عصر کرد
یک داستان تلخ آشنا
شنبه 29 مرداد 1401 - 12:55:27 PM
ایسنا

عصرکرد- هر از گاهی با شنیدن هر صدای کوچکی از جست‌وجو دست بر می‌دارد و با ترس و واهمە نگاهی بە اطراف می‌اندازد، انگار کە تاب تحمل نگاە سنگین و تحقیر کنندە دیگران را نداشتە باشد، همیشە آمادە آن است کە با کوچکترین صدا محل را ترک کند.

چندماهی می‌شود کە هرشب پاورچین پاورچین به سطل آشغال وسط کوچه نزدیک می‌شود و جست‌وجویش را تا قبل از رسیدن مامورین شهرداری آغاز می‌کند و گاهی شب‌ها پسر کوچکی او را همراهی می‌کند.

این یکی از هزاران تصویری است که هر روز در جامعه شاهد آن هستیم، تصویری تلخ که روز به روز بر تعدادش در جامعه افزوده می‌شود و مرهمی برای آن نیست.

در چند سال اخیر وقتی اسم زبالەگردی بە میان می‌آمد، اغلب افراد کارتن خواب، متکدی و بی‌خانمان در ذهن مجسم می‌شد؛ تا چند سال پیش افراد زبالەگرد، افراد خاصی بودند کە تنها در شب‌ و آن هم در مناطق خاصی یافت می‌شدند، اما امروزە زمان و مکان نمی‌شناسند و در روز روشن کیسە زبالە بە دوش آن هم در میان جمعیت در سطل‌های زبالە در جست‌وجوی یافتن روزی خویش‌اند.

امروزه معضل چالش برانگیز زبالەگردی بە تصویری پرتکرار در ذهن مردم تبدیل شدە و در هنگام عبور از هر کوی و برزن و خیابانی افرادی را می‌توان دید که چرخ زندگیشان با سطل‌های زباله می‌چرخد.

افرادی که فارغ از جنسیت و سن و سالشان در هر ساعتی از شبانه‌روز تا کمر در سطل زباله خم شده و برای تامین مایحتاج زندگی و یافتن تکه نانی برای سیر کردن شکم خود در زباله‌ها سیر می‌کنند.

هر از گاهی دیدن و شنیدن اتفاقات ناگوار مربوط به کودکان زباله‌گرد در فضای مجازی و یا تصویر تلخ و تکراری این معضل احساسات شهر را با خود همراە می‌کند؛ اما هنوز کە هنوز است مرهمی برای این زخم چرکین جامعە پیدا نشدە و روز به روز بر تعداد آن افزودە می‌شود.

نمی‌توان کم کاری و بی‌تفاوتی بسیاری از مسئولان و دستگاه‌های حمایتی در رشد و افزایش این معضل اجتماعی را انکار کرد.

عدم ساماندهی درست پسماندهای شهری و عدم فرهنگ تفکیک زبالە توسط شهروندان از جملە یکی از هزاران دلایلی است کە بە پدیدە زبالەگردی در سطح شهرها کمک می‌کند.

از آنجایی کە پدیدە زبالە‌گردی، بر سلامت افراد و محیط زیست تاثیربسزایی دارد، لذا با یافتن علل دقیق این پدیدە، شناخت آسیب‌ها، کمک بە معیشت افراد بی‌بضاعت و تنگ دست، مدیریت و  ساماندهی صحیح پسماند و تفکیک زبالەها می‌توان بە کاهش هرچە بیشتر این معضل شوم اجتماعی در جامعە کمک کرد.

همانگونە کە می‌دانیم تفکیک و مدیریت پسماند برعهدە شهرداری‌ها است، مدیریتی کە بسیار ناکارآمد است و شهرداری‌ها در این زمینە آنگونە کە شاید و باید درست عمل نکردەاند.


http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/283305/یک-داستان-تلخ-آشنا
بستن   چاپ