شنبه ۱ آذر ۱۴۰۴
سیاسی

هشدار محققان:

غذاهای فوق فرآوری شده به تمام اعضای اصلی بدن آسیب می‌زنند

غذاهای فوق فرآوری شده به تمام اعضای اصلی بدن آسیب می‌زنند
عصر کرد - محققان می‌گویند مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده (UPF) به تک‌تک ارگان‌های اصلی بدن آسیب می‌رساند.
  بزرگنمايي:

عصر کرد - محققان می‌گویند مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده (UPF) به تک‌تک ارگان‌های اصلی بدن آسیب می‌رساند.

پژوهش جدید محققان زنگ خطر بزرگی را برای سلامت جهانی به صدا درآورده است. طبق یافته‌های جدید، مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده (UPF) به تک‌تک ارگان‌های اصلی بدن آسیب می‌رساند. محققان هشدار می‌دهند که مقابله با این بحران، نیازمند اقدامی مشابه مبارزه با صنعت دخانیات است.
براساس گزارش گاردین، محققان بین‌المللی از چندین دانشگاه مختلف دریافتند مصرف غذاهای فوق فرآوری‌شده با آسیب به تمام سیستم‌های اندامی اصلی بدن مرتبط است و خطر ابتلا به ده‌ها بیماری مزمن را افزایش می‌دهد. نتایج حاصل از بررسی 104 مطالعه بلندمدت نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی سرشار از UPF، خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت نوع 2، بیماری‌های قلبی، چاقی و حتی افسردگی را بالا می‌برند.
پروفسور «کارلوس مونتیرو» (Carlos Monteiro) از دانشگاه سائوپائولو می‌گوید: «شواهد نشان می‌دهد که بدن انسان از نظر بیولوژیکی برای مصرف این مواد طراحی نشده است.» این غذاها اغلب دارای ویژگی‌های زیر هستند:
کیفیت تغذیه‌ای بسیار پایین (قند و چربی بالا، پروتئین و فیبر کم). حاوی مواد شیمیایی و افزودنی‌های مضر. طراحی‌شده برای پرخوری (به دلیل طعم‌دهنده‌های مصنوعی). آسیب‌های غذاهای فوق فرآوری‌شده به بدن
محققان برای شفاف‌سازی موضوع، از سیستم طبقه‌بندی Nova استفاده می‌کنند که غذاها را براساس میزان فرآوری به چهار گروه تقسیم می‌کند. گروه چهارم یا همان «فوق فرآوری‌شده»، شامل محصولاتی است که فرمولاسیون صنعتی دارند و در خانه قابل تهیه نیستند.
برای تشخیص این محصولات به دنبال این نشانه‌ها باشید:
وجود موادی که در آشپزخانه معمولی یافت نمی‌شوند (مانند پروتئین ایزوله یا شربت فروکتوز). استفاده از افزودنی‌های زیبایی و طعم‌دهنده (رنگ‌ها، امولسیفایرها و شیرین‌کننده‌های مصنوعی). بسته‌بندی‌های جذاب که برای جایگزینی وعده‌های غذایی سنتی طراحی شده‌اند. دلیل اصلی افزایش مصرف این غذاهای مضر، استراتژی‌ها متعدد شرکت‌های بزرگ مواد غذایی است که سود مالی را بر سلامت عمومی مقدم می‌دانند. این گزارش تأکید می‌کند که جایگزین‌شدن غذاهای تازه با غذاهای صنعتی یک انتخاب فردی نیست؛ بلکه نتیجه فعالیت‌های شرکت‌های چندملیتی است. این شرکت‌ها با بازاریابی گسترده، لابی‌گری سیاسی و سرکوب سیاست‌های بهداشتی، سعی در عادی‌سازی مصرف محصولاتی مانند نوشیدنی‌های گازدار، تنقلات بسته‌بندی‌شده و غذاهای آماده دارند.
درحال‌حاضر، بیش از نیمی از کالری مصرفی در رژیم غذایی مردم آمریکا و انگلستان از همین غذاهای فوق فرآوری‌شده تأمین می‌شود. این آمار در میان جوانان و اقشار کم‌درآمد حتی به 80 درصد نیز می‌رسد.
نویسندگان مقاله معتقدند که راهکار اصلی، اعمال قوانین سخت‌گیرانه دولتی است، نه تکیه بر اراده فردی. آنها پیشنهاد می‌کنند که دولت‌ها باید دقیقاً همان مسیری را طی کنند که دهه‌ها پیش برای کنترل تنباکو طی کردند. برای مثال می‌توان روی بسته این غذاها هشدارهایی درج شود.
یافته‌های این پژوهش در ژورنال The Lancet منتشر شده است.


نظرات شما