سه شنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۴
اقتصادی

خرید تضمینی چهار هزار و ۲ تن کلزا از کشاورزان کردستانی

خرید تضمینی چهار هزار و ۲ تن کلزا از کشاورزان کردستانی
عصر کرد - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان از خرید تضمینی چهار هزار و ۲ تن کلزا از کشاورزان استان خبر داد.
  بزرگنمايي:

عصر کرد - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان از خرید تضمینی چهار هزار و 2 تن کلزا از کشاورزان استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان ، محمد صالح احمدی با اعلام این خبر گفت: از ابتدای فصل برداشت تاکنون، چهار هزار و 2 تن کلزا به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شده که بیشترین میزان آن با 2 هزار و 496 تن مربوط به شهرستان سقز، 786 تن در کامیاران، 398 تن در مریوان، 282 تن در دهگلان و 38 تن در قروه بوده است.
احمدی افزود: در سال زراعی جاری، بیش از سه هزار و 600 هکتار از اراضی کشاورزی استان کردستان به کشت دانه‌های روغنی مانند کلزا، کاملینا، گلرنگ و آفتابگردان اختصاص یافته و هماکنون برداشت این محصولات در نقاط مختلف استان در حال انجام است.
محمدصالح احمدی افزود: در سال زراعی جاری، در مجموع 2 هزار و 832 هکتار کلزا، 430 هکتار کاملینا، 143 هکتار گلرنگ و 216 هکتار آفتابگردان روغنی در اراضی کشاورزی استان کشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به قیمت خرید تضمینی کلزا بیان کرد: این محصول با قیمت تضمینی هر کیلوگرم 41 هزار تومان از کشاورزان استان خریداری شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح بیمه اجباری برای محصولات زراعی از جمله کلزا در سال زراعی جاری، اظهار کرد: تمام سطح زیر کشت کلزا در استان زیر پوشش بیمه قرار گرفته و تاکنون میزان خسارت وارد شده حدود 10 میلیارد تومان برآورد شده است.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان تاکنون مبلغ 992 میلیون تومان به عنوان غرامت به کلزاکاران استان پرداخت شده است. احمدی از خرید 19 تن کاملینا خبر داد و گفت: این محصول نیز با قیمت تضمینی 36 هزار تومان از کشاورزان شهرستان‌های قروه و دیواندره به ترتیب به میزان 11.5 و 7.5 تن خریداری شده است.
وی با بیان اینکه کشت دانه‌های روغنی از جمله کلزا و کاملینا افزون بر صرفه اقتصادی، مزایای قابل توجهی در تناوب زراعی دارند، تاکید کرد: قیمت تضمینی این محصولات بهویژه کلزا که حدود 2 برابر قیمت گندم است و همچنین هزینه تولید پایین کاملینا، دلایلی هستند که موجب توصیه مداوم این کشت‌ها به کشاورزان می شود. 
احمدی افزود: جهاد کشاورزی به منظور ترغیب کشاورزان به توسعه کشت دانه‌های روغنی، مشوق‌هایی را در نظر گرفته که از جمله آن میتوان به تعریف این محصولات در سامانه پایش کودی برای تخصیص کود مناسب، توزیع بذور یارانهای، اختصاص تسهیلات و اعتبارات برای خرید و تجهیز ادوات کاشت، داشت و برداشت اشاره کرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: مهمترین موانع پیشروی تولید این محصولات شامل تهیه بذور با کیفیت بالا، تضمین خرید مناسب و پرداخت بهموقع وجه به کشاورزان است.


نظرات شما