عصر کرد

آخرين مطالب

خدمت رسانی شهرداری به 1.5 میلیون بی خانمان در تهران شهرداری تهران

خدمت رسانی شهرداری به 1.5 میلیون بی خانمان در تهران
  بزرگنمايي:

عصر کرد - شهر: شهرداری تهران به بیش از 1.5 میلیون نفر بی خانمان در شب در 22 گرمخانه تهران خدمات ارائه داده است.

به گزارش شهر، سال 83 چند تن از بی خانمان ها در سرمای تهران جان خود را از دست دادند و هجمه زیادی به شهرداری پایتخت وارد آمد. شهرداری در آن زمان گرمخانه های موقت را ایجاد کرد و در سال 85 گرمخانه های دائمی مورد بهره برداری قرار گرفت. اما زنان بی خانمان، پناهگاهی برای شب هایشان نداشتند. پس از چندی زنان بی پناه نیز گرمخانه دار شدند و با تدبیر مدیریت جدید شهری در چهارگوشه تهران یک گرمخانه جهت خدمت رسانی زنان بی خانمان راه اندازی شد.
آماری از بی خانمان ها در دست نیست
اما آمار مشخصی از بی خانمان های تهران وجود ندارد. اما آرش نصر اصفهانی، مدیرکل دفتر مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره تعداد بی خانمان ها می گوید: «باید کمپ های ماده 15 و 16 را مورد توجه قرار دهیم. آمار تا حدود 18 هزار نفر می رسد. اما کمپ ها مانند زندانی است که فقط معتادان را از جلوی چشم ما پنهان می کند. زمانی میزان واقعی بی خانمان های تهران مشخص می شود که تمام کمپ های اطراف تهران خالی شود و بی خانمان های ساکن در آن به شهر تهران بیایند. سیاست مدیریت کلان این است که این افراد را در کمپ ها نگه دارند تا به شهر وارد نشوند.»
از سوی دیگر طبق اعلام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در سال 99 شناسایی و جذب 129 هزار و 16 نفر متکدی و بی خانمان توسط واحدهای گشت فوریت های خدمات اجتماعی انجام شده و 950 هزار 968 نفر شب در 19 گرمخانه شهرداری خدمت گرفته اند.
محمدرضا جوادی یگانه، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران درباره اعلام آمار وجود 20هزار معتاد متجاهر، اظهار کرد: یکی از مشکلات ما بزرگ نمایی آمار معتادان متجاهر است. آمار اعلام شده بی خانمان ها اعلام می شود با توجه به مراجعات به گرمخانه ها در فصل سرما، اینقدر نیست. تعداد معتادان متجاهر تقریبا ثابت است و به 20 هزار نمی رسد. اسفند 98 تعدادی به دلیل کرونا از زندان آزاد شدند و به شوش آمدند حدود 4هزار نفر به تعدادشان اضافه شد. اما تعداد معتادان متجاهر به 10هزار نفر هم نمی رسد.
نباید حمایت از بی خانمان ها کامل باشد
اما حمایت های کامل از بی خانمان ها همچون تیغ دو لبه است. تجربه نشان داده که اگر معتادان بدانند جایی از آنها حمایت کامل می کند نه تلاشی برای بازگشت به خانه نمی کند، بلکه بر جمعیت شان افزوده می شود. وظایف گرمخانه تامین سرپناه، استحمام و وسایل بهداشتی، غذای گرم و خدمات مددکاری است.
در گذشته ساعت 7 صبح معتادان را از گرمخانه ها بیرون می کردند در حالی که از 98 گرمخانه ها به صورت 24ساعته پذیرای آنهاست و تمام امکانات را برای آنها به وجود آورده است. معتادان در گرمخانه ها می مانند. البته طبق بررسی های انجام شده حدود 40 درصد افرادی که به مددسراها مراجعه می کنند، اعتیاد ندارند. بسیاری از مراجعه کنندگان نیز بزهکار نیستند. شاید همین آمارها دلیل خوبی باشد برای این که نگاه جامعه، مدیریت ملی و محلی نسبت به افراد بی خانمان تغییر کند.
راه اندازی 4 مددسرای جنرال و فرامنطقه ای در تهران
معمولا مددسراها فضای محدودی داشتند و برای دسترسی های محلی تر مناسب هستند. اما جمعیت تهران قابل توجه و نزدیک به 10 میلیون نفر است. حاشیه نشینی و پیامدهای بی خانمانی، بی سرپناهی و آسیب های اجتماعی در مقیاس بزرگتری در تهران وجود دارد. بنابراین تهران نیازمند مراکز بزرگتر برای خدمات رسانی بیشتر است.
در دوره جدید مدیریت شهری ساخت 4 مددسرای جنرال طراحی شد. از سوی دیگر تلاش شد که ارائه خدمات به صورت تخصصی انجام شود. سازمان رفاه و خدمات اجتماعی با همکاری مرکز مطالعات پژوهشی درباره سرویس دهی و خدمات، حتی از لحاظ زیرساخت ها، طراحی، سازه و تاسیسات لازم برای این مراکز جنرال انجام داد. قرار بود کلنگ زنی این 4 مجموعه در زمستان 98 محقق شود اما به دلیل موانع و مسائلی موجود، این کلنگ زنی امروز محقق شد و فقط یکی از این 4 مرکز چندی پیش کلنگ زنی شد. این مرکز مردانه است. از بین این 4 مرکز فرامنطقه ای یک مرکز مخصوص زنان و سه مرکز برای استفاده مردان طراحی و پیش بینی شده است.

