رونق اقتصاد به برکت رکوردشکنی ها پتروشیمی مارون
سیاسی
بزرگنمايي:
عصر کرد - واقعیت این است که اقتصاد حرف اول را می زند و تمامی بخشها از سیاست تا اجتماع، فرهنگ، ورزش و… به اقتصاد وابسته است. هیچ کشوری بدون اقتصاد نمی تواند در مسیر پیشرفت گام بردارد. به عبارت بهتر اقتصاد هر کشوری رونق و شکوفایی بیشتری داشته باشد، ماندگاری آن کشور در عرصه های گوناگون بیشتر و هر چقدر اقتصاد بحران زده ای داشته باشد، در مسیر نزول تا رسیدن به سقوط پیش می رود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اما اقتصاد بخشهای گوناگونی دارد که هر کدام تاثیرات متفاوتی دارد. از تولید تا تجارت ظرفیت ها، چالش ها، راهکارها، ترفندها و ابزارهای گوناگونی دارد که باید از هر کدام بهره گرفت. با وجود آنکه اقتصاد از عرصه های گوناگون و جدایی برخوردار است، اما اقتصاد یک زنجیره به هم پیوسته ای که هر کدام بر دیگری اثر می گذارد.
اگرچه تولید کلمه ای عام است، اما تولید در بخشهای گوناگون نفت، فولاد، خودرو، ساختمان و… تعریف می شود، همانگونه که خدمات نیز بخشهای گوناگونی دارد. یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی، بازار سرمایه است که حلقه وصل صنعت، معدن، خدمات، بازرگانی و دیگر بخشهاست. با نگاهی به فعالیت بورس، متوجه نقش آفرینی آن در دیگر بخشهای به ویژه کنترل بازار می شویم.
بی شک تمامی بخشها از تولید تا تجارت با چالش کمبود نقدینگی دست به گریبان هستند و برای تامین نقدینگی به تسهیلات بانکی متوسل می شوند، اما تسهیلات بانکی معضل بزرگ بهره های کلان را بدنبال دارد که در بسیاری از موارد بجای رفع مشکلات، بحران های مالی تا مرز ورشکستگی را رقم می زند. از سوی دیگر تسهیلات بانکی، چالش رشد نقدینگی را رقم می زند که بحران های دیگری را باعث می شود.
البته جبران کمبود نقدینگی، روش مطمئن تری دارد که در قالب ارائه سهام در بورس اتفاق می افتد. شرکتها با ارائه سهام در بورس، نقدینگی لازم را جذب می کنند بدون آنکه در اندیشه پرداخت اقساط تسهیلات و بهره سنگین باشند. مهمتر آنکه مجمع شرکت تصمیم می گیرد با سود چه کند و چه میزان بین سهامداران توزیع و چه میزان صرف افزایش سرمایه شود.
این چرخه زمانی موثر و مفید است که شرکت در مسیر سوددهی باشد و هر چقدر سوددهی بالاتر باشد، رغبت بورس بازان به خرید سهام شرکت سودده بیشتر می شود، همانگونه که شرکتهای زیانده با رویگردانی بورس بازان رو به رو می شوند.
یکی از بخشهای پر مخاطب در بازار سرمایه، شرکتهای نفتی و پتروشیمی است که البته پتروشیمی ها در صدر قرار دارند، زیرا شرکتهایی سودده هستند که محصولات آنها در بازار داخل و خارج بفروش می رسد. اهمیت پتروشیمی ها به اندازه ای زیاد است که دولت روی بازگشت ارز صادراتی آنها حساب می کند و همواره افزایش قیمت دلار را به دلارهای پتروشیمی گره می زنند.
همچنین بخوانید پتروشیمی مارون، نماد بارز "سرمایه گذاری برای تولید" اما نباید تمامی شرکتهای پتروشیمی را در یک دسته قرار دهیم و شرکتی که تولید، فروش و سوددهی بالایی دارد، با شرکتی که در رتبه های پایین قرار دارد، قابل مقایسه نیست.
در این بین شرکت پتروشیمی مارون در بالاترین رتبه قرار دارد و بی شک سهم بسزایی در بورس و سبزشدن شاخص ایفا می کند. اگرچه سالهاست پتروشیمی مارون در اوج تولید، فروش و سوددهی قرار دارد، اما همواره می تواند به عنوان ملاک تاثیرگذاری بر بورس و اقتصاد در هر ماه از سال مطرح شود که نمونه آن را در فروردین ابتدای سال نو شاهد هستیم.
در این رابطه گروه مالی مهرگان تامین پارس در فروردین 1404 گزارشی از عملکرد فعالیتهای سرمایهگذاری خود منتشر کرد که سهم عمده این سرمایهگذاریها مربوط به شرکتهای فعال در بازار سرمایه بوده است. در بررسی پرتفوی بورسی، شرکت پتروشیمی مارون با 21 هزار و 746 میلیارد تومان در صدر شرکتهای دارای بیشترین ارزش بازار در داراییهای “مهرگان” قرار دارد و شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان نیز با 11 هزار و 270 میلیارد تومان، جایگاه دوم را در این فهرست به خود اختصاص داده است.
بی شک بسیاری شرکتهای دیگر نیز توانسته اند به پتروشیمی مارون نزدیک شوند اما آنچه پتروشیمی مارون را از دیگر شرکتها متمایز می کند، چالشهایی است که برای پتروشیمی مارون رخ داد که آتش سوزی و تعطیلی طولانی مدت یکی از زیرمجموعه های مارون از آن جمله است. در نهایت پتروشیمی مارون توانست در 9 ماهه نخست سال 1403 تولید خود را 27.4 درصد افزایش دهد و به 3.421 میلیون تن برساند. این موفقیت در حالی صورت گرفت که بسیاری از صنایع کشور به دلیل کمبود گاز و برق با کاهش تولید مواجه شده بودند.
-
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۱۹:۰۴
-
۴ بازديد
-

-
عصر کرد
لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1001867/