عصر کرد
مدیران ما بدنبال کمک گرفتن از دانشگاهیان برای حل مشکلات جامعه نیستند
سه شنبه 2 آذر 1400 - 13:40:02
عصر کرد -

عصر کرد


معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه معتقد است، عدم اختصاص بودجه پژوهشی مناسب، نوع نگاه مدیران و عدم وجود الزامات قانونی باعث شده تا رابطه بین دانشگاه با جامعه، صنایع و ادارات استان چندان مناسب نباشد.
به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، محمود حشمتی، معاون دانشگاه صنعتی کرمانشاه، یکی از دلایل اصلی عدم ارتباط مناسب بین دانشگاه با جامعه را عدم اختصاص بودجه‌های پژوهشی مناسب دانست و اظهارکرد: کل بودجه‌ای که در کرمانشاه برای پژوهش اختصاص می‌دهند، حدود 900 میلیون تومان است که رقم بسیار ناچیزی است و عملا برای استانی که سرشار از مشکلات و نیاز‌های مختلفی است، این اعتبار چیزی نیست.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با بیان اینکه دستگاه‌های اجرایی اعتبارات ملی کلانی دارند که می‌توانند درصد بسیار کمی از آن را به حوزه پژوهش اختصاص دهند، گفت: اگر تنها بخش کمی از این اعتبارات را به پژوهش اختصاص دهند، مشکلات بسیاری در استان حل خواهد شد.
وی ادامه داد: متاسفانه در حال حاضر پژوهش هیچ سهمی از اعتبارات ملی در استان ندارد و دستگاه‌های اجرایی هم خود را ملزم به اختصاص چنین بودجه‌ای به پژوهش نمی‌بینند.
حشمتی به شرایط نامناسب کرمانشاه در بسیاری از شاخص‌ها اشاره کرد و گفت: در شاخص‌هایی همچون نرخ بیکاری، فلاکت، تورم و ... وضعیت خوبی نداریم و در حالی که نیاز است که دانشگاه‌ها به این مشکلات ورود کنند، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.
وی یکی دیگر از دلایل عدم ارتباط دانشگاه با جامعه، دستگاه‌های اجرایی و صنعت را در کرمانشاه نوع نگاه مدیران در این استان دانست و گفت: متاسفانه مدیران ما هنوز به این باور نرسیده اند که برای خروج کرمانشاه از شرایط نامناسبش باید به دنبال راه حل‌های علمی بروند.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه با بیان اینکه دانشگاه‌های استان از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های علمی بسیار بالایی برخوردار هستند، گفت: اساتیدی در این دانشگاه‌ها مشغول فعالیتند که سال‌ها کار علمی کرده اند، علم اندوزی داشته اند و تجربیات زیادی بدست آورده اند که می‌توان از آن‌ها برای حل مشکلات کنونی استان کمک گرفت، اما متاسفانه مدیران ما بدنبال این نیستند که برای حل مشکلات از جامعه علمی کمک بگیرند.
وی ادامه داد: از طرفی در بحث ساختاری نیز هیچ الزام قانونی مبنی براینکه دستگاه‌ها باید مشکلات خود را به دانشگاه‌ها ارجاع دهند در کشور ما وجود ندارد، بنابراین آن‌ها هم خود را بی نیاز از این مسئله می‌دانند.
حشمتی یادآورشد: بی توجهی به جایگاه دانشگاه‌ها در رفع مشکلات جامعه در استان ما در حالیست که در کشور‌های توسعه یافته دنیا، نه تنها برای حل مشکلات بلکه به منظور برنامه ریزی برای آینده هم از دانشگاه‌ها کمک می‌گیرند.
وی در ادامه بااشاره به اقبال کم دستگاه‌های اجرایی و صنایع استان برای حل مشکلات خود از طریق پژوهش‌های دانشگاهی، اظهار کرد: از مهر سال گذشته تا مهر امسال که یک سال پژوهشی برای دانشگاه محسوب می‌شود، کل قرارداد پژوهش محوری که با دانشگاه صنعتی کرمانشاه بسته شده، حدود چهار تا پنج قرارداد است.
معاون آموزشی و پژوهشی دانشگاه صنعتی کرمانشاه رقم این قرارداد‌ها را کمتر از 500 میلیون تومان اعلام کرد و گفت: این رقم باتوجه به مشکلات عدیده‌ای که در استان داریم می‌توانست حدود پنج میلیارد تومان باشد، اما تنها حدود 500 میلیون تومان است.

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/258635/مدیران-ما-بدنبال-کمک-گرفتن-از-دانشگاهیان-برای-حل-مشکلات-جامعه-نیستند
بستن   چاپ