عصر کرد
بزرگترین تکیه مینیاتوری جهان آماده استقبال از میهمانان نوروزی می‌شود
دوشنبه 22 اسفند 1401 - 10:36:34 AM
ایسنا
عصر کرد -   سال 1282 شمسی بنایی در محله قدیمی آبشوران شهر کرمانشاه احداث شد که با گذشت بیش از یک قرن از آن زمان، هنوز پابرجا و استوار ایستاده و هر روز گردشگرانی را نظاره می‌کند که محو همه زیبایی‌هایش می‌شوند.
تکیه معاون الملک یکی از مشهورترین تکایای دوره قاجار است که به واسطه کاشی کاریهای بی نظیر و طرح و نقوش رنگارنگ بکار رفته در آن به عنوان بزرگترین تکیه میناتوری جهان از آن یاد می‌شود.
  این بنا حدود 120 سال پیش توسط حسین خان معینی مشهور به معین الرعایا ساخته شد تا به عنوان محلی برای برگزاری آیین‌های عزاداری ماه محرم و نیز حل اختلافات قومی و قبیله‌ای میان مردم کرمانشاه مورد استفاده قرار گیرد.
حدود پنج سال بعد، مشروطه خواهان به این بهانه که این تکیه محلی برای تجمع مخالفان مشروطه است آن را به آتش کشیدند و بخش‌هایی از آن تخریب شد، اما چندسال بعد از این حادثه برادر معین الرعایا آن را مرمت و حتی بخش‌هایی را به آن اضافه کرد.
تکیه معاون الملک در مجموع شامل سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه است که سال 1282 تنها بخش حسینیه آن ساخته شده بود و در سالهای بعد برادر معین الرعایا بخش‌های زینبیه و عباسیه را با خرید زمین‌های اطراف ساخت و به آن اضافه کرد.
بخش حسینیه در تکیه معاون الملک صحن کوچک و آیینه کاری شده‌ای است که از همان ابتدا هم برای برگزاری مراسمات مذهبی و سوگواری و تعزیه مردان مورد استفاده قرار می‌گرفته است، بعدها از طریق یک راهرو کوچک بخش زینبیه را هم به آن اضافه کردند تا اینجا نیز محلی برای استقرار بانوان در مراسم عزاداری باشد که البته مزین به حدود 187 تابلو از واقعه عاشورا و صحنه‌هایی از نبردهای مذهبی همچون غزوات پیامبر(ص) است.
و اما بخش عباسیه، بخشی است که از طریق راهرویی به زینبیه وصل شده، بنایی با ستون‌های بلند و ترکیبی از آجر و کاشی که محلی بوده که در آن خانواده معین الرعایا کارهای شخصی و روزمره خود را در آن انجام می‌داده‌اند.
آنچه که تکیه معاون الملک را در میان سایر تکیه‌های ایران متمایز و شاخص کرده، معماری بی نظیر، کاشی کاریهای برجسته و نیمه برجسته با نقوشی از اساطیر و تاریخ جهان و ایران و به تصویر کشیدن داستانهای ملی و حماسی و مذهبی ایرانیان است.
تکیه معاون الملک کرمانشاه با نقش و نگار مسحور کننده‌اش، هرساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب می‌کند و امسال هم در آستانه ایام نوروز آماده می‌شود تا میزبان میهمانان نوروزی از سراسر ایران باشد.
علیرضا برشاهی مدیرگروه موزه‌ها و اموال منقول میراث فرهنگی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایسنا، درخصوص آمادگی این بنای تاریخی برای ایام نوروز، اظهار کرد: طی یک سال اخیر اقدامات مرمتی خوبی را در این بنا انجام داده‌ایم و از چند هفته پیش هم برای آماده سازی تکیه به منظور استقبال از میهمانان نوروزی کارهای دیگری در دستورکار قرار گرفت.
وی ادامه داد: رنگ آمیزی درب و پنجره‌ها، پاکسازی و مرمت حوض، رسیدگی به وضعیت فضای سبز و پاکسازی و زیباسازی محوطه بنا از جمله اقداماتی است که انجام شده است.
مدیرگروه موزه ها و اموال منقول استان تصریح کرد: همچنین نمای ضلع شرقی بخش عباسی که دچار نم زدگی شده بود، مرمت شده است.
وی با بیان اینکه در ایام نوروز یک راهنمای گردشگری برای راهنمایی گردشگران در تکیه مستقر خواهد بود، گفت: این مجموعه در ایام نوروز هر روز از ساعت 8 صبح تا عصر میزبان میهمانان و گردشگران نوروز خواهد بود.
به گفته این مسئول هزینه ورودی هر نفر به بنای تاریخی تکیه معاون الملک کرمانشاه حدود چهار هزار تومان است.
وی در پایان گفت: سالانه حدود 17 هزار گردشگر از تکیه معاون الملک بازدید می‌کنند.
تکیه معاون الملک کرمانشاه در تاریخ 10 آذر سال 1354 به ثبت ملی رسیده است.
 

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/434058/بزرگترین-تکیه-مینیاتوری-جهان-آماده-استقبال-از-میهمانان-نوروزی-می‌شود
بستن   چاپ