیز شبانه تیم ملی فوتسال در بانکوک

خلاصه بازی مس رفسنجان 1(5) - پیکان 1(4)

سردار برای بازی متفاوت رم فیکس شد

بازگشایی بازارچه‌های هنگه‌ژال و سیف در حال پیگیری است

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص هفته سنه در سنندج

پیکر امام جمعه سابق جوانرود تشییع و خاکسپاری شد

بازگشایی بازارچه‌های "هنگه‌ژال و سیف" در حال پیگیری است

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

برای خریدن کتاب هایی درباره اهل بیت(ع) به چه چیزهایی باید توجه شود؟

ایران با کسب 20 مدال قهرمان انتخابی جام جهانی ووشو شد

فینالیست‌های پنج وزن نخست مشخص شدند

احتمال خروج FIA از فرانسه پس از صد سال

فتحی قهرمان مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ بزرگسالان شد

نتایج فینال 5 وزن نخست کشتی فرنگی جام تختی اعلام شد

آنالیز یک تغییر؛ کلوپ دوم یا برندان راجرزی دیگر

غافلگیری یک بازیکن جلوی چشم خانواده‌اش

احمدی و سورگی هم با پرسپولیس رفتند

بنزما و طلسم بزرگان؛ کریم را چه می‌شود!‏

پول رسید، پرسپولیسی‌ها خندیدند

80 بسته پوشاک به ایتام شهرستان پاوه اهداء شد

"کینه خونین" کارگر قهوه‌خانه شهر ری را قربانی کرد

دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد