عصر کرد -
زاهد حاجیمیرزایی در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنندج با اشاره به اینکه سطح زیر کشت انگور (رهشه) در باغات استان 17 هزار هکتار است، اظهار کرد: سالانه 126 هزار تن انگور در استان تولید و برداشت میشود.
مدیر امور باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان میزان کشت انگور (رهشه) استان در کشت دیم 13 هزار هکتار و در کشت آبی پنج هزار تن ذکر کرد و گفت: پیشبینی شده امسال 126 هزار تن انگور (رهشه) در کردستان برداشت شود.
وی اظهار کرد: ارقام غالب انگور در کشت دیم، رهشه، خوشه و در کشت آبی شامل کشمشی قرمز و سفید، عسکری، فخری و یاقوتی است.
مدیر امور باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان متوسط عملکرد تولید انگور سیاه دیم را 7،5 تن در هکتار و در کشت آبی 12،8 تن در هکتار ذکر کرد.
حاجیمیرزایی با اشاره به اینکه شهرستان مریوان از حیث تولید و برداشت انگور (رهشه) دیم جایگاه نخست اول استان را به خود اختصاص داده است اظهار کرد: پس از آن شهرستانهای سروآباد و بانه و در کشت آبی شهرستانهای سنندج، بیجار و قروه در جایگاههای اول تا سوم تولید انگور ( رهشه) قرار دارند.
به گفته وی، کردستان در زمینه تولید دیم انگور (رهشه) پس از استان فارس در رتبه دوم کشوری قرار دارد و در کشت آبی در رتبه 15 کشوری قرار دارد.
به گفته مدیر امور باغات سازمان جهاد کشاورزی کردستان، هم اکنون 121 هزار بهرهبردار در کشت و تولید انگور رهشه فعالیت دارند.
انگور سیاه کردستان به صورت ارگانیک و بدون استفاده از کود و سموم و بیشتر به صورت تولید و از دهه نخست شهریور برداشت آن آغاز میشود.
انگور سیاه به گونههای مختلف از جمله تازه خوری، آب انگور، شربت و دوشاب مصرف میشود و در صنایع تخمیری بعنوان یکی از شاخصههای پر اهمیت محسوب میشود.
انتهای پیام2330/85
http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/241715/انگور-دیم-مریوان،-طلای-سیاه-کردستان-پیشبینی-برداشت-126-هزار-تن-انگور-دراستان