عصر کرد -
به گزارش خبرنگار ایرنا، «مسیب قبادیان» روز یکشنبه در نشستی خبری در سرسرای اجتماعات شرکت مخابرات استان با اعلام اینکه با سرمایه گذاری های انجام شده، سال گذشته دسترسی 300 روستای دیگر در استان به اینترنت فراهم شد، افزود: اکنون استان کرمانشاه 290 روستای بالای 20 خانوار دارد که به اینترنت دسترسی ندارند.
به گفته او از این تعداد اتصال به شبکه اینترنت 160 روستا بر عهده همراه اول گذاشته شده و مابقی نیز به ایرانسل واگذار شده است.
او گفت: از کل تعهدات همراه اول فقط 55 روستا باقی مانده که امیدواریم با تامین تجهیزات امکان اتصال این روستاها نیز به شبکه اینترنت فراهم شود.
وی تصریح کرد: طبق قانون در راستای دسترسی مردم به اینترنت با سرعت 20 مگابیت بر ثانیه گام بر می داریم.
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه در ادامه به اجرای 200 کیلومتر فیبرنوری در سال 99 اشاره کرد و گفت: بیشتر این عملیات با هدف تامین زیرساخت های ارتباطی در مناطق روستایی استان انجام شده است.
قبادیان افزود: امسال نیز برنامه اجرای 300 کیلومتر فیبر نوری برای اتصال بازارچه های مرزی و روستاهای در مسیر را دنبال می کنیم.
تقویت سیستم های انتقالی با توجه به رشد ترافیک تلفن ثابت و ایجاد 50 نقطه در سطح استان و افزایش 10 برابری ظرفیت انتقال دیگر موضوعی بود که قبادیان به آن پرداخت.
وی در بخش دیگری از سخنانش به چالش های پیش رو در توسعه ارتباطات پرداخت و گفت: از آنجایی که مخابرات از بودجه عمومی استفاده نمی کند، لذا طرح های توسعه ای آن از محل درآمدهایش است.
قبادیان شرایط کرونا، تورم، تحریم و افزایش نرخ ارز را بزرگترین چالش ها برشمرد که فشاری مضاعف بر مخابرات ایجاد کرده است.
دخل و خرج مخابرات باهم همخوانی ندارد
آنچنان که مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه توضیح داد: در حوزه تلفن ثابت تا 70 درصد نیازمندی های تجهیزاتی در داخل کشور تامین می شود اما این موضوع در حوزه تلفن همراه برعکس است و تا 70 درصد تکنولوژی و قطعات از خارج از کشور تامین می شود.
قبادیان گفت: در آمد مخابرات به ریال است و هزینه هایش به دلار ضمن اینکه از سال 82 تا کنون نرخ تعرفه تلفن ثابت افزایش پیدا نکرده است و به این موضوع باید اجرای هم کدسازی و کاهش کدهای بین شهری به یک دهم و به تبع کاهش درآمد اضافه شود.
او افزود: هر خط تلفن ثابت ماهیانه سه هزار و 800 تومان درآمد دارد در حالی که هزینه های آن در ماه 19 هزار و 500 تومان می شود.
قبادیان تاکید کرد که اگر نتوانیم مخابرات را همگام با تکنولوژی روز دنیا پیش ببریم این موضوع بر سایر حوزه های کشور تاثیر منفی می گذارد، نمونه اش هم فعالیت پنج هزار شرکت دانش بنیان با درآمد سالیانه 100 هزار میلیارد تومان بر روی پلتفرم ICT است.
وی تاکید کرد: هر کشوری که در حوزه ICT رشد کند در صنعت و اشتغال نیز رشد می کند.
افزایش سرقت کابل
مدیرعامل شرکت مخابرات استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش افزایش سرقت کابل های مخابراتی را به عنوان چالش دیگر مطرح کرد و گفت: سال گذشته چهار و نیم میلیارد تومان خسارت سرقت داشتیم.
قبادیان با بیان اینکه سرقت از مخابرات انرژی زیادی می گیرد، افزود: با قطع یک متر کابل ارتباط مخابراتی چهار هزار مشترک قطع می شود.
او میزان سرقت ها در سال گذشته را سه برابر سال 98 اعلام کرد و گفت: خیلی از این سرقت ها ممکن است با انگیزه خرابکاری انجام شود چرا که به دلیل ارزانتر بودن اینترنت ، نیاز مردم به تلفن ثابت بیشتر شده است.
اینترنت 5G آبانماه به کرمانشاه می آید
قبادیان در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص راه اندازی سایت اینترنت 5G همراه اول در کرمانشاه نیز گفت: طبق برنامه امسال تمام کلانشهرها باید به یک سایت مجهز شوند و آبان ماه نوبت کرمانشاه است.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت در 14 شهرستان، 34 شهر، 86 دهستان و 2 هزار و 595 آبادی دارد و 2.4 درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد 75 درصد در نقاط شهری و 25 درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.
برچسبها اینترنت شرکت دانش بنیان تلفن همراه شرکت مخابرات ایران کرمانشاه پژوهشگاه ICT شرکت مخابرات استان کرمانشاه پروندهٔ خبری کارنامه دولت تدبیر در سینه ستبر ایران
http://www.Kurd-Online.ir/fa/News/215056/مخابرات-سال-گذشته-120-میلیارد-تومان-در-کرمانشاه-سرمایهگذاری-کرد