عصر کرد
«قطعی برق» کمر زنجیره تولید سیمان را شکست؛ اشتغال و اقتصاد شاهرود در خطر
دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - 22:19:22
عصر کرد - شرکت سیمان شاهرود یکی از بهترین و بزرگترین کارخانه‌های سیمان ایران است که در تمام طول سال محصولات خودش را به کشورهای خارجی صادر می‌کند و این جدای از مصرف داخلی به واسطه مرغوبیت سیمان خاکستری شاهرود است.
ماه‌ها است که این کارخانه بزرگ با مشکل تامین انرژی روبرو است و روزانه برق آن برای ساعات طولانی قطع می شود این کارخانه در نیمه اول سال مشکل برق و در نیمه دوم سال مشکل گاز دارد و دست کم سه سالی می شود که مشکلات آن رو به حاد شدن گذاشته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
امروز اما در نهایت با قطعی چندین باره برق هم قیمت سیمان به بالاترین میزان خودش در سال‌های اخیر رسید و هم کارخانه سیمان شاهرود تعطیل شد زیرا با شرایط کنونی و توزیع ناعادلانه انرژی در استان سمنان به گفته مسئولان، این کارخانه دیگر رمقی برای کار کردن ندارد.
رشد باورنکردنی قیمت سیمان
کارخانه سیمان شاهرود عقیده دارد که با تبعیض‌های فراوانی در قطعی برق و گاز نسبت به کارخانه های غرب استان سمنان روبرو است برای مثال این کارخانه اعلام کرده مستنداتی را که بیشترین میزان قطعی برق را متحمل شده، خیلی بیشتر از دیگر کارخانه های تولیدی در استان سمنان است.
از سوی دیگر قطعی برق بالاخره به خاموشی کوره‌ها و تعطیلی کارخانه انجامیده است و در کنار آن امروز هر کیسه سیمان در منطقه با یک رشد عجیب و غریب از 120 هزار تومان به 200 هزار تومان افزایش پیدا کرده است و دلیل این گرانی هم عدم تولید سیمان و البته کمبود آن در بازار است زیرا سیمان تولید نمی شود.
مدیران اداره برق استان سمنان هم هیچ واکنشی به موضوع نشان نمی‌دهند و عمدتاً رویکردشان از زمان ناترازی‌ها عدم مسئولیت پذیری است، عمدتاً این شرکت موضوع را کشوری می داند و حتی مسئولیت آن را هم به وزارت نیرو هم نمی‌داند بلکه در اطلاعیه‌های قطعی برق اعلام می‌کند که این قطعی‌ها به دلیل عدم تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها از سوی شرکت ملی نفت است!!
امروز در حالی کارخانه سیمان شاهرود به ورطه تعطیلی افتاده که هم نیاز استان سمنان به سیمان و هم اشتغال دو هزار نفر به صورت مستقیم و هزاران نفر در صنعت حمل و نقل و ساختمان به صورت غیرمستقیم تحت الشعاع قرار می گیرد.
تعطیلی کارخانه و کمبود سیمان
کمبود سیمان همچنین سبب تعطیلی کارگاه‌های ساختمانی نیز در شرق استان سمنان خواهد شد همچنین قیمت عجیب و غریب سیمان که هیچ وقت به این میزان نرسیده بود، از دیگر موضوعاتی است که مردم را نگران کرده است.
دولت مشخصاً توان مدیریت شرایط کنونی را ندارد برق مردم شاهرود روزانه دو ساعت و شش روز در هفته قطع می شود و حالا نوبت به تعطیلی کارخانه‌های صنعتی به دلیل فقدان برق رسیده است، حال باید دید که این وضعیت نابسامان تا چه زمانی پیش خواهد رفت.
بحرانی خاموشی و ناترازی انرژی درست در زمانی گریبان صنایع شهرستان شاهرود را گرفته که ابتدای فصل گرما است و هنوز اصلا تابستان شروع نشده است و مردم نگران هستند که با آغاز تابستان مشکل کم آبی هم به این مجموعه ناترازی‌ها افزوده شود، مشکلاتی که دولتمردان استان سمنان به وضوح از مدیریت آن عاجز هستند.

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/999726/«قطعی-برق»-کمر-زنجیره-تولید-سیمان-را-شکست؛-اشتغال-و-اقتصاد-شاهرود-در-خطر
بستن   چاپ