عصر کرد
بهره‌برداری از چند هزار میلیارد طرح صنعتی کرمانشاه در سال جاری
جمعه 10 تير 1401 - 12:58:58
عصر کرد - ایسنا/کرمانشاه به گفته رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه، امسال طرح‌های بزرگ و مهم صنعتی در استان به بهره‌برداری می‌رسد.
محسن دارابی به مناسبت روز صنعت و معدن (10 تیر) در گفت و گو با ایسنا، به سیاست‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و ادامه داد: چهار اولویت مهم تعریف شده که شامل راه‌اندازی طرح‌های نیمه تمام، تامین مالی طرح‌ها، احیا واحدهای راکد و تکمیل ظرفیت تولیدی واحدهای موجود است که ما هم این مهم را در استان در اولویت کارها قرار دادیم.
به گفته دارابی، برای استان کرمانشاه در سال جاری تامین منابع مالی 40 واحد تولیدی و صنعتی، احیا 20 واحد صنعتی و پنج واحد معدنی، اتمام و تکمیل چند طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد و پیگیری و تکمیل چند طرح مهم صنعتی در نظر گرفته شده که کرمانشاه سعی کرده حتی بیش از هدف‌گذاری و برشی که وزارت برای استان تعریف کرده، برای خود تعهد ایجاد کند.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه از پیگیری چند طرح مهم و عظیم استان کرمانشاه در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: یکی از مهمترین این طرح‌ها پروژه ذوب آهن بیستون است که بسیار امیدواریم تا پایان نیمه اول سال به بهره‌برداری برسد.
وی با بیان اینکه این پروژه ظرفیت تولید 400 هزار تن آهن اسفنجی را در سال دارد، اعتبار ذوب آهن بیستون را رقمی نزدیک به 1200 تا 1300 میلیارد تومان برآورد کرد.
به گفته وی، در کنار پروژه ذوب آهن بیستون، نیروگاه 12 مگاواتی نیز با سرمایه‌گذاری نزدیک به 300 میلیارد تومان تعریف شده که به بهره‌برداری خواهد رسید.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه یکی دیگر از پروژه‌های مهمی که امسال مورد تمرکز قرار دارد را بیواتانول اعلام کرد که بر اساس وعده سازمان گسترش امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.
دارابی سرمایه‌گذاری پروژه بیواتانول را هم نزدیک به 700 میلیارد تومان اعلام کرد که ظرفیت تولید سالانه 60 میلیون لیتر بیواتانول در سال را دارد و با بهره‌برداری از این واحد سالانه 60 میلیون دلار صرفه‌جویی به همراه دارد.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه سرم سازی ایمان سرم را نیز از دیگر طرح‌های مهم صنعتی استان اعلام کرد که اگر مشکل خاصی رخ ندهد امسال به بهره‌برداری می‌رسد.
دارابی ظرفیت این واحد را نیز تولید 12 میلیون عدد سرم در سال عنوان کرد و افزود: سرمایه‌گذاری این طرح نیز بین 230 تا 240 میلیارد تومان است و به 60 میلیارد تومان تسهیلات هم نیاز دارد.
بهره‌برداری از توسعه پتروشیمی کرمانشاه تا سال 1402
دارابی با بیان اینکه طرح‌های مهم دیگری هم داریم که تا سال 1402 به بهره‌برداری می‌رسند و تامین اعتبار آنها در دست انجام است، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین این طرح‌ها توسعه پتروشیمی کرمانشاه ( اوره و آمونیاک) است.
وی تاکید کرد: ظرفیت این پروژه هم اکنون یک میلیون و 50 هزار تن در سال است که با اجرای طرح توسعه دو برابر خواهد شد.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه از پیشرفت فیزیکی 57 درصدی این طرح خبر داد و افزود: برای این طرح نیز 120 میلیون یورو اعتبارات ارزی گذاشته شده که اگر به موقع تامین شود این پروژه نیز تا پایان 1402 به بهره‌برداری می‌رسد.
دارابی اظهار کرد: یکی دیگر از این طرح‌ها کاغذ بیستون تامین از پروژه‌های شستا است که 53 درصد پیشرفت دارد.
وی با اشاره به نیاز تسهیلاتی 250 میلیارد تومانی که این طرح دارد، خاطرنشان کرد: معادل همین رقم نیز آورده شستا است.
به گفته این مسئول، تکمیل این پروژه تاثیر بسزایی در تکمیل زنجیره ارزش سلولزی در کرمانشاه دارد.
وی همچنین از در دست اقدام بودن دو پروژه کاشی و سرامیک هم در استان خبر داد که ظرف 18 تا 24 ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسند و ظرفیت تولید کاشی و سرامیک استان را دو برابر خواهد کرد.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه عنوان کرد: نگاه این دو واحد عمدتا صادراتی و به بازارهای عراق است.
پیگیری برای افزایش ظرفیت ایران خودرو
دارابی یکی دیگر از پروژه‌های مهمی که تامین اعتبار آن دنبال می‌شود را طرح توسعه ایران خودرو کرمانشاه اعلام کرد که ظرفیت این واحد را به صد هزار دستگاه در سال می‌رساند.
وی با بیان اینکه ظرفیت کنونی این واحد نزدیک به 40 هزار دستگاه است، افزود: برای توسعه ایران خودرو رقمی نزدیک پنج تا شش هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی معتقد است، برای تامین این میزان اعتبار نیازمند تشکیل سندیکای بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات هستیم.
رئیس سازمان صمت استان کرمانشاه اضافه کرد: با افزایش ظرفیت ایران خودرو کرمانشاه، اشتغالزایی آن نیز به حدود دو برابر یعنی نزدیک به هزار نفر می‌رسد.
دارابی در ادامه با بیان اینکه در سال گذشته به عمده وعده‌هایی که در حوزه صنعت استان داده شده بود، عمل شد، خاطرنشان کرد: بهره‌برداری مجدد از پروژه خمیرمایه بعد از چند سال رکود، پاکت سازی سیمان غرب و سرمایه‌گذاری خارجی فروسیلیکومنگنز ( پروژه متحد شرق آسیا) از جمله این موارد بود.
وی در ادامه از وضعیت کنونی صنایع و معادن استان هم یاد کرد و ادامه داد: هم اکنون 854 واحد صنعتی دارای پروانه بهره‌برداری در کرمانشاه داریم و تعداد واحدهای معدنی دارای پروانه بهره‌برداری نیز 222 مورد است.
انتهای پیام

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/278769/بهره‌برداری-از-چند-هزار-میلیارد-طرح-صنعتی-کرمانشاه-در-سال-جاری
بستن   چاپ