عصر کرد
ساماندهی زریوار نیازمند تدوین طرح جامع با مدیریت واحد است
چهارشنبه 17 ارديبهشت 1404 - 14:04:16
عصر کرد - به گزارش خبرنگار مهر، امید کریمیان پیش از ظهر چهارشنبه در مراسم افتتاحیه کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار مریوان ضمن ابراز خرسندی از برگزاری کنفرانس‌های علمی با محوریت دریاچه زریبار، به تشریح چالش‌ها و مشکلات عدیده این تالاب پرداخت و گفت: برای خدمت به دریاچه نگین کردستان، خطه گردشگری استان باید تلاش شود.
وی با استناد به اصل 50 قانون اساسی مبنی بر حفظ محیط زیست، افزود: انجمن‌های محیط زیستی باید برای زریبار تلاش کنند اما بی توجهی به وضعیت دریاچه زریوار نگران کننده است.
نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نقش مردم در بروز مشکلات زیست‌محیطی زریبار، به وجود چاه‌های مجاز و غیرمجاز در حاشیه دریاچه اشاره کرد و گفت: صدور مجوز چاه مجاز در دشت زریوار مریوان اعطا شده است و 20 حلقه چاه فقط 500 لیتر در ثانیه آب پمپاژ می‌کند. قطعاً در حاشیه دریاچه، علاوه چاه‌های مجازی که مجوز داده شده، هزار حلقه چاه غیرمجاز هم وجود دارد که شناسایی نشده‌اند و همه این‌ها از کف دریاچه برداشت می‌شود.
وی با اشاره به پروژه‌های گذشته که به اکوسیستم زریبار آسیب وارد کرده است، تصریح کرد: در دولت پنجم و ششم یک پروژه برای آبرسانی کشاورزی به دشت زریوار اجرا شد اما یکسال بعد رسوبات روی دریاچه با این اقدام پشت سد قزل سو ته نشین شده است در حالی که زریبار از چشمه‌های زیر زمینی تأمین می‌شود و نیاز به انتقال آب ندارد و این اقدامات باعث شد رسوبات، شن، ماسه و خیلی چیزهای دیگر منافذ تغذیه آب زریوار را بگیرد.
وی با اشاره به مشکلات فاضلاب روستاهای حاشیه زریبار و شهرک صنعتی بیلو، خواستار رسیدگی فوری به این معضل شد و افزود: انصافاً سال 1394 خط انتقال فاضلاب شش روستا منتقل شده به تصفیه‌خانه و فاضلاب مریوان که از وزارت نیرو از وزارت نیرو جای تشکر دارد اما باید فاضلاب چند روستای باقی مانده نیز سامان یابد.
کد خبر 6459785

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/997595/ساماندهی-زریوار-نیازمند-تدوین-طرح-جامع-با-مدیریت-واحد-است
بستن   چاپ