عصر کرد
تولیدکنندگان بخش کشاورزی کرمانشاه در انتظار قوانین حمایتی مجلس
چهارشنبه 18 خرداد 1401 - 14:18:33
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، نشست هم اندیشی رفع موانع و مشکلات بخش کشاورزی استان کرمانشاه با حضور فعالان این حوزه و «محمد رشیدی» نماینده کرمانشاه و دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در اتاق بازرگانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست «ناصر مرادی» رئیس شورای ملی نخود با بیان اینکه فعالان صنف حبوبات و غلات چندماهی است که با مشکلاتی مواجه شده اند، افزود: یکی از مهمترین آن ها آشنا نبودن گروهی از آن ها با سامانه جامع انبارهاست که گرفتاری های زیادی برای آن ها ایجاد کرده است.
وی افزود: عدم ثبت محصولات تولیدی و نگهداری شده توسط فعالان صنف غله و حبوبات سبب شده در بازرسی های انجام گرفته این محصولات به عنوان کالای قاچاق و احتکاری توقیف و جریمه های سنگینی برای آن ها درنظر گرفته شود.
مرادی تصریح کرد: مسدود شدن کارت های بازرگانی تعدادی از صادرکنندگان غلات و حبوبات به خاطر آنچه که عدم پایبندی آن ها به انجام تعهدات ارزی عنوان می شود و همچنین مشکلاتی که در حوزه مالیاتی وجود دارد، از دیگر مشکلاتی است که فعالان این صنف با آن روبرو هستند که انتظار می رود با درایت آقای رشیدی رفع شود.
غلات و حبوبات تولیدی حتما باید در سامانه جامع انبارها ثبت شود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمانشاه نیز بر ثبت غلات و حبوبات تولیدی در سامانه جامع انبارها تاکید کرد و گفت: گاهی ناآشنایی برخی تولیدکنندگان و گاهی هم بی توجهی آن ها به این کار مشکلات زیادی برایشان ایجاد کرده است.
«محسن دارابی» تصریح کرد: اگر این محصولات در سامانه یاد شده ثبت نشود چنانچه جزو کالاهای اساسی باشد به عنوان قاچاق و در غیراین صورت به عنوان کالای احتکاری شناخته و هردو نیز جریمه های سنگینی را به همراه خواهد داشت.
وی همچنین از آمادگی سازمان صمت کرمانشاه برای آموزش های دقیق تولیدکنندگان و فعالان صنف غله و حبوبات خبر داد و گفت: حتما با بازرسان سازمان نیز صحبت می شود تا با انعطاف بیشتری با فعالان این بخش در صورتی که واقعا ناآشنا به ثبت محصولات تولیدی باشند، برخورد کنند.
کرمانشاه جزو پنج استان تولیدکننده غلات کشور است
«شهریار قاسمی» رئیس سازمان جهادکشاورزی کرمانشاه نیز در این نشست اظهار داشت: طی سال های اخیر همواره جزو پنج استان برتر کشور از نظر تولید غلات بوده ایم، ضمن اینکه سال گذشته نیز مقام چهارم را به دست آوردیم.
وی همچنین با اشاره به اینکه حدود 50 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کرمانشاه همه ساله زیر کشت نخود پائیزه می رود، افزود: در این خصوص رتبه اول کشور را داریم که این موضوع یک ظرفیت فوق العاده برای استان محسوب می شود.
قاسمی در پایان بر حمایت همه جانبه از نخود و حبوبات کاران استان تاکید کرد و گفت: بازرسان جهاد کشاورزی در نظارت ها و بازرسی های انجام گرفته بیش از گذشته با این افراد همکاری خواهند داشت چرا که ان ها نقش مهمی در افزایش تولیدات محصولات کشاورزی دارند.
خرید 73 هزار تن گندم از کشاورزان کرمانشاه
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی کرمانشاه هم در این نشست با بیان اینکه کار خرید تضمینی گندم به قیمت هر کیلوگرم 115 هزار ریال از اواسط اردیبهشت آغاز شده است، گفت: تاکنون 73 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است.
«ماشالله ارویسی» تصریح کرد: کار خرید از کشاورزان بخش سومار پایان یافته و روستائیان دیگر مناطق استان خصوصا مناطق گرمسیری به تدریج در حال تحویل گندم های خود هستند.
وی با بیان اینکه تلاش می شود مطالبات کشاورزان در اسرع وقت پرداخت شود، افزود: طلب 25 درصد این افراد تا پایان اردیبهشت پرداخت شده است.
تولیدکنندگان حوزه کشاورزی از زحمت‌کش ترین اقشار جامعه هستند
محمد رشیدی دبیر هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز از تولیدکنندگان حوزه کشاورزی به خصوص غلات و حبوبات به عنوان یکی از زحمتکش ترین اقشار جامعه یاد کرد و گفت: مشکلاتی که این افراد دارند باید به سرعت رفع و قدم های عملیاتی برای این کار هم برداشته خواهد شد.
وی تصریح کرد: البته انتظار می رود این صنف زحمتکش حتما در اسرع وقت نسبت به ثبت محصولات تولیدی خود در سامانه جامع انبارها اقدام کنند تا مشمول جریمه و برچسب خوردن قاچاق و احتکار نشوند.
عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه یادآور شد: متاسفانه آشنانبودن جمع زیادی از تولیدکنندگان و نگهدارندگان محصولات تولیدی حوزه غلات و حبوبات با سامانه جامع انبارها و عدم درج مشخصات محصولات خود، باعث بروز مشکلات زیادی برای آن ها شده است.
رشیدی با اشاره به ارائه آموزش های مستمر توسط سازمان صمت کرمانشاه، از تولیدکنندگان غلات و حبوبات خواست حتما در این دوره ها شرکت و نسبت به ثبت مشخصات محصولات خود اقدام کنند تا مشکلی برایشان ایجاد نشود.
در این نشست که بیش از 2 ساعت و نیم به طول انجامید جمعی از فعالان صنف غلات و حبوبات نیز به بیان مشکلات خود پرداختند و نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز برای پیگیری و رفع آن ها قول مساعد داد.
در استان 2 میلیون نفری کرمانشاه حدود 125 هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
این استان با بیش از 950 هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
برچسب‌ها نان و غلات مجلس شورای اسلامی سامانه جامع انبارها گندم کشاورزی کرمانشاه
تبلیغات در خبربان

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/276918/تولیدکنندگان-بخش-کشاورزی-کرمانشاه-در-انتظار-قوانین-حمایتی-مجلس
بستن   چاپ