عصر کرد
80 درصد پروژه‌های کشاورزی کردستان در سفر رییس جمهور مربوط به بخش آب است
يکشنبه 22 خرداد 1401 - 12:46:08
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش خبرنگار ایرنا، پیمان اسکندری روز یکشنبه در نشستی با خبرنگاران استان در سنندج با اشاره به اینکه برنامه های شاخص وزارت جهاد کشاورزی در پنج محور تدوین و به استان ها هم ابلاغ شده است، اظهار داشت: ارتقا امنیت غذایی، تامین، توزیع و نظارت بر عرضه کالاها در بازار، دیپلماسی غذایی، الگوی کشت و صدور اسناد کشاورزی محورهای مهم فعالیت در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه لازمه اجرای الگوی کشت، کشاورزی قراردادی و اقتصادی کردن این بخش است، اضافه کرد: کشاورزی قراردادی هم توسط بخش خصوصی و هم دولتی در استان به اجرا درآمده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه اتحادیه ها و تشکل های بخش کشاورزی به کشاورزی قراردادی ورود کرده اند، ادامه داد: دولت در کشت قراردادی گندم همه اراضی گندم آبی و دیم در مناطق پرباران را زیر پوشش قرارداده و همه نهادهای مورد نیاز گندمکاران را بدون پرداخت هزینه ای تامین می کند.
اسکندری یادآور شد: با اجرای کشاورزی قراردادی دیگر کشاورز دغدغه تامین نهاده و بازار را ندارد و فقط به تولید و افزایش عملکرد محصول خود می پردازد.
وی وجود بانک اطلاعاتی در بخش کشاورزی را یکی از مسائل ضروری خواند و گفت: رصدخانه‌ای در استان تشکیل شده و کارشناسانی مشغول جمع آوری داده های مورد نیاز در آن هستند تا براساس آمار و اطلاعات موجود تصمیم به صادرات و واردات محصولات کشاورزی شود و اینگونه دیگر تعادل در بازار هم حفظ خواهد شد.
چهار درصد اراضی کشاورزی کردستان دارای سند مالکیت است
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان یادآور شد: 99 درصد اراضی ملی استان دارای سند هستند و در این راستا هیچ مشکلی وجود ندارد.
اسکندری با اشاره به اینکه یکی از محورهای مهم برنامه های وزارت جهاد کشاورزی صدور اسناد کشاورزی است، افزود: در حال حاضر چهار درصد اراضی کشاورزی در کشور و به تبع استان هم دارای سند مالکیت هستند.
وی اضافه کرد: قرارگاهی برای صدو اسناد کشاورزی در استان تشکیل شده که تاکنون 269 پلاک به مساحت 370 هزار هکتار از اراضی استان رفع تداخل شده است و بعد از این نقشه کاداستر آن تهیه و سپس سند برای آنها صادر می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: مالکیت از دیگر مسائل مهم مربوط به هویت کشاورزان است که در این راستا هم صدور پروانه کسب برای این قشر با تشکیل اتاق اصناف کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
اسکندری به وضعیت بخش آب و خاک استان اشاره کرد و گفت: 12 درصد اراضی آبی بخش کشاورزی کشور مجهز به سیستم آبیاری نوین است و این میزان در استان کردستان 47 درصد است.
وی اضافه کرد: علی رغم اینکه 12 درصد اراضی کشاورزی استان آبی است ولی بیشترین بهره وری در بخش آب را دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با تاکید براینکه اجرای پروژه های حوزه آب این سازمان نیاز به اعتبارات دارد، گفت: در سفر رییس جمهور 80 درصد پروژه های بخش کشاورزی که مطرح شده برای دریافت تسهیلات در حوزه آب است.
اسکندری یادآور شد: سه طرح پیشران بخش کشاورزی استان که از سال های گذشته مطرح شده شامل تبدیل 96 هزار هکتار اراضی دیم به آبی، توسعه 50 هزار هکتار باغات و افزایش تولید 13 هزار تن گوشت قرمز است که اجرای آن ها در افق پنج ساله تعریف شده است.
وی اعلام کرد: 85 پروژه در هفته جهاد کشاورزی با هزینه یک هزار و 222 میلیارد و 827 میلیون ریال افتتاح می شود که با این اقدام برای 305 نفر تثبیت شغل و برای 195 نفر هم اشتغالزایی انجام می شود.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه 2 هزار و 420 میلیارد ریال اعتبار جبران خشکسالی سال گذشته به بخش کشاورزی استان اختصاص یافت، اظهار داشت: به هر بهره بردار کشاورزی استان که خسارت خشکسالی دیده باشد تا 200 میلیون ریال تسهیلات چهار تا پنج درصد تعلق می گیرد.
پژمان باختر با بیان اینکه از سال 1397 تاکنون هم 2 هزار و 400 میلیارد ریال امهال تسهیلات کشاورزان استان انجام شده است، افزود: 770 میلیارد ریال هم امسال برای امهال تسهیلات کشاورزان استان اعتبار گرفته ایم.
کردستان یک میلیون و 217 هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه 783 هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، 381 هزار هکتار آن هم آیش بوده و 53 هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از 836 هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان 705 هزار هکتار آن دیم و 131 هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهره‌بردار کشاورزی استان کردستان 122 هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از 440 هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود 62 هزار تن در سال است.
هفته جهاد کشاورزی با شعار "کشاورزی دانش بنیان، تولید ملی و امنیت غذایی"، از روز شنبه بیست و یکم خرداد آغاز می شود و در روز جمعه بیست و هفتم خردادماه همزمان با "روز جهاد کشاورزی" پایان می‌یابد.
برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی کردستان سنندج اراضی کشاورزی
تبلیغات در خبربان

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/277217/80-درصد-پروژه‌های-کشاورزی-کردستان-در-سفر-رییس-جمهور-مربوط-به-بخش-آب-است
بستن   چاپ