عصر کرد

آخرين مطالب

ورود کرمانشاه به صنعت سوخت سبز با بهره‌برداری از نخستین پالایشگاه اقتصادی

ورود کرمانشاه به صنعت سوخت سبز با بهره‌برداری از نخستین پالایشگاه
  بزرگنمايي:

عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت شامگاه چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در حاشیه سفر استانی رئیس‌جمهور به کرمانشاه، با اشاره به اهمیت شاخص‌های اقتصادی در توسعه متوازن کشور گفت: یکی از تأکیدات جدی رئیس‌جمهور، بهبود وضعیت اقتصادی استان‌هاست. در کرمانشاه نیز تمرکز ما بر بهبود شاخص اشتغال در بخش صنعت است.
اتابک با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه فعال‌سازی واحدهای صنعتی راکد استان اظهار کرد: در ماه‌های گذشته تلاش کرده‌ایم برخی واحدهای غیرفعال را به چرخه تولید بازگردانیم و خوشبختانه نتایج قابل قبولی نیز به دست آمده است. هدف ما رساندن شاخص اشتغال صنعتی استان به سطح میانگین کشوری و فراتر از آن است.
وی در ادامه از افتتاح یک پروژه مهم در جریان این سفر خبر داد و گفت: یکی از پروژه‌هایی که فردا توسط رئیس‌جمهور به بهره‌برداری می‌رسد، نخستین پالایشگاه سوخت سبز (بی و اتانول) کشور در کرمانشاه است؛ پروژه‌ای دانش‌بنیان که با تلاش متخصصان داخلی طراحی و اجرا شده و نقطه عطفی در صنعت نوین سوخت‌های زیستی به شمار می‌رود.
وزیر صمت درباره جزئیات این پروژه توضیح داد: این پالایشگاه با فناوری کاملاً بومی، قادر است از غلات، کنجاله و ضایعات کشاورزی سوخت سبز تولید کند. این سوخت به عنوان مکمل بنزین به افزایش اکتان، کاهش آلایندگی و بهبود کیفیت هوا کمک می‌کند. همچنین پسماند حاصل از این فرایند به‌عنوان خوراک دام با ارزش غذایی بالا قابل استفاده است.
اتابک با تأکید بر ظرفیت‌سازی ایجادشده توسط این پروژه گفت: این تنها یک کارخانه جدید نیست، بلکه ورود رسمی کشور به صنعتی نو و آینده‌دار است. امیدواریم این مدل موفق را در سایر استان‌ها نیز پیاده‌سازی کنیم.
وی افزود: این پروژه نه‌تنها نخستین پالایشگاه بایو اتانول کشور محسوب می‌شود، بلکه به‌طور کامل توسط شرکت‌های ایرانی و با مشارکت 48 مجموعه بومی طراحی و اجرا شده است. نقش‌آفرینی جوانان متخصص در این پروژه، نشانگر توان بالای کشور در عرصه فناوری‌های نوین صنعتی است.
وزیر صمت در پایان تأکید کرد: کرمانشاه به‌عنوان یکی از استان‌های پیشگام در حوزه تولید سوخت‌های پاک، می‌تواند الگوی موفقی در توسعه صنعتی مبتنی بر دانش باشد. حمایت از چنین طرح‌هایی، مسیر اشتغال پایدار، ارتقای تکنولوژی و حفظ محیط‌زیست را هموار می‌کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های فنی و اقتصادی پالایشگاه بی و اتانول کرمانشاه اظهار کرد: فرایند تولید در این مجموعه، مبتنی بر فناوری زیستی و کاملاً دانش‌بنیان است؛ فرآیندی نوین که برای نخستین بار در کشور و از جمله نمونه‌های اولیه در سطح جهانی محسوب می‌شود.
وی با تأکید بر اهمیت اشتغال‌زایی این پروژه افزود: این پالایشگاه به‌صورت مستقیم برای بیش از 230 نفر شغل ایجاد کرده اما اشتغال غیرمستقیم آن بسیار گسترده‌تر است، چراکه زنجیره تأمین مواد اولیه، حمل‌ونقل و توزیع، صنایع جانبی و دامداری‌ها را نیز درگیر خواهد کرد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای تولید در این مجموعه تصریح کرد: پالایشگاه بایو اتانول کرمانشاه توان تولید سالانه 60 میلیون لیتر سوخت سبز را دارد؛ عددی که در کنار کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، می‌تواند جهش بزرگی در صنعت انرژی پاک کشور ایجاد کند. این پروژه هم از نظر فناورانه پیشگام است و هم از نظر اقتصادی آینده‌دار.
وزیر صمت در پاسخ به پرسشی درباره میزان تحقق عملیاتی پروژه گفت: این طرح اکنون در مرحله بهره‌برداری قرار دارد و تولید در آن آغاز شده است. بنابراین خوشبینی ما بر پایه واقعیت‌های موجود است؛ این یک پروژه به‌ثمرنشسته است، نه صرفاً یک ایده.
وی همچنین ساختار مالکیتی این طرح را تشریح کرد و افزود: بیش از 90 هزار نفر از طریق بورس به‌عنوان سهامدار در این پروژه حضور دارند. سرمایه‌گذاری اولیه آن، حدود 3,600 میلیارد تومان از محل مشارکت مردمی در بورس تأمین شده است. این طرح به‌صورت سهامی عام تعریف شده و یکی از نمونه‌های موفق پیوند بازار سرمایه با تولید واقعی است.
اتابک ادامه داد: ترکیب مالکیت این پروژه شامل حدود 35 تا 40 درصد مشارکت سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران وابسته به وزارت صمت است و مابقی آن را بخش خصوصی در اختیار دارد. این مدل همکاری، می‌تواند الگوی مناسبی برای توسعه صنعتی در سایر نقاط کشور نیز باشد.
وی در پایان با تأکید بر منافع دوگانه این پروژه برای کشور گفت: از یک‌سو، ما با تولید سوخت سبز به حفظ محیط زیست و کاهش آلایندگی‌ها کمک می‌کنیم و از سوی دیگر، باقی‌مانده غلات مصرف‌شده در این فرآیند به‌عنوان خوراک غنی برای دام قابل استفاده است. بنابراین هم صنعت انرژی و هم صنعت دامپروری از این طرح بهره‌مند خواهند شد.
وزیر صمت تاکید کرد: استان کرمانشاه با اجرای چنین پروژه‌هایی به‌سرعت در حال تبدیل شدن به یکی از قطب‌های نوآوری صنعتی کشور است و ما حمایت از این روند را با قدرت ادامه خواهیم داد.
کد خبر 6467935