عصر کرد


آموزش مهارت به بی خانمان ها برای بازگشت به زندگی
ریشه های بی خانمانی و بی سرپناهی در اختیار نهادهای شهری نیست اما شهرداری سعی کرد با ظرفیت هایی که در اختیار دارد و در راستای مسئولیت مدنی خدمات ارائه کرده و مسیر بهبود زندگی بی خانمان ها را فراهم کند. تعداد قابل توجهی از مددجویان که به مددسراها مراجعه می کنند با استفاده از مهارت آموزی ها توانسته اند زندگی سالمی در پیش گرفته و دوباره روی پای خودشان بایستند. برخی از این مددجویان خانواده تشکیل دادند و برخی دیگر به آغوش خانواده های خود بازگشتند.
تعداد قابل توجهی از مراجعه کنندگان به این مراکز نه دچار اعتیادند نه بزهکار. آنها افرادی هستند که بنا به تغییراتی که در زندگی شان رخ داده بی سرپناه شده اند. مددسراها با خدمات چند جانبه از ایجاد خطر یا آسیب های جدید برای این افراد پیشگیری می کند. طبق بررسی های انجام شده حدود 40 درصد افرادی که به مددسراها مراجعه می کنند، اعتیاد ندارند. بسیاری از مراجعه کنندگان نیز بزهکار نیستند. باید نگاه جامعه، مدیریت ملی و محلی نسبت به افراد بی خانمان تغییر کند. چون این افراد فقط بی سرپناه شده اند نه مجرم و نه لزوما معتاد هستند.

لینک کوتاه:
https://www.asrekurd.ir/Fa/News/215998/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تأکید قالیباف بر مشارکت مردمی در تحول نظام آموزشی

صنعت نفت موتور محرک اقتصاد کشور است

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

دیدار مجدد هیئت‌های تجاری چینی و آمریکایی در ژنو

معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

سرانه مصرف نان در کردستان بالاتر از میانگین کشوری

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هشدار به رئال؛ یامال ال‌کلاسیکو را داغ کرد

کمیته فنی پرسپولیس، کارتال را سر لج انداخت

قیچی برگردان فوق‌العاده ریچارلیسون مقابل صربستان در جام جهانی 2022

بازوبند به دست چهار ستاره پرسپولیس!

ورود تیم‌های ملی فوتسال بانوان ایران - ویتنام

توقف نگران کننده دختران فوتسال ایران در آسیا

خلاصه والیبال فولاد ایران 3 - ناخون تایلند 2

اینتر رکورد یوونتوس در لیگ قهرمانان را شکست

نه بزرگ سازمان لیگ برای جشن قهرمانی در تبریز

نمایش موزیکال «سیندرلا» به صحنه می‌آید

بابک حمیدیان در این صحنه تصادف کرد یا به قتل رسید؟ |‌ سکانس جنجالی تاسیان را ببینید

مهار آتش‌سوزی تریلی حامل زغال در سنندج

کمک به نیازمندان، حکم یک زن شیرینی فروش متخلف در تهران

مستمری حمایتی بهزیستی برای خانواده‌های صاحب فرزند چندقلو

طنین عرفان در بهشت پلکانی؛ پالنگان میزبان جشن باشکوه هزار دف می‌شود

آتش‌سوزی تریلی حامل زغال در کمربندی بهشت محمدی سنندج

انفجار بدهی 6 هزار میلیارد دلاری آمریکا!

احتمال معرفی مدنی‌زاده به مجلس برای تصدی وزارت اقتصاد زیاد است

مذاکرات ایران و آمریکا؛ عبرت‌ها، فرصت‌ها و اصول راهبردی/ نباید اقتصاد و معیشت مردم را وابسته به مذاکره کنیم

سرقت انرژی تهدیدی برای اقتصاد و زندگی مردم است

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

قیمت نان در کردستان تاکنون افزایشی نداشته است

بررسی تصمیمات قیمت آرد و نان در کردستان

وزن یا قیمت نان، مساله کدام است؟

کیانوش پالاد، بازیکن تیم ملى هندبال: به حمایت مالی نیاز داریم

هت‌تریک 9 دقیقه‌ای شکیری در شب 10 نفره شدن بازل!

گل‌های استثنایی اینیستا در پیراهن بارسا و اسپانیا

خاطره خنده‌دار محمد طاهری کاپیتان تیم ملی فوتسال از پلی‌استیشن

یاسین کبیریان‌جو: نسل جدید هندبال وارد ترکیب اصلی شده‌اند

رافائل، سرمربی تیم ملی هندبال: در ال‌کلاسیکو طرفدار بارسا هستم

صابر حیدرى بازیکن تیم ملى هندبال: رافائل هم جدی است و هم خوش‌اخلاق

خداحافظی پادشاه ریو از دنیای بوکس

ابرقویی: مذاکره‌ای با پرسپولیس نداشتم

چالش جالب محمد طاهری، کاپیتان سابق تیم ملی فوتسال؛ گلزنی با چشمان بسته

چالش بزرگ برای فدراسیون کشتی

«حیوان دو پا؛ گوسفند» به مصر رفت

«شادآباد» روی آنتن شبکه نسیم می‌رود

نوای «هزار دف» در پالنگان طنین‌انداز می‌شود