عصر کرد
تکمیل بزرگراه کربلا با حمایت دولت شتاب می‌گیرد
جمعه 12 ارديبهشت 1404 - 12:38:23
عصر کرد - - منوچهر حبیبی استاندار کرمانشاه روز جمعه در دوازدهمین سفر شهرستانی خود به سرپل ذهاب در طول مسیر از روند احداث تونل گردنه پاتاق و طرح تعریض این مسیر ترانزیتی سرکشی کرد.
وی با قدردانی از پیگیری‌های نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، افزود: این پروژه شامل احداث 2 تونل 800 متری و بهسازی 6 کیلومتر مسیر، یکی از بخش‌های مهم بزرگراه کربلا، هم مطالبه مردمی شهرستان است و هم به دلیل تردد زائران اربعین، اجرای آن ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
حبیبی اظهار کرد: پیمانکار پروژه مشخص و روند اجرای عملیات آغاز شده که پیشرفت کار رضایت‌بخش ارزیابی می‌شود.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه مدت زمان اجرای پروژه 18 ماه پیش‌بینی شده، اظهار امیدواری کرد که پیمانکار با توجه به سوابق و تجربیات پیشین خود، بتواند این طرح را در بازه زمانی تعیین‌شده به پایان برساند.
حبیبی گفت: تأمین مالی پروژه مهم و از طریق اعتبارات دولتی و سازمان برنامه و بودجه در حال پیگیری است، همچنین تلاش داریم از ظرفیت ماده 56 قانون (تسهیلات بانکی) نیز بهره‌مند شویم تا پروژه با مشکل مالی مواجه نشود.
وی از تلاش‌ها و پیگیری‌های فتح الله حسینی نماینده مردم غرب کرمانشاه در مجلس، شورای اسلامی به ویژه در اخذ مجوز‌ها و تأمین منابع مالی، قدردانی کرد و گفت: امیدواریم با تلاش پیمانکار، نظارت جدی همکاران در حوزه عمرانی استانداری و اداره کل راه و شهرسازی، پروژه طبق برنامه زمان‌بندی به سرانجام برسد و این قطعه از بزرگراه کربلا تکمیل شود.
نماینده مردم سرپل ذهاب، قصرشیرین و گیلانغرب نیز با اشاره به پای کار بودن استاندار کرمانشاه در رابطه با طرح‌های مختلف استان گفت: همه دستگاه‌های اجرایی باید پای کار این پروژه ارزشمند بیایند.
فتح الله حسینی با تشکر از پیگیری‌های شبانه‌روزی استاندار کرمانشاه و موافقت ستاد کل نیرو‌های مسلح گفت: کار بسیار ارزشمندی با آغاز احداث تونل پاتاق انجام شده و کمک‌های قابل توجهی صورت گرفته و امروز دل مردم سرپل‌ذهاب و قصرشیرین و زوار امام حسین (ع) در این مسیر شاد و خوشحال است.
وی تأکید کرد که استاندار کرمانشاه زحمات زیادی برای پیشبرد این پروژه کشیده‌اند و پیگیری‌های مداوم ایشان نشان‌دهنده اهمیت این طرح است.
حسینی ابراز امیدواری کرد که هر چه زودتر این پروژه به نتیجه برسد که نیاز به همکاری دارد و برخی از دستگاه‌ها باید برای تسریع در این روند کمک کنند از جمله سازمان برنامه و بودجه باید پای کار بیاید تا طرح زودتر تکمیل شود.
هزینه اجرای تونل پاتاق 10 هزار میلیارد ریال است
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان کرمانشاه نیز گفت: این مسیر 15 سال بود که اجازه تعریض را نمی‌دادند، چون یکی از 17 نقاط حساس پدافندی جهان شناخته می‌شود که حدود 10 سال پیش توافق‌نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی برای ساخت مسیری به طول 18 کیلومتر منعقد شد که شامل حفر تونل‌ها و زیرساخت‌های مربوطه است.
رامین الماسی افزود: برآورد هزینه این پروژه حدود 10 هزار میلیارد ریال است که در حال حاضر، پروژه به مرحله‌ای رسیده که 2 کیلومتر از آن به اتمام رسیده و کار بر روی لایه دوم در حال انجام است و پیشرفت فیزیکی پروژه تاکنون 47 درصد گزارش شده و خاکبرداری برای تونل‌ها ادامه دارد.
وی اظهار کرد: حجم خاکبرداری کل پروژه نزدیک به هشت هزار و 860 متر مکعب است و بانک ملی تمایل به سرمایه‌گذاری در این پروژه نشان داده و مکاتباتی برای تأمین منابع مالی در حال انجام است.
الماسی اضافه کرد: پروژه شامل حفر 2 تونل با طول‌های متفاوت و حجم‌های خاکبرداری مشخص است و هدف نهایی این پروژه، اتصال به جاده اصلی و بهبود زیرساخت‌های منطقه است و انتظار می‌رود که با تأمین منابع مالی، پروژه در زمان‌بندی 18 ماهه به اتمام برسد.
محور پاتاق در بزرگراه کربلا یکی از حادثه خیزترین نقاط است که روزانه شاهد تردد بیش از 2 هزار کامیون کالا‌های صادراتی و تانکر‌های سوخت از این مسیر ترانزیتی هستیم و بیش از نیمی از صادرات غیرنفتی کشورمان به عراق از این مسیر می‌گذرد.
بزرگراه کربلا از سمت استان همدان و شهرستان کنگاور آغاز می‌شود و پس از عبور از شهر‌های کنگاور و صحنه به شهر بیستون و از طریق کنارگذر شرقی کرمانشاه، وارد محور کرمانشاه- اسلام آبادغرب می‌شود.
این بزرگراه بعد از شهر‌های اسلام‌آباد غرب، کرند غرب، سرپل ذهاب، قصرشیرین و در نهایت شهر خسروی به کشور عراق متصل می‌شود.
مرحله اول طی سالیان گذشته تا شهر اسلام آباد غرب تکمیل و بهره‌برداری رسیده و فاز دوم در دست احداث سالیان اخیر از سال 1386 آغاز شده است.
عملیات اجرایی بزرگراه کربلا در حد فاصل اسلام آباد غرب تا مرز خسروی به طول 125 کیلومتر از سال 1386 آغاز شد و تاکنون حدود 90 کیلومتر از آن به بهره‌برداری رسیده است که این مسیر به 10 خط تقسیم و کل قطعات جز قطعه 9 و 10 الف، مابقی تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.
قطعه 9 این بزرگراه بطول 16 کیلومتر و قطعه 10 بزرگراه کربلا بطول پنج کیلومتر است.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت، 25 هزار 45 کیلومتر مربع، یک و نیم درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان دارای هشت هزار و 50 کیلومتر راه اصلی، فرعی، روستایی و بزرگراهی است که از این تعداد 467 کیلومتر آن بزرگراه، 473 کیلومتر راه اصلی، هزار و 891 کیومتر راه فرعی و پنج هزار و 220 کیومتر راه روستایی است.
همچنین 92 درصد حمل و نقل در استان کرمانشاه از طریق جاده، پنج درصد هواپیما و سه درصد با قطار صورت می‌گیرد.
منبع:ایرنا

http://www.Kurd-Online.ir/Fa/News/995337/تکمیل-بزرگراه-کربلا-با-حمایت-دولت-شتاب-می‌گیرد
بستن   چاپ