عصر کرد
نخستین مرکز پیوند قلب غرب کشور در کرمانشاه افتتاح می‌شود
يکشنبه 7 آذر 1400 - 08:11:07
عصر کرد -

عصر کرد


گروه استان‌ها ــ نخستین مرکز پیوند قلب غرب کشور تا پایان امسال در کرمانشاه افتتاح می‌شود. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، مرکز پیوند قلب یکی از مراکز مهم در عرصه علوم پزشکی است و گفته می‌شود تنها 13 مرکز پیوند قلب در کشور وجود دارد که 7 مورد آن در تهران و مابقی در سایر استان‌ها از جمله شیراز، اصفهان، تبریز، اهواز و مشهد هستند و از این رو در غرب ایران مرکز پیوند قلب وجود ندارد.
نبود مرکز پیوند قلب در غرب کشور مشکلات بسیاری را برای بیماران ایجاد می‌کند به همین دلیل دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه به عنوان قطب درمان غرب کشور در این باره احساس نیاز کرده و از مدتی پیش کار راه‌اندازی مرکز پیوند قلب را در دستور کار خود قرار داده است که به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه در مراحل پایانی قرار دارد و 95 درصد پیشرفت دارد.
در استان کرمانشاه کار پیوند برخی اعضای بدن انجام می‌شود و تاکنون بیش از 1750 پیوند کلیه و بیش از 70 پیوند مغز استخوان انجام شده است.
پیوند اعضا از دو راه دهنده زنده و فرد مرگ مغزی انجام می‌شود؛ براساس آمارهای موجود در کشور بیش از 25 هزار نیاز به پیوند عضو دارند که روزی هفت تا 10 نفر از این افراد فوت می‌شوند و این در حالی است که در ایران سالانه بین 5000 تا 8000 نفر دچار مرگ مغزی می‌شوند و کمتر از 1000 نفر آن منجر به اهدای عضو می‌شود.
در کرمانشاه نیز اهدای عضو وضعیت مناسبی ندارد، به طور نمونه در سال 98 حدود 13 مورد و در سال 99 تنها یک مورد اهدای عضو گزارش شده و این آمار در هشت ماه امسال صفر است.
موفقیت دانشمندان ایرانی در اهدای عضو یک بیمار مرگ مغزی بدون ضربان قلب!اهدای عضو 2 مرگ مغزی در اصفهان به 6 نفر زندگی بخشیدهفتمین مورد رضایت اهدای عضو در همدان برای کودک 8 ساله انجام شد روشنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: پیوند قلب در استان پیش نیازهایی دارد که مهمترین آن آموزش کارکنان و فرهنگ‌سازی در جامعه است.
روشنی عنوان کرد: دوره آموزش جامع در کرمانشاه برگزار شد که مدرسان آن از تهران بودند و 180 نفر آموزش دیدند و کارکنان منتخب نیز برای آموزش بیشتر به مراکز پیوند قلب کشور اعزام شدند.
وی با اشاره به نیازهای تجهیزاتی این مرکز گفت: زمینه برای ایجاد مرکز پیوند قلب در بیمارستان امام علی(ع) فراهم است و جراحان بسیار زبده‌ای آماده شده‌اند و تلاش می‌شود در آینده نه‌چندان دور این مرکز افتتاح شود.
روشنی با بیان اینکه استان کرمانشاه اکنون فقط واحد شناسایی است عنوان کرد: سال 99 شیوع کرونا پیشرفت در این کار را عقب انداخت و امید داریم با فروکش کردن کرونا وضعیت بهبود یابد.
وی با اشاره به اینکه اکنون در استان پیوند کلیه، مغز استخوان، قرنیه و کاشت حلزون انجام می‌شود گفت: برای انجام پیوند کبد در آینده نیز برنامه‌ریزی شده است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه افزود: چنانچه بتوانیم از بیماران مرگ مغزی اعضا را برداریم و استفاده کنیم وضعیت بهتر می‌شود.
مرادی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز نیز اخیراً در نشستی با اصحاب رسانه اظهار داشت: بیماری‌های مزمن همچون نارسایی‌های قلبی و کلیوی عموماً درمان مناسبی ندارند و تنها دو راه اساسی برای درمان آنان وجود دارد، استفاده از پیوند اعضا که از سال‌ها پیش در دنیا مرسوم بوده و استفاده از طب بازساختی و سلول‌های بنیادی که بیشتر در مراحل اولیه و در بیماری‌های پوست و استخوان قابلیت اجرا دارد.
وی عنوان کرد: پیوند اعضا نیز از دو راه امکان دارد؛ دهنده زنده یا فرد مرگ مغزی شده، با توجه به اینکه دهنده زنده دارای محدودیت‌هایی است، بهترین راه پیوند از طریق افراد مرگ مغزی است.
مرادی گفت: پیوند کلیه در کرمانشاه قدمتی دیرینه دارد و تا‌کنون بیش از 1750 پیوند کلیه انجام شده است و بیش از 70 پیوند مغز استخوان نیز در کرمانشاه انجام شده است.
وی افزود: همچنین پیوند قرنیه و کاشت حلزون که یک تکنیک است در استان انجام می‌شود که رضایتمندی خاصی ایجاد کرده است.
مرادی بیان کرد: به دنبال راه‌اندازی مرکز پیوند قلب در کرمانشاه هستیم و چه بسا اگر اپیدمی‌ کرونا نبود تاکنون این مرکز راه‌اندازی می‌شد و اکنون نیز 95درصد کار انجام شده و امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم این کار را انجام دهیم.
انتهای پیام/832/س

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/259571/نخستین-مرکز-پیوند-قلب-غرب-کشور-در-کرمانشاه-افتتاح-می‌شود
بستن   چاپ