عصر کرد
احداث پیست اسکی در کوه بدر قروه باعث آسیب های زیست محیطی می شود
سه شنبه 14 دی 1400 - 11:52:06 AM
ایرنا
عصرکرد- درخواست راه اندازی پیست اسکی در دامنه کوه بدر قروه اواخر سال 1394 مطرح شد اما به گفته رییس اداره محیط زیست شهرستان قروه به دلیل شرایط حساس زیستگاهی منطقه حفاظت شده بدر و پریشان، امکان واگذاری و موافقت با احداث چنین پیستی به خاطر نگرانی از تخریب زیستگاه،  ایجاد ناامنی و آسیب های زیست محیطی جبران ناپذیر در منطقه مقدور نبود.

منطقه بدر و پریشان منطقه ای کوهستانی است و از کوه های صخره ای، دره های کم عمق، تپه ماهورها و ارتفاعات به هم پیوسته تشکیل شده است که دامنه ارتفاع آن از 2 هزار تا سه هزار و 298 متر متغیر است.  این منطقه دارای چشمه های فراوان است که در این میان می توان به  چشمه شاه پسند، چشمه های شمالی کوه بدر، چشمه کبود و چشمه پناهگاه پریشان اشاره کرد.

این منطقه با پوشش گیاهی مناسب، زیستگاه گونه های جانوری مهمی همچون کل و بز  است و جزو مکان های مستعد گردشگری در جهت جذب  مسافران و گردشگران است.

رییس اداره محیط زیست شهرستان قروه  با بیان اینکه احداث پیست اسکی در دامنه کوه بدر باعث آسیب های زیست محیطی جبران ناپذیر در منطقه می شود گفت: هم اکنون 2 پاسگاه محیط بانی با هشت محیط بان در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان بصورت شبانه روزی در حال گشت زنی و پایش منطقه هستند ولی با توجه به وسعت زیاد منطقه، به احداث پاسگاه های محیط بانی و استخدام محیط بان بیشتر نیازمندیم.

توفیق زارعی از جمله مشکلات پاسگاه های محیط بانی را کمبود نیرو، خودرو و تجهیزات پیشرفته حفاظتی عنوان کرد و گفت: با توجه به پیشرفت تکنولوژی امروزه می توان از هلی شات و نصب دوربین های مداربسته نیز در حفاظت از این منطقه استفاده کرد.

وی اظهار کرد: در سال جاری با پیگیری های مستمر واحد حقوقی و یگان حفاظت این شهرستان 6 فقره پرونده تخریب و تصرف اراضی ملی منطقه حفاظت شده با اخذ حکم قضایی با مساحتی افزون بر 24 هزار و 932 متر مربع از دست سودجویان رفع تصرف شد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان قروه در ادامه افزود: هشت واحد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی ملی منطقه حفاظت شده با اخذ حکم قضایی قلع و قمع و اعاده به وضع سابق شد، همچنین حکم محکومیت و رفع تصرف یک فقره پرونده تخریب با مساحتی افزون بر 65 هزار مترمربع نیز صادر شد و اجرای حکم نیز بزودی انجام می شود.

او گفت: در سال جاری 25 فقره پرونده تخلف شامل 11 فقره تخریب و تصرف اراضی ملی با مساحتی افزون بر 33 هزار و 172 مترمربع و 14 فقره پرونده شکار و صید غیر مجاز شامل شکار انواع گونه های خرگوش، تشی، گراز، کبک، اردک، باقرقره، سار، سهره طلایی و ماهی، عرضه و فروش غیر مجاز پرندگان شکاری شامل دلیجه و شاهین شناسایی و به دادگاه معرفی شده است.

زارعی همچنین از رها سازی 280 قطعه سهره طلایی از متخلفین شکار در منطقه بدر و پریشان خبر داد و گفت: بیش از 20 پرنده شامل حواصل، بوتیمار، کبک و پرندگان شکاری از جمله شاهین، سارگپه، دلیجه و غیره که آسیب دیده بوده و توسط دوستداران محیط زیست به این اداره تحویل شده بود پس از نگهداری، مراقبت و درمان، در منطقه حفاظت شده بدر و پریشان رهاسازی شد.

به گفته وی منطقه بدر و پریشان به منظور حفظ این گونه ها و چشم اندازهای طبیعی و بسیار زیبای آن، از سال 1375 به عنوان منطقه شکار ممنوع تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت تا اینکه در سال 1385 به دلیل پتانسیل بالای منطقه از نظر وضعیت زیستگاه و گونه های موجود و به منظور حفاظت و  برنامه ریزی آن به منطقه حفاظت شده بدر و پریشان ارتقاء یافت.

قروه در 90 کیلومتری شرق سنندج واقع شده است.


http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/265163/احداث-پیست-اسکی-در-کوه-بدر-قروه-باعث-آسیب-های-زیست-محیطی-می-شود
بستن   چاپ