عصر کرد
لزوم ساماندهی زیرساخت‌های مرزی و مدیریتی/ یکی از مشکلات صادرکنندگان کردستان اعمال پیمان سپاری ارزی است
دوشنبه 3 مرداد 1401 - 12:52:40 PM
کردتودی
عصر کرد - استاندار کردستان گفت: یکی از راه‌های تقویت صادرات از مرزهای استان، تشکیل منظم کارگروه‌های ذیربط برای رفع موانع صادرات است که در قالب آنها می‌توان مصوبات استانی و ملی را پیگیری کرد.
  اسماعیل زارعی‌کوشا در دومین جلسه کارگروه توسعه صادرات، با بیان اینکه استان به صادرات و ارز حاصل از آن برای تقویت اشتغال نیاز دارد، افزود: مرز باشماق مهمترین مرز صادراتی استان است که در صورت ساماندهی و بهبود شرایط زیرساختی و مدیریتی، می‌تواند به افزایش صادرات به کشور همسایه و همچنین افزایش مراودات تجاری کمک کند.
استاندار کردستان با بیان اینکه مشکلات مرز و پایانه‌های مرزی در تمام کشور تقریباً مشترک است، اظهار داشت: با این وجود با نگاه ویژه دولت مصوبه احداث کنارگذر مرز باشماق در سفر رییس جمهور به استان به تصویب رسیده تا توسط بنیاد مسکن اجرایی شود.
زارعی‌کوشا، بر دعوت از صادرکنندگان برای حضور در جلسات کارگروه رفع موانع تولید و کارگروه توسعه صادرات تاکید کرد و گفت: راهکارهایی که بازرگانان ارائه دهند، واقعی‌تر و میدانی‌تر است.
وی با یادآوری تاکید رییس جمهور در سفر به کردستان مبنی بر تقویت دیپلماسی منطقه ای و استفاده از ظرفیت مرز برای تحول اقتصادی، تلاش داریم با رفع نقایص بازارچه ها نسبت به بهبود معیشت مرزنشینان اقدامات اساسی انجام دهیم.
محمدنجیب شریفی مدیرعامل چند شرکت تولیدی و صادرات محور برتر استان از جمله سقزسازی کردستان و رتبه نخست صادرکننده برگزیده استان نیز در ابتدای این جلسه یکی از مشکلات صادرکنندگان استان را اعمال پیمان سپاری ارزی خواند و اظهار داشت: مبادلات تجاری ما با کشور عراق با ریال انجام می شود ولی باید در بازگشت ارز حاصل از صادرات باید دلار وارد کنیم که این اقدام خسارت زیادی را به تولیدکنندگان صادرات محور استان طی سال گذشته وارد کرد.
وی اضافه کرد: طی 2 سال متوالی برداشت سقز(ون) توسط سازمان جنگل ها و مراتع کشور ممنوع شده و همین هم باعث کمبود مواد اولیه واحد سقزسازی استان شده است و در صورت تداوم آن بعد از 32 سال حضور در بازارهای جهانی ناگزیر به تعطیلی این واحد هستیم.
شریفی با اشاره به اینکه قیمت مواد اولیه تولید کیک شامل شکر، روغن و آراد به ترتیب 100، 700 و 400 درصد افزایش پیدا کرده است، اضافه کرد: بیش از 90 درصد محصولات شرکت تولیدی کیک ما صادراتی است ولی در حال حاضر به دلیل کمبود سرمایه در گردش لازم تنها یک خط تولیدی آن فعال است. 
وی با بیان اینکه کشورهای همسایه هم چون ترکیه به صادرکنندگان خود یارانه می دهد و چون یارانه ای به صادرکنندگان ایرانی تعلق نمی گیرد این روند قدرت رقابت پذیری را از تولیدکنندگان کشور گرفته است، ادامه داد: تاکنون بیش از پنج شرکت صادرات محور را با اشتغالزایی 300 نفر تاسیس کردیم ولی افزایش قیمت مواد اولیه، کمبود سرمایه درگردش به معضلی برای تولید این واحدها تبدیل شده است.
این صادرکننده برگزیده کردستان از مسوولان استانی به ویژه استاندار در خواست کرد مانع از تعطیلی قریب الوقوع کارخانه سقزسازی استان که تا 15 روز دیگر مواد اولیه برای تولید دارد، شوند.
نجیب شریفی از تولید داروی کرونا توسط یکی از شرکت های خود خبرداد و گفت: با استفاده از عصاره اصلی سقز داروی ترکیبی ساختیم که تاثیرزیادی در درمان کرونا دارد و به زودی برای اثبات آن با دانشگاه بقیه‌الله تهران قراردادی منعقد می کنیم و با این کار خلاقانه و ارزشمند بسیاری از هزینه های درمان این بیماری کاهش پیدا می کند.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این جلسه با اشاره به اینکه در تمام دنیا فعالان اقتصادی افراد شناخته شده و مورد احترام هستند، اظهار داشت: اگر بخواهیم در این حوزه قدرت پیدا کنیم باید این تفکر که فعال اقتصادی و کارآفرین جایگاه ویژه ای دارد در جامعه نهادینه شود.
سیدکمال حسینی با بیان اینکه جایگاه اقتصادی کردستان در کشور مطلوب نیست، افزود: هزینه حمل و نقل در این استان نسبت به سایر استان های کشور بیشتر است و این تاثیر زیادی بر روی قیمت تمام شده کالاهای تولیدی گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه سهم تولید استان در صادرات کم است و باید برای تقویت تولیدات صادرات محور تلاش و حمایت بیشتری صورت گیرد، افزود: صادرکنندگان استان برای رفع تعهدات ارزی باید اقدام به تامین ارز کنند در حالیکه صادرات خود را با ریال انجام دادند و این مشکل اساسی برای فعالان اقتصادی ما فراهم کرده است.
انتهای پیام/

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/281125/لزوم-ساماندهی-زیرساخت‌های-مرزی-و-مدیریتی--یکی-از-مشکلات-صادرکنندگان-کردستان-اعمال-پیمان-سپاری-ارزی-است
بستن   چاپ