عصر کرد
طبق نظر سنجی‌های انجام شده بیشترین رضایت زائران اربعین از مرز خسروی است
یکشنبه 13 شهریور 1401 - 9:12:00 AM
ایرنا
عصر کرد - «شهریار حیدری» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: همزمان با آغاز تردد زائران از مرزهای دیگر، مرز خسروی نیز برای عزیمت زائران به عراق راه اندازی شد که با توجه به زیرساخت های مناسب و مطلوب قصرشیرین و مرز خسروی امکان تسهیل در تردد زائران با رعایت تمام جوانب مرزی از این گذرگاه بیشتر است.
وی از مزایای مرز رسمی خسروی به عنوان گذرگاه اصلی و قدیمی تردد زائران به عتبات عالیات در کشور عراق، وجود پارکینگ ها با ظرفیت بالا برای خودروهای شخصی زائران، پذیرایی، اسکان، تسهیل در رفت و آمد با توجه به نزدیک بودن این مسیر به بغداد، کربلا و نجف و اشتیاق کامل عراقی ها در آن سوی مرز برای پذیرایی از زائران ایرانی و وجود امنیت کامل برای تردد زائران بیان کرد.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: امکانات و ظرفیت های بالای مرز رسمی خسروی پاسخگوی شمار زیادی از زائران است و قابلیت تردد تمام زائرانی را دارد که در سامانه سماح، این مرز را برای تردد به عراق انتخاب کرده اند.
حیدری ادامه داد: امکانات خودرویی مناسب و اشتیاق و استقبال مردم استان کرمانشاه و شهرستان قصرشیرین برای میزبانی زائران با تمام توان و تجهیز امکانات، وجود گیت های گذرنامه به تعداد کافی و وجود 23 هتل، زائرسرا و مهمانپذیر برای پذیرایی از زائران در کنار حسینیه ها، مساجد و مدارسی که برای اسکان تجهیز شده اند و برپایی موکب ها برای خدمات رسانی به زائران از دیگر قابلیت های مرز خسروی است.
وی اضافه کرد: رفت و آمد زائران و چگونگی پذیرایی و تسهیل در روان سازی تردد توسط ستاد مرکزی اربعین به طور مستمر رصد می شود که مرز خسروی به عنوان یک مرز خوب و با ظرفیت قابل افزایش برای تردد زائران اکنون مطرح است.
به گفته سرپرست فرمانداری قصرشیرین از ابتدای بازگشایی مرز رسمی خسروی در 23مرداد ماه مصادف با 16 محرم الحرام تا 12 شهریور، هفت هزار و 234 نفر از گذرگاه رسمی و بین المللی خسروی عازم کشور عراق شده‌اند.
خسروی نزدیکترین مرز به کربلای معلی
به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از 27 هزار نفر جمعیت و بیش از 186 کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای 2 مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی د ر شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
مرز رسمی خسروی در فاصله 15 کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق 190، نجف 380، کربلا 300، کاظمین 203 و تا سامرا 326 کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
در این شهرستان 14 واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با 322 اتاق و یک هزار و50 تخت از اوایل دهه 80 ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.
خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.
مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند. همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.
برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی کربلا قصرشیرین مرز خسروی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی زائران اربعین عراق نجف بغداد

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/284599/طبق-نظر-سنجی‌های-انجام-شده-بیشترین-رضایت-زائران-اربعین-از-مرز-خسروی-است
بستن   چاپ