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/1000815/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستاورد زیرزمینی ایران / 3600 میلیارد تومان سرمایه جذب شد

بازار سرمایه در آخرین روز کاری هفته سبزپوش به کار خود پایان داد

آنچلوتی: با وجدان راحت از رئال مادرید می‌روم!

ترکیب مهم‌ترین دیدار استقلال برای پرسپولیس!

ورود کرمانشاه به صنعت سوخت سبز با بهره‌برداری از نخستین پالایشگاه

رشد علمی و بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیازمند حمایت دولت

کامبک دراماتیک؛ رئال سند قهرمانی بارسلونا را امضاء نکرد

کامبک رئال مادرید به مایورکا توسط رامون کامل شد

ایتالیانو: در بهترین زمان ممکن از میلان انتقام گرفتم

روستای داریان می‌تواند به قطب گردشگری کشور تبدیل شود

هوش مصنوعی هنوز اجتماعی نشده است!

بنگاه‌داری بانک‌ها زنجیری به پای تولید/ خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری سرعت می‌گیرد؟

بازدید وزیر آموزش و پرورش از دانشگاه فرهنگیان کرمانشاه

پروژه‌های حمل‌ونقل و مسکن کرمانشاه تسهیل می‌شوند

توسعه کرمانشاه با تمرکز بر منطقه آزاد، صادرات و جوانان محقق می‌شود

تخصیص هزار میلیارد تومان برای ارتقای خدمات درمانی در کرمانشاه

کری سنگین علی بیرانوند با شکل جام!

گل اول رئال مادرید، تحقیر مدافعین مایورکا توسط امباپه

قسمت آخر از ماراتن 270 روزه لیگ؛ پرسپولیس یا سپاهان؟

میلان فینال را باخت؛ بولونیا قهرمان جام حذفی ایتالیا شد

سرنوشت تمدید عالیشاه در ترکیه مشخص می‌شود!

فینال کوپا ایتالیا؛ سکوهای المپیکو پر از ستاره

ستاره لیگ برای پرسپولیسی شدن به کارتال زنگ زد!

آپاندیس فران تورس به کمک لواندوفسکی آمد!

بانوان فعال فرهنگی در کردستان؛ روایت هویت زن مسلمان ایرانی

کشاورزی قراردادی، راه تقویت اقتصاد کشاورزان خرده‌پا است

ادامه فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه تا فردا

رشیدی: کرمانشاه هنوز درگیر تبعات جنگ است

34 درصد مدارس کرمانشاه هوشمندسازی شده‌اند

تاکید بر توزیع اعتبارات اشتغال‌زایی برای زنان سرپرست خانوار درکرمانشاه

فاضل نظری پنجشنبه در نمایشگاه کتاب؛ رونمایی از 25هزارمین نسخه «نیست»

چرا بعد از آمدن اسلام، زبان فارسی تغییر نکرد؟

آلیانز آرنا ممنوع، فینال سی‌ال در مونیخ فوتبال آرنا!

دورسون: شاید پسرم یاغی‌شد و شاید مربی پرسپولیس‌شدم

دردسر بزرگ رئال؛ رائول آسنسیو محاکمه می‌شود!

سقوط دومین تیم از لالیگا قطعی شد

استقلال؟ نمی‌خواهم بگویم هیچوقت به استقلال نمی‌روم!

رژه اتوبوسی نه؛ یونایتد با کباب جشن قهرمانی می‌گیرد!

آماده برای دبل؛ گالاتاسرای، فاتح جام حذفی

ماموریت ویژه، اورونوف فصل بعد مصدوم نشود!

گل اول بولونیا به آث میلان

گل اول مایورکا به رئال مادرید توسط ولیجنت

برنامه قطعی برق کردستان روز پنجشنبه 25 اردیبهشت + جدول

ضرورت تقویت واحدهای روستایی تولید گوشت قرمز در کردستان

رونق تولید گوشت قرمز با تقویت واحدهای روستایی امکانپذیر است

ضرورت تسریع در تکمیل طرح‌ها وپروژه های عمرانی و حمل و نقلی در کرمانشاه

اختصاص بیش از 13 هزار میلیارد تومان اعتبار به توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و راهداری کرمانشاه

تسریع در تکمیل پروژه‌های عمرانی کرمانشاه با حضور میدانی هیئت دولت

پوستر فیلم مستند تا هشت صبح رونمایی شد

امسال نمایشگاه کتاب برای خرید نیست، برای ماندن با کتاب است