عصر کرد
گردشگری آبی؛ مغفول مانده گردشگری کرمانشاه
پنجشنبه 14 مهر 1401 - 09:21:08
عصر کرد - ایسنا/کرمانشاه چندسالی است زمزمه هایی مبنی بر راه اندازی گردشگری آبی در کرمانشاه شنیده می شود، اما تاکنون حرکت جدی در این راستا انجام نشده است.
گردشگری آبی یکی از انواع گردشگری متکی به طبیعت است که با توجه به وجود منابع آبی قابل توجه همچون رودخانه ها، سدها، چشمه ها و سراب ها در کرمانشاه می تواند در این استان رونق خوبی بگیرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در گردشگری آبی، گردشگران باهدف ورزش، سرگرمی، تفریح و یا حتی درمانی راهی یک مقصد آبی می شوند و در سالهای اخیر برخی از منابع آبی کشورمان در طول سال پذیرای گروه های مختلفی از گردشگران هستند.
برخلاف آنچه که شاید در ابتدا تصور شود، گردشگری آبی تنها مختص به یک فصل از سال نیست، بلکه می تواند در همه ایام سال فعال باشد، مثلا تعدادی گردشگر برای دیدن زیبایی های یک آبشار یخ زده بروند همانند آبشار بدر و پریشان در شهرستان سنقر که در زمستان یخ می زند.
گاهی هم گردشگران به دیدن پرنده هایی می روند که در فصل مهاجرت به تالاب ها می آیند، همانند تالاب هشیلان کرمانشاه که سالانه میزبان پرنده های مهاجر زیادی است.
برخی از گردشگران هم برای درمان به چشمه های آب گرم همانند چشمه های آب گرم سرپلذهاب و هرسین می روند که خواص درمانی دارد و در هر فصلی حتی در گرمترین و یا سردترین روزهای سال هم به این چشمه ها مراجعه می کنند.
و اما نوع دیگری از گردشگری آبی که در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته و علاقمندان خاص خود را دارد، تفریحات و ورزش های آبی همچون قایق سواری، ماهیگیری، غواصی، کشتی های تفریحی، جت اسکی و ... است.
برهمین اساس، از حدود چندسال پیش برنامه های ریزی هایی در سطح استان صورت گرفت تا با توجه به منابع آبی خوبی که در استان در اختیار داریم، برای راه اندازی این نوع از گردشگری اقدام شود.
مسئولین میراث فرهنگی به عنوان متولیان گردشگری استان، در گام اول اعلام کردند که می خواهند زیرساخت های گردشگری آبی را در سه سد استان یعنی جامیشان و سلیمانشاه سنقر و سد شیان اسلام آبادغرب اجرایی کنند.
در این مدت قول ها و وعده های زیادی برای راه اندازی پروژه های گردشگری در این سدها داده شد و حتی سال گذشته کلنگ احداث پروژه های گردشگری با حضور سرمایه گذار بخش خصوصی در حاشیه سد جامیشان سنقر زده شد و قرار براین بود که سنقر پایلوت گردشگری آبی در استان کرمانشاه شود.
کلبه های شناور، نصب اسکله، اتوبوس دریایی، جت اسکی و ... تنها چند پروژه از پروژه هایی بود که قرار بود در کوتاهترین زمان در حاشیه سد جامیشان راه اندازی شوند و وعده هایی نیز داده شد، اما هنوز این پروژه ها به مرحله افتتاح نرسیده اند.
در این رابطه به سراغ معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی استان کرمانشاه رفتیم تا از آخرین وضعیت پروژه های گردشگری آبی جویا شویم که اصغر رشنو به مغفول ماندن ظرفیت های استان در گردشگری آبی اشاره کرد و گفت: در کرمانشاه تعداد قابل توجهی سد وجود دارد که تاکنون استفاده مناسبی از آنها در حوزه گردشگری آبی نشده است.
وی در گفت و گو باایسنا، اضافه کرد: این سدها تنها گاه و بیگاه میزبان جوانانی برای شنا هستند که برخی از آنها هیچ آشنایی به فنون شنا ندارند و متاسفانه غرق می شوند، بنابراین برای اینکه فرصتی را برای انجام تفریحات و ورزش های آبی برای این دسته از جوانان و سایر گردشگران علاقمند فراهم کنیم، استارت پروژه های گردشگری آبی در سدهای استان زده شد.
رشنو تصریح کرد: این اقدام در راستای تفاهم نامه مابین وزارت نیرو و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری انجام گرفت که ما آن را در کرمانشاه اجرایی کردیم و براین اساس، سه سد استان یعنی سلیمانشاه، جامیشان و شیان که منبع تامین آب شرب نبودند از طریق مناقصه به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار می شود تا در آن پروژه های گردشگری آبی ایجاد کنند.
وی تصریح کرد: با مشخص شدن سرمایه گذار بخش خصوصی برای سد جامیشان، کلنگ زنی پروژه های این سد انجام و عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
معاون سرمایه گذاری میراث فرهنگی با بیان اینکه تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی پروژه های گردشگری در این سد از سوی سرمایه گذار خریداری شده، گفت: بخش اعظم اعتبارات این پروژه از سوی سرمایه گذار تامین شده و قرار شد که بخشی را نیز در قالب تسهیلات دریافت کند که به دلیل تاخیر در تامین منابع مالی پروژه، در افتتاح آن تاخیر شده است.
وی با تاکید براینکه موقعیت سد جامیشان بگونه ای است که می تواند به قطب گردشگری آبی در غرب کشور تبدیل شود، گفت: این سد در فاصله 100 کیلومتری از شهر کرمانشاه و استان های همدان و کردستان قرار دارد، بنابراین می توانند علاقمندان زیادی را به سوی خود جذب کند.
رشنو با بیان اینکه قرار است پروژه های گردشگری آبی سد جامیشان در هفته وحدت به بهره برداری برسد، گفت: در سد شیان هم برنامه هایی در حال اجرا است و برای سد سلیمانشاه هم برنامه ریزی هایی شده است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/287151/گردشگری-آبی؛-مغفول-مانده-گردشگری-کرمانشاه
بستن   چاپ