عصر کرد
414 گونه پرنده در کردستان شناسایی شده است
پنجشنبه 14 مهر 1401 - 22:59:00
عصر کرد - حدر ویسی با گرامیداشت روز جهانی زیست محیطی با عنوان روز جهانی حیوانات و زیستگاه گفت: زیستگاه‌ها و تنوع زیستی در بیشتر مناطق دنیا شرایط ناگواری دارند. در خصوص زیستگاه‌ها و حیات وحش کشور و همچنین حیات وحش استان به جرأت باید گفت جمعیت فراوانی از گونه‌های مختلف حیات وحش با کاهش جمعیت و حتی در حال انقراض پیش رو داریم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی حفاظت محیط زیست کردستان افزود: اگر جمعیت امروزی حیات وحش را با چند دهه گذشته مورد آمایش و مقایسه قراردهیم متوجه خواهیم شد که روزبروز از آمار جمعیتی گونه‌های مختلف جانوری کاهش و بسوی انقراض پیش می‌رود.
او ادامه داد: همانطور که میدانیم فعالیت‌های انسان‌ساخت، توسعه ناپایدار، احداث سدها، احداث جاده‌ها، معدنکاوی، جمعیت انسانی، کشاورزی خزنده و فعالیت‌های صنعتی و تولیدی در داخل مناطق آزاد و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست روزبروز منجر به کاهش و کوچک شدن زیستگاه‌های حیات وحش و جزیره‌ای شدن در زیستگاه می‌دهد.
ویسی با اعلام اینکه کاهش تعداد گونه‌های جانوری باعث کاهش جمعیت حیات وحش و کاهش تنوع ژنتیکی آن‌ها خواهد شد؛ تصریح کرد: این موضوع مقاومت حیات وحش را در برابر بیماریها، پدیده‌های طبیعی و ... طبیعی بشدت کاهش میدهد.
او خاطرنشان کرد: همچنین طی دو دهه اخیر تغییرات اقلیمی، خشکسالی‌های متوالی و آتش سوزی‌ها زمینه نابودی بخشی ازتنوع زیستی حیات وحش کشور را کلید زده و به تبع استان کردستان هم از این قاعده استثنا نیست. 
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی کردستان اظهار داشت: اقلیم استان کردستان دارای دو نوع آب و هوای مرطوب در غرب و سرد وخشک در شرق استان می‌باشد، بنابراین دو جامعه جنگلی و استپی را در این استان شکل داده است، بر همین اساس تنوع گونه‌ای زیاد بوده و اکوسیستم‌های متنوعی را به وجود آورده است.
ویسی یادآوری کرد: کردستان بدلیل قرارگیری در بخش شمالی رشته کوه زاگرس و مجاورت با بخش‌های شمالی اکوزون آناتولی یکی از مطلوب‌ترین و متنوع‌ترین زیستگاه‌های دوزیستان ایران به شمار می‌رود و 6 گونه از 22 گونه دوزیستان ایران در این ناحیه رویشی تا کنون شناسایی شده است و غرب استان کردستان میزبان دو گونه بومی سمندر آتشین و سمندر خال زرد کردستانی است.
او ادامه داد: از 197 گونه پستاندار شناسایی شده در کشور 48 گونه آن تاکنون در استان کردستان شناسایی شده که در این میان گونه‌های پلنگ و خرس قهوه‌ای وبه همراه دو گونه سمندرآتشین و سمندر خال زرد کردستانی جزء گونه‌های کلیدی و در خطر انقراض اند و از 535 گونه پرنده شناسایی شده در کشور 414 گونه در استان زیست کرده ومشاهده شده است.
ویسی اضافه کرد: برای کاهش عوامل تهدید کننده جمعیت حیات وحش بهترین راه حفاظت از زیستگاه آنهاست، با اجرای برنامه‌های آموزشی مستمر باور‌های نادرست مردم در مورد حیات وحش را باید اصلاح کرد و همچنین با بهبود وضعیت اقتصادی مردم محلی از طریق ایجاد درآمد جایگزین از شکار غیر مجاز و تخریب زیستگاه جلوگیری می‌گردد.
استان کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل چلچمه و سارال با 97 هزار هکتار، بیجار با وسعت 32 هزار هکتار، بدر و پریشان قروه با وسعت 43 هزار هکتار، شاهو و کوسالان با وسعت 57 هزار هکتار و عبدالرزاق سقز با وسعت 39 هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت حدود سه هزار هکتار و 2 اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که 9/9 درصد از مساحت استان را در بر میگیرد و این استان را در زمره منحصربفرد‌ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.
باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/287180/414-گونه-پرنده-در-کردستان-شناسایی-شده-است
بستن   چاپ