عصر کرد
منفعت تولید و ضرر بخش‌های زیرزمینی اقتصاد از تقویت حسابرسی سیستمی
يکشنبه 14 ارديبهشت 1404 - 13:52:25
عصر کرد - مالیات یکی از مهم­ترین منابع درآمدی پایدار دولت­هاست که زمینه را برای اداره کشور و ارائه خدمات به شهروندان فراهم می­کند. متأسفانه ما تا کنون نتوانسته­ایم از این ظرفیت به خوبی در کشورمان استفاده کنیم. نظام مالیاتی کشور از دقت بالایی برخوردار نبوده است و نتوانسته­ایم جلوی فرار مالیاتی را بگیریم.
طی سال­های اخیر اقدامات خوبی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور به اجرا گذاشته شد.
به نحوی که درآمدهای مالیاتی دولت رشد قابل توجهی داشت. نکته مهم این است که افزایش درآمدهای مالیاتی دولت از محل افزایش مالیات مودیان موجود صورت نگرفت، بلکه تلاش بر این بود که با استفاده از روندهای سیستمی و هوشمند به مقابله با فرار مالیاتی اقدام شود. در ابتدای راه اصلاح نظام مالیاتی کشور قرار داریم و نیازمند اقدامات گسترده­ای هستیم. طی سال گذشته حسابرسی بیش از 50 درصد اظهارنامه­های بخش حقیقی به صورت سیستمی و هوشمند انجام شد. بیش از 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد نیز اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند. این آمار نشان­دهنده پیشرفت کشور به لحاظ هوشنمدسازی نظام مالیاتی است.
کشورهای پیشرفته توجه ویژه­ای به دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان دارند. در این کشورها، مالیات منبع اصلی درآمد دولت است. شهروندان پرداخت مالیات را به عنوان یک وظیفه شهروندی پذیرفته­اند و دولت نیز از درآمدهای مالیاتی در راستای اداره کشور، انجام پروژه­های عمرانی و زیرساختی و ارائه خدمات به مردم استفاده می کنند.
نظرات محمدرضا صباغیان، نماینده یزد در مجلس را در ادامه در خصوص مزیت­های سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور می­خوانید. 
صباغیان در خصوص این موضوع که طی سال گذشته حسابرسی بیش از 70 درصد اظهارنامه اشخاص حقوقی به صورت سیستمی انجام شده است و در حال فاصله­گیری از روندهای کارشناس و ممیزمحور هستیم، تصریح کرد: هر چقدر به سمت استفاده از فناوری­های نوین برویم و نقش انسان را در حسابرسی­های مالیاتی کاهش دهیم، به نفع کشور است. کاهش نقش کارشناسان در امور مالیاتی به معنی افزایش دقت است.
وی ادامه داد: وقتی کارشناسان و ممیزان مالیاتی به حسابرسی اظهارنامه­ها می­پردازند، مداخله انسان را در امور داریم. این به معنی امکان بروز خطاهای انسانی است. سیستم­ها و سامانه­ها جلوی این امر را می­گیرند.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: دنیا در حال استفاده از ظرفیت­های الکترونیک و بسترهای جدید است. ما هم باید در زمینه­های مختلف از جمله در بخش مالیات به این سمت برویم و از مزیت­های سیستمی و هوشمندسازی امور بهره ببریم.
صباغیان گفت: سیستمی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور از جوانب مختلف برایمان نفع دارد. به طور مثال، وقتی مالیات­ستانی به صورت سیستمی است، شفافیت بالا می­رود. در این سازوکار می­توانیم پیش­بینی کنیم که دولت طی سال آتی چقدر درآمد مالیاتی خواهد داشت. بنابراین، بودجه­ریزی به صورت دقیق­تری صورت می­گیرد و می­توانیم برای اجرای پروژه­های عمرانی و زیرساختی و ارائه خدمات به مردم بهتر برنامه­ریزی کنیم.
وی ادامه داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور در نهایت به نفع مودیان قانون­مدار است. زیرا مالیات­ستانی سیستمی زمینه تمرکز بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی را به وجود می­آورد و این به معنی جلوگیری از اعمال فشار بر مودیان فعلی است.
صباغیان در پایان گفت: کاهش خطاهای انسانی و افزایش دقت در اخذ مالیات مهم‌ترین آورده تقویت حسابرسی سیستمی برای مودیان قانون‌مدار و شفاف فعال در بخش مولد اقتصاد است و تحقق داده‌محوری بزرگ‌ترین ترس فراریان مالیاتی است؛ بنابراین تقویت حسابرسی سیستمی گامی اساسی در راستای تحقق عدالت مالیاتی است.

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/996242/منفعت-تولید-و-ضرر-بخش‌های-زیرزمینی-اقتصاد-از-تقویت-حسابرسی-سیستمی
بستن   چاپ