عصر کرد
شب قدر؛ شبی سرنوشت ساز برای انسان
پنجشنبه 1 اردیبهشت 1401 - 11:39:48 AM
ایسنا

عصرکرد- شب نوزدهم ماه مبارک رمضان آغاز اولین شب قدر است، شبی پرفضیلت که در سال بی‌مانند است و گویند در این شب سرنوشت انسان بار دیگر رقم می‌خورد.

شب قدر شب اوج گرفتن عبادت‌ها و تضرع و گریه و زاری به درگاه احدیت، شب آشتی انسان با خدا و شبی مختص به راز و نیاز انسان با معبود است.

شب قدر، شبی است سرنوشت ساز برای آدمی، و جایگاه این شب در نزد خداوند منان چنان والاست که در کتاب مبارک قرآن سوره‌ای به نام سوره قدر به آن اختصاص داده شده است.

شب قدر که در زبان عربی به آن "لیله‌القدر" گفته می‌شود، به معنای شب سرنوشت است و در این شب سرنوشت انسان بار دیگر رقم می‌خورد.

شبی که درهای رحمت و بخشش خداوند به روی انسان باز و فرصتی است برای دیدار و خلوتی دوباره با معبود.

شب قدر، شب اجابت آرزوهاست، شب دعا کردن و اجابت شدن، شب خواستن و به دست آوردن، شب طلب آمرزش است و بخشیدن.

در این شب گویی آسمان به زمین نزدیک‌تر شده و فرشتگان امر یافته‌اند که اجابت کنند همان‌چیزی را که انسان از خدا طلب کرده است.

شبی که مقدرات یک سال انسان در آن مشخص و ارزاق و عمر و اتفاقات انسان در آن نوشته می‌شود و این شب فرصتی دوباره برای انسان است.

شب قدر در نزد کردستانی‌ها

کُردها همواره در طول تاریخ، محافظان آیین و سنت‌های اسلامی بوده و هستند و از رسم و رسومات خاصی برخوردارند.

مراسم اعتکاف یکی از مراسمهایی است که در دهه آخر ماه مبارک رمضان و همزمان با شب لیله‌القدر در مساجد برپا می‌شود.

در میان اهل سنت شب نوزدهم از ماه مبارک رمضان، آغاز شب‌های لیالی قدر است و این آغاز شب زنده‌داری کُردها در این شب‌های مبارک است.

همچنین شب‌زنده‌داری، مراسم اعتکاف، جشن نزول قرآن، برگزاری مراسم مذهبی و پخش نذورات از دیگر رسم‌ورسومات کردها در این شب‌های پرفضیلت است.


http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/273002/شب-قدر؛-شبی-سرنوشت-ساز-برای-انسان
بستن   چاپ