عصر کرد
تعریفی کوتاه بر ماهیت عکس و کاربرد آن
دوشنبه 10 مرداد 1401 - 14:21:29
عصر کرد - نخست عکس مستند روایی، سپس عکس تکنیکال (که هر یک با توجه به کاربرد و هدف آن شاخه‌های متفاوتی دارند.) همانطور که شواهد تاریخی تا قبل از پیدایش عکاسی نشان می دهد، در اطلاع‌رسانی و رخدادها برای اینکه بتوانند ارتباط جدی‌تری با مخاطب خود برقرار کنند، از نقاشی یا طراحی استفاده می‌کرده‌اند تا قدرت مطلب و حقیقت خبر را در ذهن مخاطب تقویت کنند.
این امر موجب شد تا همزمان با پیدایش عکاسی کم کم استفاده از عکس عمومیت پیدا کند و همراه با مطالب، روایت های تاریخی، اخبار و تبلیغات عکس هم به آنها ضمیمه شود. طبیعتاً همراه شدن عکس در روایت‌ها بسیار اثربخش بودند و باور پذیری حقیقت ماجرا را در ذهن مخاطب تضمین می‌کرد. عکاسی روایتی و مستند همچنان پر کاربرد است و در بسیاری از رسانه ها، مستندسازی های تاریخی و حتی آرت مشاهده می شوند. برخی از این عکاسان سعی می‌کنند تا با همان ساختار های طبیعی و حقیقی که در صحنه وجود دارد، لحظه را ثبت کرده و بدون هیچ دستکاری، حتی رعایت قاب بندی متعارف برای عکس آن را در اختیار مخاطبان قرار بدهند. به عنوان مثال برخی از عکاسان خبری دنیا به همین روش عکس را ثبت کرده و برای خبرگزاری مربوطه ارسال می کنند، و در خبرگزاری فرد دیگری با کراپ و قاب بندی نسبت به موضوع خبر عکس را تغییر رنگ و یا مواردی در آن حذف و اضافه می کنند. که قطعا عکس از حالت مستند و روایی خود خارج و تحریف می شود.

عصر کرد

در عکاسی تکنیکال با به کار گیری ابزار و ادوات خاص تری کیفیت و نمای تصویر را بهتر نمایش داده و تاثیرگزاری آن در مخاطب چندین برابر آنچه در حقیقت صحنه و موضوع وجود دارد ثبت و ارایه می شود. در این روش نوع اندیشه و نگاه عکاس از لحاظ قاب‌بندی، ترکیب‌ عناصر و نور در صحنه، شناخت اصول زیبا شناسی و استفاده تکنیکال از ابزاری که در اختیارشان قرار دارد، متمرکز است. همه این موارد به عکاس کمک می کنند تا یک عکس متفاوت تر و شاید به نوعی جذاب‌تر را از دریچه نگاه و تسلط و اشرافی که به ابزار خود دارد ثبت کند. همچنین در عکاسی تکنیکال مسائل اقتصادی به شدت موثر هستند، چرا که بیشتر بخش‌های زیر مجموعه این روش اساسا در حوزه کسب و کار بسیار اهمیت پیدا کرده‌اند. عکاسی مدلینگ، تبلیغات و حتی عکس های پرتره‌ای که می‌خواهد به شکلی متفاوت استایل موضوع را به نمایش بگذارند و به نوعی شاید مسیر حقیقی یک رخداد یا صحنه و پرتره را به جهت مورد نظر خود در ذهن مخاطب سوق دهند. در این روش عکاسان بسیاری نیز هستند که با چیدمان صحنه بر اساس آنچه ذهنیت آنهاست آثار مفهومی و متفاوتی را خلق می کنند. اهمیت عکاسی مستند روایتی و تکنیکال موجب شده تا هر کدام رونق و مخاطبین خود را داشته باشند.

عصر کرد

کد خبر 1657383

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/281807/تعریفی-کوتاه-بر-ماهیت-عکس-و-کاربرد-آن
بستن   چاپ