عصر کرد
افتتاح آزمایشگاه آنالیز دستگاهی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سه شنبه 18 آبان 1400 - 07:12:14
عصر کرد -

عصر کرد


به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج، رضا رضایی رئیس دانشکده بهداشت در مراسم افتتاح آزمایشگاه آنالیز دستگاهی دانشکده بهداشت، ضمن تقدیر و تشکر از حمایت‌های مسئولین دانشگاه در فراهم نمودن شرایط لازم جهت تأمین مالی این دستگاه‌ها اظهار کرد: فاز دوم آزمایشگاه تخصصی آنالیز دستگاهی این دانشکده و مرکز تحقیقات بهداشت محیط این دانشگاه با اعتباری بالغ بر 75 میلیارد ریال راه‌اندازی و آماده بهره‌برداری است.
رضایی اذعان کرد: تجهیزات آزمایشگاه آنالیز دستگاهی مشتمل بر سه دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت شده القایی (ICP)، کروماتوگرافی گازی-طیف سنجی جرمی (GC-Mass) و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا HPLC) با همه متعلقات مربوطه است که از بروزترین مدل‌های برند‌های معتبر بین المللی مطابق آیین نامه مالی دانشگاه از محل تسهیلات وزارت بهداشت خریداری شده است.
او تصریح کرد: خرید این دستگاه‌ها علاوه بر تأمین اهداف آموزشی و پژوهشی، جهت راه اندازی مقاطع تحصیلات تکمیلی در دانشکده بهداشت و نیز راه اندازی دانشکده داروسازی در دانشگاه بسیار مؤثر است.
رئیس دانشکده بهداشت افزود: این دستگاه‌ها به طور گسترده‌ای در شناسایی و اندازه گیری انواع آلاینده‌ها در منابع آب، محصولات کشاورزی، دارویی، آرایشی، بهداشتی و ... کاربرد دارند که از این لحاظ می‌توانند نیاز‌های استان را برطرف نمایند.
رضایی ادامه داد: دستگاه طیف سنج پلاسمای جفت شده القایی Inductively Coupled Plasma – Atomic Emission Spectrometer (ICP) یا دستگاه ICP از تجهیزات آزمایشگاهی پر کاربرد در آنالیز رنج گسترده‌ای از عناصر است.
او با بیان اینکه این دستگاه در زمینه‌های مختلف پزشکی، پزشکی قانونی، بهداشت محیط، بهداشت حرفه ای، مواد غذایی و صنایع کاربرد دارد، گفت: کاربرد اصلی این دستگاه اندازه گیری فلزات سنگین در نمونه‌های آب، فاضلاب، خاک و مواد غذایی، و ... است که با توجه به مخاطرات بهداشتی این آلاینده‌ها از اهمیت ویژه‌ای در حفظ سلامت منابع و در نهایت سلامت جامعه، برخوردار است.
رئیس دانشکده بهداشت به کاربرد دستگاه کروماتوگرافی گازی –طیف سنجی جرمی Gas chromatography–mass spectrometry (GC-MS) گریزی زد و اضافه کرد: کاربرد این دستگاه، اندازه گیری مواد آلی شامل آلاینده‌های شناخته شده‌ای همانند باقیمانده سموم، ترکیبات دارویی، باقیمانده ترکیبات سبک نفتی در نمونه‌های مختلف آب، فاضلاب، مواد غذایی و ... است که می‌توان اطلاعات متنوع و بسیار مفیدی را هم در زمینه کیفی و شناسایی و هم در مورد تجزیه کمی در ارتباط با تک تک اجزاء تشکیل دهنده یک مخلوط پیچیده بدست آورد.
رضایی یادآور شد: زمان کوتاه آنالیز، مصرف بسیار کم نمونه، حساسیت فوق العاده و سادگی کار با دستگاه، از مزایای دستگاه GC-MS است.
او با اشاره به کاربرد دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا High-performance liquid chromatography (HPLC)، افزود: کاربرد اصلی این دستگاه اندازه گیری آلاینده‌های آلی در نمونه‌های مختلف زیستی و معدنی است که شامل نمونه‌های آب، فاضلاب، مواد غذایی و نمونه‌های پزشکی است.
رئیس دانشکده بهداشت عنوان کرد: تنوع استفاده از نمونه‌ها و دقت بالای این روش به آزمایشگاه‌ها این امکان را می‌دهد تا نمونه‌های مختلف را با صرف هزینه کمتر و دقت بالا، مورد آزمایش قرار دهند.
رضایی بیان کرد: آلاینده‌های قابل اندازه گیری شامل طیف گسترده‌ای از مواد دارویی، ترکیبات سنگین و نیمه سنگین آلی، سموم و متابولیت‌های جلبکی، ترکیبات نفتی و مواد آلی موجود در پساب کارخانه‌های مختلف است.
در پایان این مراسم دکتر رضاعی ضمن قدردانی از تلاش‌های مساعد و کارآمد ریاست دانشکده بهداشت و سایر همکاران در پروسه راه‌اندازی آزمایشگاه مذکور اظهار کرد: امید است با راه اندازی این تجهیزات پیشرفته در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی کردستان، زمینه ارتقاء هرچه بیشتر بهداشت و محیط زیست در سطح استان فراهم شود.
انتهای پیام/م

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/254848/افتتاح-آزمایشگاه-آنالیز-دستگاهی-دانشکده-بهداشت-دانشگاه-علوم-پزشکی-کردستان
بستن   چاپ