عصر کرد
طرح جنگلداری اجتماعی در 20 هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس اجرا می‌شود
پنجشنبه 22 اردیبهشت 1401 - 2:06:22 PM
ایرنا

عصرکرد- نقی شعبانیان روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی اظهار داشت: برنامه این است که طرح جنگلداری اجتماعی را در تمام جنگل های زاگرس اجرا کنیم اما امسال قرار است این برنامه به صورت پایلوت در سه استان کشور از جمله کردستان تهیه و اجرا شود.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی وضعیت خوبی ندارد و راهی جز مشارکت واقعی و درست مردم برای حفظ این منابع نداریم، افزود: اگر برنامه ای داشته باشیم که مردم منافع خودشان را در حفظ و احیای منابع طبیعی ببینند، خیلی از مسائل حل می شود.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: در مناطقی مثل زاگرس که ارتباط مردم با جنگل زیاد است، طرح جنگلداری اجتماعی برای حفظ منابع طبیعی بسیار نتیجه بخش خواهد بود.

شعبانیان با بیان اینکه در این طرح، همه کارها توسط مردم و به دست خود آنان و با نظارت و مشاوره فنی سازمان منابع طبیعی انجام می شود، اضافه کرد: از این فرصت و با مشارکت مردم، نسبت به حفظ منابع طبیعی مناطق زاگرش نشین اقدام می کنیم.

وی به آتش سوزی و تخریب در برخی مناطق جنگلی از جمله جنگل های مریوان در سال های اخیر اشاره کرد و گفت: از طریق آگاه سازی و تبیین اهمیت حفظ جنگلها، با این افراد صحبت و آنان را همراه و همیار خود در حفاظت از منابع طبیعی کردیم، چراکه با نگاه قهری به جایی نمی رسیم.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بر ضرورت استفاده از ظرفیت انجمن های رسمی و غیررسمی در بانه و مریوان برای آگاه سازی مردم در این زمینه تاکید کرد و ادامه داد: اگر مردم را همراه خود در احیا و حفظ منابع طبیعی کنیم، قطعا در این کار موفق خواهیم بود، همان کاری در دنیا نیز اثبات شده است.

شعبانیان تاکید کرد: در جنگل هایی مثل زاگرس، بهترین نوع مدیریت، جنگلداری اجتماعی است و از این طریق، نیروهای سازمان منابع طبیعی به حای حفاظت از این منابع، با مشاوره فنی در کنار مردم خواهند بود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا کمبود نیرو در منابع طبیعی باعث افزایش تخریب و آتش سوزی شده است، پاسخ داد: ممکن است کمبود نیرو نیز در این امر موثر بوده باشد اما نیروهای مناسب هم داریم ولی شاید ساماندهی درستی نشده اند.

 

تلاش برای کشت فراسرزمینی و تامین چوب در کشورهای همسایه

وی در بخش دیگری از صحبت هایش به بحث قاچاق چوب نیز اشاره کرد و گفت: با وجود تلاش نیروهای یگان حفاظت، به دلیل ممنوع بودن بهره برداری از جنگل های هیرکانی و قیمت بالای چوب، شاهد قاچاق چوب هستیم که باید جبران شود.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه در این سازمان به بحث زراعت چوب توجه ویژه ای می شود، ادامه داد: فرصت هایی در سراسر کشور از جمله کردستان وجود دارد که از آن می توان برای زارعت چوب استفاده کرد.

شعبانیان به برنامه ریزی برای ایجاد زراعت چوب طی مدت پنج سال اشاره کرد و اظهار داشت: این طرح امسال در استان های گیلان و مازندران اجرا شد و به جواب می رسیم و محصول برداشت می شود، در کردستان هم از سال گذشته شروع شده است.

شعبانیان مقدار استفاده از چوب را در کشور بیش از 12 میلیون مترمکعب در سال اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه سالانه امکان تهیه حدود پنج میلیون مترمکعب چوب در کشور وجود دارد، برای واردات چوب نیز برنامه ریزی کردیم تا قیمت ها تعدیل شده و قاچاق کمتر اتفاق بیفتد.

وی یادآور شد: برنامه داریم که علاوه بر واردات چوب، بحث کشت فراسرزمینی را در کشورهای همسایه که از لحاظ اقلیمی و فاصله این امکان وجود دارد، انجام دهیم و زراعت چوب توسط نیروهای خودمان در آن کشورها اجرا و بخشی از نیاز چوبی کشور نیز از این طریق تامین شود.

معاون امور جنگل سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشوراز برنامه ریزی برای اجاره جنگل های کشورهای همسایه به ویژه همسایگان شمالی ایران خبر داد و گفت: تلاش می کنیم از جنگل کشورهای دارای ظرفیت، اقدام به بهره برداری جنگل و چوب کنیم و اکنون درگیر این برنامه هستیم.

کردستان دارای یک میلیون و 400 میلیون هکتار مراتع است و 67 هزار بهره بردار از مراتع استان استفاده می‌کنند.


http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/274589/طرح-جنگلداری-اجتماعی-در-20-هزار-هکتار-از-جنگل‌های-زاگرس-اجرا-می‌شود
بستن   چاپ