عصر کرد
پنج میلیارد ریال برای ساماندهی کتیبه «آنوبانی‌نی» سرپل‌ذهاب هزینه شد
يکشنبه 23 آبان 1400 - 00:23:23
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش روز شنبه ایرنا، «جبار گوهری» در مراسم افتتاح پایگاه محور ساسانی در سرپل‌ذهاب افزود: عمده این اعتبارات صرف تامین تجهیزات اداری، مستندنگاری نقش برجسته آنوبانی‌نی و تخریب سرایداری مدرسه مجموعه شده‌ است.
وی اضافه کرد: با در اختیار قرار گرفتن ساختمان مدرسه جنب کتیبه آنوبانی‌نی از سوی آموزش و پرورش به اداره‌ میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی سرپل‌ذهاب، با تجهیز و مرمت این بنا، اداره شهرستان و دفتر پایگاه محور ساسانی استان کرمانشاه در آن دایر شد.
گوهری با اشاره به اهمیت راه‌اندازی دفتر پایگاه محور ساسانی استان کرمانشاه در شهرستان سرپل‌ذهاب، تصریح کرد: این شهرستان به لحاظ تعدد آثار تاریخی جزو غنی‌ترین شهرستان‌های سطح استان کرمانشاه و حتی غرب کشور است.
او تصریح کرد: ایجاد دفتر پایگاه در شهرستان به طور قطع به بهبود شرایط حفاظتی و مرمتی مجموعه آثار تاریخی شهرستان کمک می‌کند.
سرپرست اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه در پایان با اشاره به اهمیت ثبت‌ جهانی محور ساسانی کرمانشاه - قصرشیرین، گفت: پایگاه باید همه توان خود را برای سامان‌دهی آثار تاریخی موجود در محور و تکمیل داده‌ها و مطالعات موردنیاز است تا در سال‌های آینده شاهد ثبت‌ جهانی آن باشیم.
نقش برجسته آنوبانی نی با قدمت چهار هزار و 800 سال
به گزارش ایرنا، سنگ نوشته و نقش برجسته آنوبانی نی با قدمت چهار هزار و 800 سال بر دل کوه «میانکل» سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه واقع شده است. سنگ‌نگاره چهار هزار ساله آنوبانی‌نی که در داخل حیاط مدرسه‌ای قرار داشت و امکان بازدید از آن برای گردشگران فراهم نبود با تغییر کاربری مدرسه از حصر خارج شده است.
مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های جهانی و ملی کشور هم در حاشیه این مراسم گفت: محور ساسانی کرمانشاه - قصرشیرین یکی از مهمترین مجموعه‌های تاریخی کشور است و آثار شاخص گسترده‌ای در این محور واقع شده‌اند که به لحاظ تاریخی‌ فرهنگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
«فرهاد عزیزی» افزود: این پایگاه از چند سال پیش کار خود را آغاز کرده‌ است و امروز دفتر آن به طور رسمی در محوطه کتیبه تاریخی آنوبانی‌نی یکی از قدیمی‌ترین نقش برجسته‌های خاورمیانه در شهر سرپل‌ذهاب افتتاح شد.
او ادامه داد: با توجه به اهمیت محور ساسانی کرمانشاه - قصرشیرین و قرار گرفتن این محور در لیست فهرست موقت ثبت جهانی، تجهیز و گسترش فعالیت‌های پایگاه برای تکمیل داده‌های پرونده دارای اهمیت است.
عزیزی، با اشاره به نقش گسترده پایگاه‌های میراث‌فرهنگی در مناسبات توسعه فرهنگی، گفت: پایگاه می‌تواند همه اتفاقات فرهنگی منطقه را سامان‌دهی کند.
او افزود: قرار گرفتن دفتر پایگاه در شهر سرپل‌ذهاب می‌تواند پایلوتی برای توسعه فرهنگی شهرستان باشد.
مدیرکل دفتر امور پایگاه‌های جهانی و ملی کشور تصریح کرد: احداث بازارچه‌ صنایع‌دستی در جوار پایگاه و تدوین برنامه‌های فرهنگی متناسب با عملکرد پایگاه می‌تواند به آن نقش محوری ببخشد.
او ادامه داد: همچنین استفاده از ظرفیت موسسه‌های مردم نهاد برای پیشبرد کارهای فرهنگی با محوریت پایگاه برای توسعه فرهنگی منطقه بسیار راه‌گشاست.
عزیزی در خاتمه با بیان اینکه حمایت دستگاه‌های محلی و استانی از برنامه‌های پایگاه ضرورت دارد، تاکید کرد: کار فرهنگی باید ممارست و تداوم داشته باشد تا به نتیجه برسد.
به گزارش ایرنا، وجود چهار هزار و 200 اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند، حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت و آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه 2 میلیون نفر جمعیت ساکن در 2 هزار و 595 روستا و 35 شهر دارد.
برچسب‌ها سرپل ذهاب میراث فرهنگی کرمانشاه بنای تاریخی تاریخ ایران قبل از اسلام

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/256295/پنج-میلیارد-ریال-برای-ساماندهی-کتیبه-«آنوبانی‌نی»-سرپل‌ذهاب-هزینه-شد
بستن   چاپ